Sangerari intre menstruatii: cauze si tratament

Sangerari intre menstruatii: cauze si tratament

Viorica Ghinea, redactor

Multe dintre femei se confrunta cu sangerari intre menstruatii de-a lungul timpului. De obicei, ele nu reprezinta motive de ingrijorare si nu ar trebui sa intri in panica fara sa stii despre ce este vorba exact, insa nu ar trebui nici sa ignori aceste semne pe care ti le transmite corpul tau, avand in vedere ca se numara si printre simptomele unor afectiuni grave.

Afla care sunt posibilele cauze ale sangerarilor intermenstruale si la ce tratamente poti apela in acest caz!

Cauze ale sangerarilor intre menstruatii

Daca in primii doi ani de la instalarea menstruatiei ciclul este neregulat la unele fete, frecventa lui ar trebui sa intre in normal dupa aceasta perioada. Totusi, daca observi destul de des ca ai sangerari intre menstruatii, ar trebui sa mergi la un control medical. Iata care ar putea sa fie posibilele cauze ale acestui fenomen!

sangerari intermenstruale

- Dezechilibre hormonale: estrogenul si progesteronul sunt doi hormoni care au rol in reglarea ciclului menstrual. Daca nivelul celor doi hormoni intra in dezechilibru, pot sa apara sangerari intermenstruale. In mod normal, organismul reuseste singur sa rezolve aceasta problema. Sindromul ovarelor polichistice, afectiunile tiroidiene si pilulele contraceptive (in mod special contraceptia de urgenta) pot duce la aceeasi situatie, avand in vedere ca afecteaza balanta hormonala.

- Prezenta unui dispozitiv intrauterin;

- Anumite complicatii aparute in timpul sarcinii;

- Un fibrom sau un polip uterin;

- Infectiile vaginale pot cauza inflamatii si sangerari intre menstruatii. Afectiunile cu transmitere sexuala sau boala inflamatorie pelvina ar trebui luate in considerare. Sangerarile pot fi observate dupa spalaturile vaginale sau dupa partidele de sex.

- Si ranile pe col pot sa aiba acest simptom atunci cand leziunile se agraveaza;

- Tratamentele cu anticoagulante;

- Cancerul aparut in aceasta zona poate sa provoace sangerari intre menstruatii. Desi nu se numara printre cele mai intalnite cauze, acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa ignori scurgerile pe care le ai.

- O sangerarea vaginala poate fi provocata si de alti factori: diabet, stres, obiecte dure folosite la masturbare.

Remedii naturiste si tratament pentru sangerarile intre menstruatii

Sangerarile intermenstruale nu pot fi intotdeauna prevenite, insa mentinerea unui stil de viata sanatos te poate ajuta. De asemenea, relaxeaza-te cat mai mult si nu lasa stresul sa puna stapanire pe viata ta.

sangerari intermenstruale

Gandeste-te care ar putea fi cauza acestor sangerari intre menstruatii. Spre exemplu, daca ai schimbat anticonceptionalele de curand sau daca te-ai confruntat in trecut cu infectii vaginale, ar trebui sa iei in calcul ca ele iti afecteaza din nou organismul. Cere sfatul unui specialist si hotarati impreuna care este cel mai bun tratament pentru tine, mai ales daca sangerarile sunt abundente si sunt insotite si de alte simptome (durere, febra, oboseala, ameteli). Acesta iti poate recomanda anumite medicamente pentru a stabili nivelul hormonal, antibiotice, dar si proceduri chirurgicale. Si remediile naturiste te pot ajuta in acest caz. Traista-ciobanului, urzica si coada soricelului tin in frau sangerarile. Prepara infuzii din ele si bea doua cani pe zi sau fa spalaturi locale.

Tu ai sangerari intre menstruatii? Ce masuri ai luat pana acum?
Articolul urmator
Keratoza pilară: cauze, simptome și tratament
Keratoza pilară: cauze, simptome și tratament
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?
Incepe quiz
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (18)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.