Ce se intampla daca nu mananci?

Ce se intampla daca nu mananci?

Andreea Gluh, redactor

Nu esti multumita de silueta ta si vrei sa tii o cura de slabire? Ai incercat mai multe diete si niciuna nu a functionat? Ai intrebat in stanga si in dreapta si ai ajuns la concluzia ca infometarea te poate ajuta sa ajungi la greutatea ideala in timp scurt? Ei bine, ti-ai facut o idee gresita despre curele de slabire. Un astfel de post negru iti poate periclita cu adevarat sanatatea. Dincolo de silueta mult visata, te poti imbolnavi atat fizic, cat si din punct de vedere psihic.

Afla, in cele ce urmeaza, ce se intampla daca nu mananci o perioada indelungata de timp.

Ce se intampla cu organismul tau daca nu mananci?

Mancarea ne ofera nutrimentele esentiale pentru a avea energia necesara vietii de zi cu zi. Poate ca nu te-ai gandit pana acum, insa fara substantele din mancarea ingerata nu ai fi capabila sa te duci la scoala, sa iti faci datoria la locul de munca, sa te duci la cumparaturi, sa faci diverse activitati alaturi de cei dragi sau sa te ocupi de hobby-urile tale. Daca aportul nutritional din alimentatie ar scadea drastic sau ar inceta, organismul tau s-ar deteriora, incetul cu incetul.

Postul negru nu este o optiune demna de a fi trecuta pe lista ta de diete. Daca nu mananci nimic timp de doua saptamani, in schimb bei apa, vei observa ca pierzi pana la aproximativ 10 kilograme. Dupa aceea scaderea in greutate nu va mai fi la fel de evidenta. In plus, vei incepe sa pierzi din ce in ce mai multa masa musculara.

Explicatia pentru acest fenomen consta in faptul ca atunci cand nu te mai alimentezi glicogenul din ficat, o substanta compusa din mai multe molecule de glucoza, incepe sa fie transformat in energie, pentru a putea alimenta masinaria complexa care este organismul. Se instaleaza oboseala, care nu dispare indiferent de numarul orelor de somn. Poate aparea o stare accentuata de iritabilitate, urmata de depresie, pentru ca lipsa de vitamine si de minerale necesare functionarii creierului duce la deteriorarea starii psihice. In plus, temperatura corpului va scadea.

Chiar daca te gandesti sa reiei alimentatia normala, organismului ii va fi foarte greu sa readapteze si vor aparea probleme la fel de grave. De asemenea, este posibil ca senzatia de foame sa dispara cu totul, astfel incat nu vei mai simti nevoia sa mananci. In acest caz vorbim despre anorexie. Este indicat sa apelezi la un medic specialist in probleme de nutritie, dar si la un psiholog.

Cand trece deja o luna de la stoparea consumului de alimente, modificarile survenite in aspectul fizic al corpului sunt evidente. Pometii si cearcanele se accentueaza, parul cade, pentru ca si el este lipsit de aportul de nutrimente vitale, iar masa musculara ajunge la un nivel critic. Aceasta slabiciune profunda a organismului poarta numele de casexie.

In interiorul corpului tau situatia este cu adevarat grava: numarul de globule albe scade, aparand predispozitia pentru diverse afectiuni si infectii, asa cum se intampla cu bolnavii de SIDA.

Aceasta "dieta" are rezultate fatale dupa 8-12 saptamani: sistemul respirator, ficatul si creierul vor inceta sa mai functioneze.

Daca vrei sa slabesti, nu incerca sa afli ce se intampla daca nu mananci cu pretul sanatatii sau chiar al vietii tale. Atunci cand esti tentata sa renunti la alimentatie pentru ca nu esti multumita de silueta ta, gandeste-te de doua ori inainte de a pune ideea in practica. Anorexia este o afectiune grava, care a facut multe victime pana in prezent, asadar trebuie tratata cu seriozitate.

Articolul urmator
Momentul adevărului: pepene roșu vs. galben? Mihaela Bilic face lumină și spune care este cel mai puțin periculos pentru siluetă
Momentul adevărului: pepene roșu vs. galben? Mihaela Bilic face lumină și spune care este cel mai puțin periculos pentru siluetă
Ce tragedie ti se va intampla in viata?
Incepe quiz
Ce tragedie ti se va intampla in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (39)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - nutritie si boli metabolice

    1. Laptele vegetal: tipuri, beneficii și recomandări (46 vizite)