Oxigenarea creierului se poate face si prin metode naturiste! Afla care sunt acestea!

Oxigenarea creierului se poate face si prin metode naturiste! Afla care sunt acestea!

Redactor Alexa Galgau

Pentru a functiona corect, creierul nostru are nevoie permanenta de oxigen. Multe dintre activitatile si obiceiurile noastre de zi cu zi restrictioneaza circulatia oxigenului catre creier, ceea ce duce la o functie mai scazuta a acestuia si la un risc mai crescut de aparitie a bolilor. Exista mai multe metode simple si naturiste de a stimula oxigenarea creierului, care sunt sanatoase, desigur, si pentru restul corpului. Daca aplici metodele de mai jos, te vei simti mai fresh si cu mintea mai clara!

Metode naturale de oxigenare a creierului

Mersul pe jos

Una dintre cele mai sanatoase activitati este mersul pe jos, pe cat de banal, pe atat de eficient. Aceasta este o metoda excelenta de a te mentine in forma fara a merge la sala. In plus, se pare ca mersul pe jos stimuleaza circulatia si oxigeneaza creierul. Mersul pe jos este cea mai buna varianta de oxigenare a creierului, iar daca alegi sa faci asta intr-un parc sau in natura, unde aerul este curat, fii sigura ca efectele vor fi resimtite imediat. 

Exercitiile cardio

Atunci cand faci miscare circulatia este stimulata si, prin urmare, are loc procesul de oxigenare a creierului. Insa exercitiile aerobice trebuie sa fie de intensitate scazuta sau cel mult medie, pentru ca altfel efortul este prea mare si masa musculara are nevoie de foarte mult oxigen. Exista multe studii care atesta faptul ca aerobicul protejeaza creierul de bolile neuronale degenerative, cum ar fi, de exemplu, boala Alzheimer, si ca imbunatateste functia cognitiva. Un studiu interesant este cel care sugereaza ca exercitiile fizice practicate pe termen lung pot duce la regenerarea vaselor de sange, crescand astfel circulatia sangelui la nivelul creierului. 

Iata cateva exercitii de aerobic pentru acasa!

Yoga

Yoga ajuta la echilibrarea corpului si a mintii si te invata sa respiri corect, astfel incat sa iti oxigenezi intregul corp. Posturile de yoga sunt strans legate de controlul respiratiei, nu doar al muschilor; este un efort sustinut de a respira cand si cat trebuie, pentru a putea realiza asanele mai complicate si a calma mintea. Yoga se aseamana destul de mult cu meditatia, doar ca te ajuta foarte mult si pe plan fizic, sculptandu-ti corpul. Este solutia ideala daca esti stresata! Citeste marturiile celor care practica yoga si vei vedea cum poate sa iti schimbe viata in bine!

Iata unde poti sa faci cursuri de yoga in Bucuresti si in restul tarii!

Meditatia

De multe ori, lipsa de oxigenare a creierului este cauzata de faptul ca nu respiram corect. Multi dintre noi nu inspiram destul aer, iar acest lucru duce la o reducere substantiala a functiei pulmonare. Pozitia incorecta la calculator este o posibila cauza pentru care nu respiram destul de adanc. Doar 30 de minute de meditatie pe zi te pot ajuta sa respiri corect si sa iti oxigenezi creierul corespunzator. 

Asaza-te comod, in pozitia lotus sau semilotus, si ai grija sa tii coloana dreapta, pentru a respira cat mai corect. Inspira adanc, complet, insa fara a te forta. Apoi expira incet pana golesti complet plamanii. Fii atenta la respiratie pe tot traseul ei, insa incearca sa nu o controlezi, ci doar sa o observi. Fa acest exercitiu in fiecare zi, cate 10 minute cel putin, pentru inceput, marind timpul pe masura ce te obisnuiesti. Meditatia este indicata nu numai pentru oxigenarea creierului si relaxare, ci si datorita faptului ca poate ajuta la cresterea volumului de materie cenusie.

Consumul de lamai

Lamaile sunt ajutoare de nadejde daca vrei sa urmezi o cura de detoxifiere sau un regim de slabit, dar sunt excelente si pentru oxigenarea creierului. Aceste fructe contin substante care regleaza nivelul carbohidratilor din corp, ceea ce imbuntateste procesul de oxigenare a creierului. Consuma cate un pahar de apa calda cu lamaie si miere in fiecare zi, pe stomacul gol, si vei avea nenumarate beneficii. 

Asadar, oxigenarea creierului necesita putin efort din partea ta, pentru ca trebuie sa inveti cum sa stai dreapta, cum sa respiri corect si cum sa ai un stil de viata activ. In plus, trebuie sa renunti la obiceiurile nesanatoase (cum ar fi, de exemplu, fumatul), care reduc semnificativ nivelul de oxigen din creier.

Articolul urmator
Polifenolii: ce sunt și cum acționează
Polifenolii: ce sunt și cum acționează
Ce tip de barbat te poate face fericita?
Incepe quiz
Ce tip de barbat te poate face fericita?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (51)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.