3 oameni cu adevarat fericiti si secretele fericirii lor

3 oameni cu adevarat fericiti si secretele fericirii lor

Redactor Alexa Galgau

Ce este viata pentru un om, de fapt, daca nu o continua cautare a fericirii? Desi pare a fi un obiectiv indepartat, unii oameni afirma ca ea se afla chiar sub nasul nostru.

Citeste, in continuare, povestile a 3 oameni cu adevarat fericiti si afla care sunt secretele vietii frumoase pe care o duc!

Unul dintre cei mai fericiti oameni: Tommy Franklin

In 2013, Tommy Franklin a cucerit intreaga Australie cu performanta sa incredibila la Australia's Got Talent. Miscarile dezinhibate cu care danseaza sunt o adevarata arta, mai ales pentru ca veselia lui copilaroasa este de-a dreptul molipsitoare. Tommy a fost declarat "cel mai fericit om din lume" si, desi recunoaste ca nu este lipsit de probleme, tanarul artist este perfect de acord cu acest titlu. Drumul lui spre fericire, insa, a fost unul anevoios.

In perioada adolescentei, Tommy a fost abuzat fizic si s-a lasat coplesit de furie si ura. In timp, aceste sentimente s-au agravat, conducand la dorinta de suicid, concretizata prin consumul de droguri si alcool. In fiecare zi, se urca pe un skateboard si se dadea cu el prin trafic, sperand la un accident. Pana la varsta de 19 ani, tanarul s-a lasat consumat de ura si disperare, pana cand, intr-o zi, propria lui mama i-a spus ca, daca nu se potoleste, il va da afara din casa. Gandul ca ar putea fi abandonat chiar de mama sa l-a readus pe calea cea buna si a renuntat la droguri, inscriindu-se intr-un grup de ajutor pentru adolescenti cu probleme. Iar, in cele din urma, ceea ce l-a vindecat a fost dansul. Ce anume il motiveaza pe acest tanar care si-a depasit conditia? Zambetul pe care il aduce pe fetele celor care il privesc cand danseaza.

Asadar, putem retine de la Tommy o lectie importanta de viata: oricat de jos ar ajunge o persoana, intotdeauna se poate ridica, intotdeauna poate deveni un model si un sprijin pentru ceilalti. Si, poate, a aduce zambete pe buzele celorlalti este una dintre cheile fericirii.

E sarac, dar fericit: W.V. Sugathapala

W.V. Sugathapala nu este un om celebru sau bogat. Dimpotriva, analizandu-i viata, multi oameni ar considera ca nu au pentru ce sa il invidieze pe acest om simplu din Sri Lanka, care munceste toata ziua pentru o suma infima, cu care incearca sa isi intretina familia. La 60 de ani, Sugathapala se trezeste inainte de rasaritul soarelui si, uneori, ajunge acasa dupa lasarea noptii. Si, atunci, de ce este aceasta persoana unul dintre cei mai fericiti oameni de pe Pamant?

Sugathapala are o reteta simpla: zambeste mereu. "Asa imi petrec timpul", sustine batranul. "Este ca un exercitiu pentru corp, imi curata sangele. Imi fac clientii fericiti, iar acest lucru ma face pe mine fericit, iar aceasta este fericirea mea in aceasta lume". Lucrurile nu au stat intotdeauna asa. In urma cu 10 ani, Sugathapala a fost dat afara de la un loc de munca mult mai bine platit, care il ajuta sa isi intretina familia. O perioada a fost foarte greu, pana cand a rasarit ocazia de a fi paznic la o brutarie locala. Desigur, acest job era departe de ceea ce visase el si, totusi, a reusit sa il redefineasca in loc sa ramana fixat pe ceea ce ar fi putut sa fie daca lucra in alta parte.

Daca esti curioasa in legatura cu secretul fericirii lui, poate il poti extrage din vorbele sale: "Nu are rost sa te agati de probleme. Vezi tu, traim pentru un timp foarte scurt. Trebuie sa ne raportam la viata aceasta ca la un fel de popas. Nu are niciun rost sa ne agatam de furie, razbunare sau gelozie. Fii vesel cu toata lumea, zambeste, distreaza-te si mori asa. Aceasta am eu de spus lumii. Aceasta e tot ce poti sa faci".

Cel mai fericit dintre pamanteni: Matthieu Ricard

Cum nominalizezi pe cineva la titlul de "Cel mai fericit om din lume"? Tehnologia moderna ne permite, prin scanarea creierului, sa descoperim chiar si ce predispozitie spre fericire are cineva. Astfel, lumea stiintei a declarat castigatorul titlului mentionat mai sus: Matthieu Ricard, un fost cercetator francez, acum calugar buddhist. La 66 de ani, Ricard este in relatii strase cu Dalai Lama si este un respectat invatator al filozofiei buddhiste. Traiectoria lui spre fericire a inceput acum 40 de ani, cand a decis sa paraseasca lumea intelectuala franceza si sa se mute in India, unde a studiat religia. Care este secretul fericirii lui? Meditatia.

 

Neurologul Richard Davidson a folosit 256 de senzori pentru a studia creierul calugarului, intr-un studiu de la Universitatea din Wisconsin la care au participat sute de meditatori. Rezultatele au fost uimitoare: atunci cand Ricard mediteaza asupra compasiunii, creierul lui produce un nivel de unde gamma (asociate cu constienta, atentia, invatarea si memoria) care nu a mai fost atins de niciun participant la vreun studiu in neurologie.

Analizele au aratat si o activitate excesiva in partea stanga a cortexului prefrontal in comparatie cu partea dreapta, ceea ce ii ofera calugarului o capacitate imensa de a fi fericit si ii reduce predispozitia catre negativitate. Fenomenul de modificare a modului in care functioneaza creierul se numeste neuroplasticitate, iar cele mai concludente rezultate au fost descoperite printre meditatori - atat cei care au o practica constanta, cat si cei care mediteaza de 3 ori pe saptamana, cate 20 de minute pe zi.

Cei mai fericiti oameni din lume ne ofera o lectie pretioasa de viata. Cu ajutorul lor, putem descoperi cum sa fim la randul nostru impacati si multumiti. Iar reteta de baza pare sa fie: zambeste si fa-i si pe altii sa zambeasca!

Surse: smh.com.au; dailymail.co.uk; upworthy.com

Articolul urmator
Numărul de pași pe care trebuie să-l faci zilnic dacă nu vrei să mori devreme
Numărul de pași pe care trebuie să-l faci zilnic dacă nu vrei să mori devreme
1 din 10 oameni identifică corect aceste animale
Incepe quiz
1 din 10 oameni identifică corect aceste animale

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (608 vizite)