6 semne ca trebuie sa iti depui cererea de demisie

6 semne ca trebuie sa iti depui cererea de demisie

Viorica Ghinea, redactor

Actualul tau loc de munca nu iti mai inspira nimic si ai ajuns sa te duci doar din nevoie la el? Atunci este cazul sa te gandesti bine la aceste aspecte si sa iei o decizie legata de cariera ta. Iata care sunt cele mai comune semne care iti transmit ca ar trebui sa iti depui cererea de demisie!

Ai senzatia ca stai pe loc

Dezvoltarea, indiferent la ce domeniu facem referire, este un pas esential si natural al vietii. Asadar, daca ai frecvent senzatia ca abilitatile tale nu mai sunt puse la incercare de ceva vreme si ca nu mai inveti nimic nou, este timpul sa iti cauti un nou loc de munca. O companie care nu iti ofera oportunitati si nu te motiveaza sa te intreci pe tine insati pentru a deveni tot mai buna pe zi ce trece, desi tu iti doresti mult acest lucru, nu te avantajeaza cu nimic, dimpotriva.

angajata ingrijorata

In plus, daca activitatile pe care le ai de indeplinit sunt multe prea simple pentru tine si viata de la locul de munca a devenit plictisitoare, inseamna ca intr-adevar ai nevoie de o provocare profesionala care sa te scoata din aceasta stare de amorteala.

Oboseala cronica, un semn clar ca trebuie sa iti depui cererea de demisie

Orice loc de munca poate fi stresant in anumite momente, insa daca tu te simti asa zi de zi, nu ar trebui sa eziti sa iti depui cererea de demisie. Anxietatea, oboseala cronica, lipsa de somn sunt semne care te indeamna sa cauti alte oportunitati profesionale. Gandeste-te ca toate aceste stari nu vor face decat sa iti slabeasca sistemul imunitar cu timpul si te poti trezi cu tot felul de afectiuni.

Superiorii tai lasa de dorit la multe aspecte

Nu este usor sa gasesti un sef de care sa fii incantata, insa ar trebui sa stii ca exista anumite limite pe care nu ar trebui sa il lasi sa le depaseasca. Daca superiorii tai iti creeaza frecvent un sentiment de inferioritate prin persecutie, jigniri, furtul de idei si proiecte si chiar abuz fizic, nu ar trebui sa te uiti inapoi cu regret, ci sa inaintezi cererea de demisie. Viata este prea scurta pentru a suporta astfel de persoane in ea. Consideri ca iti vei gasi cu greu alt loc de munca? O discutie deschisa si sincera cu ei ar trebui sa rezolve problemele, insa cine stie cat vei mai putea sa suporti astfel de scene daca lucrurile nu se schimba curand in favoarea ta.

probleme cu superiorul

Te simti invizivila frecvent

Indiferent ca te descurci foarte bine la locul de munca sau ca esti o angajata obisnuita, simti ca esti invizibila pentru conducere. Ai observat ca multi colegi au fost promovati sau ca au primit bani in plus pentru cateva sarcini noi, insa tie nu ti s-a intamplat nimic din toate aceste lucruri, desi lucrezi de o perioada mai lunga de timp la ei. Nu ar strica daca ai incerca sa obtii cateva interviuri la alte companii.

Salariul mic - cel mai intalnit motiv pentru cererea de demisie

Cu siguranta salariul este cel care iti schimba perspectiva atunci cand te gandesti la un loc de munca. De cate ori, fara sa te mai gandesti la conditiile dintr-o firma, ai aplicat pentru un post doar pentru ca salariul oferit te incanta? Atunci cand nu esti satisfacuta de suma lunara pe care o primesti, iti poti cauta linistita alt loc de munca.

Nu te simti implinita profesional

angajata nemotivata

Consideri ca locul tau de munca este doar un job si atat. Nu te implici cu adevarat in proiecte, nu te pasioneaza ceea ce faci si te duci de fiecare data cu o senzatie neplacuta acolo. Dureaza de prea mult timp aceste stari si nu te mai simti deloc implinita? O cerere de demisie te poate salva si iti poate deschide noi drumuri. Trebuie doar sa cauti si sa indraznesti sa te ocupi de ceea ce iti place cel mai mult sa faci.

De ce trebuie sa tii cont cand faci o cerere de demisie?

Ai profitat de oportunitatea oferita si ti-ai gasit un alt loc de munca? Acum a venit momentul sa compui cererea de demisie - actul eliberator. Daca este prima oara cand faci acest lucru, nu trebuie sa te sperii pentru ca nu este nimic complicat. Foloseste un limbaj clar si simplu, nu este nevoie sa te complici. Adreseaza-te directorului companiei, scrie numele tau, adresa din buletin (datele care se cer de obicei cand completezi diferite acte), functia ta si numele companiei. La final, adreseaza-te politicos si roaga-l sa iti aprobe cererea de demisie tinand cont de prevederile din Codul Muncii. Poti sa notezi si preavizul sau sa te intelegi cu superiorii pentru a incheia mai repede perioada respectiva. Motivul pentru care vrei sa parasesti firma este optional si nu este obligatoriu sa il treci in cererea de demisie, insa daca vrei sa faci acest lucru, nu este nimic in neregula. Ai grija, insa, cum, formulezi acest aspect, astfel incat sa ai o atitudine de profesionista. Semneaza-te si nu uita sa scrii si data zilei.

Inmanarea cererii de demisie superiorilor tai reprezinta o decizie care iti poate influenta restul carierei. In concluzie, daca ai simtit semnele descrise mai sus, gandeste-te bine si ia o decizie in acest sens. Informeaza-te in legatura cu firmele la care ai vrea sa lucrezi si afla ce atmosfera si conditii sunt acolo, apoi depunde fara teama CV-ul tau si pregateste-te bine pentru un posibil interviu. Succes!
Articolul urmator
Semne că ești la o răscruce de drumuri și ce trebuie sa faci
Semne că ești la o răscruce de drumuri și ce trebuie sa faci
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?
Incepe quiz
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (614 vizite)