Medicii avertizează: cât de grav pentru creier este să folosești folie alimentară de aluminiu

Medicii avertizează: cât de grav pentru creier este să folosești folie alimentară de aluminiu

Redactor Alexa Galgau

Aluminiul este unul dintre cele mai abundente tipuri de metale din lume și este prezent în foarte multe obiecte și produse (chiar și anumite deodorante conțin aluminiu!). Suntem atât de obișnuiți să folosim folia de aluminiu în bucătărie, atât la gătit, cât si pentru depozitarea alimentelor, încât nici măcar nu ne întrebăm dacă acest obicei ne poate dăuna în vreun fel.

Dacă ai cerceta puțin problema, am ajunge la o concluzie nu tocmai pozitivă: folia de aluminiu alimentară poate să fie foarte dăunătoare pentru creier, dând naștere în timp la o toxicitate care declanșează o mulțime de boli.

Folia de aliminiu alimentară, un pericol

Există atât de multe utilități ale foliei de aluminiu, încât ne este greu să ne imaginăm viața fără ea, în special în bucătărie, unde o folosim pentru a prepara alimentele, dar și pentru a le împacheta. Cu toate acestea, există dovezi tot mai clare că gătitul cu aluminiu este periculos, deoarece acest metal pătrunde în mâncare atunci când este expus la temperaturi înalte. Efectul este mai puțin nociv dacă îl folosim pentru a ambala alimentele și a le pune la frigider, însă nu este eliminat complet. Riscul cel mai ridicat este atunci când gătești cu anumite substanțe acide, care erodează folia de aluminiu (de exemplu, lămâi sau roșii) și duc la descompunerea mai ușoară a metalului și la pătrunderea lui în mâncare.

Atunci când în organism se asimilează aluminiu, primul care este afectat este creierul, deoarece acest metal este neurotoxic și a fost asociat chiar cu instalarea Alzheimerului atunci când este prezent în organism pentru mult timp. Dacă singura sursă de aluminiu ar fi cea din folia alimentară, poate că problema nu ar fi atât de serioasă. Din păcate, expunerea la acest metal greu este foarte mare, deoarece se găsește peste tot în jurul nostru.

Asimilarea aluminiului se manifestă prin declin mental, iar primele semne pot fi acelea date de o coordonare mai slabă a corpului și de pierderea treptată a echilibrului. Din păcate, efectele negative ale expunerii la aluminiu nu sunt reversibile, ceea ce înseamnă că nu te poți trata de problemele care apar în timp în urma folosirii foliei alimentare din aluminiu.

Efectele dăunătoare ale aluminiului se extind și asupra sistemului osos, deoarece metalul respectiv se poate asimila în interiorul oaselor, ocupând spațiul care ar trebui să fie ocupat de calciu și provocând astfel o deficiență a acestei minerale atât de importante.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă oamenilor să nu ingereze mai mult de 60 mg de aluminiu în fiecare zi, însă având în vedere cât de mult folosim această substanță, de fapt, este foarte posibil să ne confruntăm cu probleme mari de sănătate din cauza ei.

Așadar, cel mai înțelep lucru ar fi să folosești cât mai rar folia de aluminiu alimentară la gătit, pentru a nu risca o intoxicație cu acest metal greu!

Iată și cum să scapi de excesul de aluminiu din organism!

Articolul urmator
Este sau nu în regulă să mănânci cartofi încolțiți?
Este sau nu în regulă să mănânci cartofi încolțiți?
Ce culoare de ojă ar trebui să folosești?
Incepe quiz
Ce culoare de ojă ar trebui să folosești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.