Şase alimente care hrănesc cancerul

Şase alimente care hrănesc cancerul

Redactor Andreea Baluteanu

Deşi nu s-a demonstrat încă ştiinţific că alimentaţia produce cea mai necruţătoare boală a momentului, mulţi experţi afirmă că ceea ce punem în farfurie are un impact mult mai mare asupra sănătăţii noastre decât am putea crede. Iar studii recente „arată cu degetul” spre câteva alimente, printre care unele erau considerate adevărate miracole ale sănătăţii!

Descoperă mai jos care sunt alimentele care hrănesc cancerul! Protejează-ţi sănătatea, alegând să nu le mai consumi!

Somonul de crescătorie

Probabil că deja te întrebi perplexă: nu era considerat somonul unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe piaţă? Nu, nu este vorba de o iluzie şi nici nu ai trăit până acum într-o realitate paralelă: somonul este o sursă excelentă de grăsimi bune, dar cel sălbatic, nu cel provenit din crescătorii. Astfel, „peştele de fermă” este plin de chimicale, hormoni de creştere şi antibiotice, dar şi de 30 de ori mai predispus la dezvoltarea păduchilor decât somonul sălbatic.

Mai mult, fermierii administrează somonului coloranţi nocivi, astfel încât carnea lor să deprindă nuanţa roşiatică a speciei sălbatice. Unele studii ne ameninţă şi cu prezenţa unor cantităţi îngrijorătoare de mercur şi dioxine în carnea odată elogiată a somonului. Soluţia: consumă mai mult peşte din conservă sau caută acele branduri care specifică provenienţa din sălbăticie a somonului.

Sucurile carbogazoase

Doza zilnică de suc te ajută să treci mai uşor peste provocările zilei? Cu siguranţă organismul tău nu îţi este deloc recunoscător. Sucurile carbogazoase cresc la cote nebănuite riscul de a face infarct, iar conţinutul mare de zahăr îţi „garantează” kilograme în plus. Mai mult, aceste băuturi delicioase (dar deloc sănătoase) sunt considerate cea mai frecventă cauză a refluxului gastroesofagian!

Tot de conţinutul ridicat de zahăr este legată şi apariţia cancerului: unele studii au demonstrat că „ucigaşul alb”, cum a mai fost denumit zahărul, poate cauza diverse tipuri de cancer (de colon, de sân şi cel la gât numărându-se printre principalele pericole).

Carnea procesată

Suntem sigure că ştiai că mezelurile nu sunt chiar secretul siluetei perfecte, dar bănuiai că se numără printre alimentele care hrănesc cu bunăvoinţă celulele canceroase? Excesul de sare şi chimicalele utilizate îţi pun în pericol sănătatea, iar unii aditivi precum nitritul de sodiu intensifică riscul de apariţie al acestei boli necruţătoare. Pericolul creşte şi mai tare în cazul cărnurilor afumate, care reţin gudron, ceea ce le plasează la acelaşi grad de nocivitate precum ţigările.

Zaharurile rafinate

Cercetătorii par să considere la unison că nu există un aliment mai nociv decât zahărul rafinat! Și mai periculos este că acesta „se infiltrează” cu dibăcie în mâncăruri în care nici nu am bănui că îl putem găsi: pate, pâine, cereale sau cărnuri procesate. Zahărul rafinat este recunoscut şi pentru „amabilitatea” sa faţă de cancer: laureatul premiului Nobel în medicină, German Otto Warburg, afirma încă din 1931 că tumorile canceroase cresc hrănindu-se cu îndulcitori şi fructoză. În prezent, cel mai mare pericol derivă din siropul de porumb bogat în fructoză.

Carnea roşie

Din nou, argumentele ştiinţifice „distrug” unul dintre alimentele preferate de majoritatea dintre noi. Într-un studiu desfăşurat pe durata a zece ani, s-a descoperit că riscul de cancer creşte cu 20% în cazul femeilor care consumă carne roşie în mod constant. În ceea ce priveşte tipurile de cancer „favorizate” de acest aliment, cancerul de colon se află pe primul loc, urmat de cel la sân şi de cel de prostată.

Popcornul pregătit la microunde

Ne pare rău, dar suntem pe cale să îţi distrugem distracţia culinară „nevinovată” din timpul nopţilor cu filme. Obişnuiai să alegi popcorn, considerându-l mai puţin nociv decât alte snacksuri? Cercetătorii sunt de părere că astfel primeşti cu braţele deschise în viaţa ta unul dintre alimentele care hrănesc celulele canceroase.

Popcornul pe care îl prepari la microunde conţine acid perfluorooctanoic (prezent şi în tigăile de teflon), care creşte riscul de cancer la rinichi, ficat, pancreas şi vezica urinară, pe lângă aditivi periculoşi responsabili cu bolile de stomac şi erupţiile cutanate. 

În plus, popcornul conţine şi ingrediente modificate genetic: uleiul de soia şi chiar şi porumbul din compoziţia sa nu sunt nicidecum alimentele organice pe care le trecem pe lista noastră de tentaţii sănătoase.

Tu ştiai că aceste alimente hrănesc cancerul? Le vei evita de acum încolo? Descoperă aici şi reversul medaliei: alimentele cu eficienţă crescută împotriva cancerului!

Articolul urmator
Semne de cancer la limbă pe care oricine ar trebui să le știe
Semne de cancer la limbă pe care oricine ar trebui să le știe
Ai gusturi proaste la mancare?
Incepe quiz
Ai gusturi proaste la mancare?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (53)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.