Metode antistres: învață să te relaxezi în 30 de secunde

Metode antistres: învață să te relaxezi în 30 de secunde

Redactor Alexa Galgau

Lipsa timpului liber și grijile zilnice care ne copleșesc reprezintă factorii majori de stres din viața noastră. Din păcate, tocmai pentru că nu avem suficient timp, nici nu ne putem relaxa prin metodele clasice (meditație, masaj, yoga etc.). Trăim într-o lume în care totul trebuie făcut la minut și trebuie să ținem mereu pasul cu ritmul alert al vieții cotidiene, însă nu este în regulă nici să lăsăm stresul să devină o stare naturală.

Atunci ce e de făcut? Din fericire, există câteva metode antistres foarte rapide, care te pot ajuta să îți dai un „restart” și să te simți ca nouă în mai puțin de un minut!

Metode antistres de 30 de secunde

Sigur că oricine și-ar dori să uite de tot și să se ducă la o ședință relaxantă de masaj sau la o plimbare atunci când problemele se adună, însă nu întotdeauna poți să lași totul baltă ca să te ocupi de tine. Ca să nu devii prea stresată și ca să poți face față în mod eficient provocărilor de zi cu zi, te invităm să încerci câteva metode antistres foarte rapide, care să te echilibreze când simți că nu mai poți să îți păstrezi calmul.

1. Respiră adânc: nu degeaba auzi acest sfat când ești nervoasă, pentru că respiratul adânc ajută enorm la oxigenarea creierului și la relaxarea tuturor mușchilor. Nu trebuie decât să închizi ochii și să tragi adânc aer în piept timp de 5 secunde, apoi să expiri tot în 5 secunde. Repetă de 3 ori și vei vedea cum începi din nou să gândești clar.

2. Întinde mușchii pectorali: o metodă antistres foarte bună este întinderea mușchilor pieptului și spatelui, mai ales că stăm foarte mult pe scaun, într-o poziție nu tocmai corectă. Lipește cotul și antebrațul de perete, astfel încât cotul să fie la nivelul umărului. Apoi apleacă-te către perete și menține poziția timp de 10 secunde. Repetă și pe partea cealaltă.

3. Masează anumite puncte din corp: odată presate aceste puncte, te vei relaxa și vei scăpa de anumite dureri. Un astfel de punct este situat între degetul arătător și cel mare. Ca să îți dai seama exact unde e, unește cele două degete: este vorba despre acel mușchi care iese în relief când faci acest lucru. Tot ce trebuie să faci este să prinzi acel mușchi între degetul mare și cel arătător al celeilalte mâini și să apeși timp de 30 de secunde. Repetă și pe partea cealaltă pentru un rezultat optim. Atenție: femeile însărcinate nu trebuie să aplice această metodă antistres, pentru că poate declanșa travaliul prematur.

4. Ascultă melodia preferată: este de ajuns să îți pui căștile, să închizi ochii și să asculți melodia ta preferată timp de 30 de secunde (dacă nu ai timp să o asculți pe toată). Dedică-te complet acestei activități banale și blochează orice gând legat de muncă și responsabilități. Când vei deschide ochii, te vei simți infinit mai bine.

5. Repetă-ți cu voce tare o încurajare: poate că sună pueril, dar funcționează mai bine decât ai crede. Atunci când ai o problemă sau ești nesigură pe tine, trebuie să îți spui niște cuvinte pe care i le-ai rosti celei mai bune prietene dacă ar fi în impas. „O să trec cu bine de interviu”, „Sunt puternică și deșteaptă”, „Arăt foarte bine azi, o să fac o impresie bună” - orice încurajare pe care ți-o aduci va fi bine-venită, chiar dacă îți vine greu să crezi acest lucru.

6. Pune-ți sângele în mișcare: faptul că nu avem o circulație prea bună, din cauza poziției de la birou, nu ne ajută deloc în privința stresului. Așadar, o metodă excelentă de a te detensiona puțin este să faci mișcare. Nu trebuie să fie un efort mare, ci doar ceva care să accelereze puțin pulsul și să trimită mai mult oxigen la mușchi și organe. De exemplu, o soluție bună este să alergi pe loc timp de 30 de secunde.

7. Concentrează-te pe corpul tău: timp de 30 de secunde, acordă atenție totală corpului și fiecărei senzații pe care o ai. Încearcă să „simți” hainele pe piele, cum îți bate inima, cum respiri, ce miros percepi etc. Dacă faci acest lucru, chiar și pentru un timp foarte scurt, starea de anxietate sau de stres începe să scadă drastic.

Aceste metode antistres sunt pe cât de simple, pe atât de eficiente, iar partea bună este că poți să le pui în aplicare imediat, indiferent unde ești și ce faci!

Articolul urmator
8 exerciții antistres pe care le poți face acasă
8 exerciții antistres pe care le poți face acasă
Cat de mult te subestimezi?
Incepe quiz
Cat de mult te subestimezi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.