Ce este terapia craniosacrala si cum te ajuta

Ce este terapia craniosacrala si cum te ajuta

Redactor Alexa Galgau

Daca ai inceput sa culegi informatii despre diferitele ramuri ale medicinei alternative, atunci trebuie sa fi auzit macar o data despre terapia craniosacrala. Aceasta este o metoda non-invaziva de a vindeca trupul, prin presiunea usoara aplicata in anumite puncte-cheie ale corpului. Este un tratament bland, care nu presupune deloc durere, cum se intampla in cazul chiropracticii, de exemplu. In plus, se spune ca vindeca o gama larga de afectiuni, de la migrene recurente pana la sindromul stresului post-traumatic.

Afla, mai departe, ce presupune mai exact terapia craniosacrala si cine poate beneficia de pe urma ei! 

Terapia craniosacrala, o metoda de vindecare alternativa

Ca sa iti explicam exact cum functioneaza terapia craniosacrala, ar trebui sa folosim o multime de termeni stiintifici si sa presupunem ca ai cunostinte destul de solide in anatomie. Asa ca o sa explicam principiul pe care se bazeaza in cel mai simplu mod posibil: conform specialistilor in aceasta forma de vindecare, creierul realizeaza niste miscari ritmice care se raspandesc ca niste valuri prin corp, de 10-14 ori pe minut. Aceasta periodicitate nu are legatura cu ritmul inimii sau cu respiratia. Terapeutul va incerca sa "simta" acest impuls cranio-ritmic si sa il regleze printr-o tehnica simpla, ce implica aplicarea presiunii usoare in anumite zone-cheie: cap, piept, genunchi si picioare. Nu sunt apasate puternic oasele si nu se cauta deplasarea acestora, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji. In urma terapiei, se spune ca sistemul nervos central va functiona mult mai bine, ceea ce rezulta direct intr-o stare de sanatate mult mai buna si o vindecare a afectiunilor existente in corp. 

Pe parcursul unei zile, corpul este supus unor "cazne" cu care noi ne-am obisnuit, dar care au efect puternic asupra sanatatii. Faptul ca suntem sedentari si stam atatea ore la birou, de exemplu, ne afecteaza puternic sanatatea in ansamblu. Specialistii in terapie craniosacrala sustin ca tesuturile corpului tind sa se tensioneze si rezulta in tensionarea creierului, ceea ce mai departe presupune o functionare mai proasta a nivelului nervos central. Terapeutul poate sa identifice perturbarile aparute in pulsatiile creierului. 

Despre terapia craniosacrala se spune ca ar vindeca sau cel putin ar ameliora o gama foarte larga de boli, de la oboseala cronica si scolioza pana la afectiuni ale sistemului nervos. Desi aceasta tehnica este puternic disputata si scepticii sunt numerosi, exista destule marturii care atesta puterea tratamentului de a vindeca durerea cronica si disconfortul in zona coloanei. In plus, se spune despre acest tratament ca reprezinta inclusiv o forma de vindecare emotionala, pentru ca prin aplicarea presiunii in punctele respective, se elibereaza tensiunea fizica, dar si emotionala. Nu este o idee noua conform careia emotiile negative "inmagazinate" in noi produc simptome fizice si chiar boli, in timp. 

Fiecare sesiune de terapie craniosacrala dureaza intre 45 de minute si o ora, iar numarul de sedinte de care ai avea nevoie depinde de afectiunea pe care o ai si de raspunsul organismului tau la tratament, desigur.  Exista si persoane care nu ar trebui sa apeleze la acest tip de tratament: cele care au suferit un anevrism sau care au probleme cu presiunea la nivelul cutiei craniene, din cauza anumitor afectiuni. 

Gasesti centre in care poti beneficia de terapie craniosacrala in Capitala, dar si in alte orase mari din Romania. O sedinta de o ora costa in jur de 100-120 RON, insa poti gasi si oferte mai bune, daca cauti promotii.  Nu doar cabinetul conteaza, ci este foarte important sa ai si un terapeut in prezenta caruia sa te simti confortabil si care sa te ajute sa atingi acel echilibru fizic si emotional de care ai nevoie. Iti dai seama ca daca iti este antipatic terapeutul, vei pleca de acolo si mai tensionata!

Citeste mai multe despre o alta forma interesanta de terapie, tot mai populara in ultima vreme: terapia ocupationala!

Asadar, ce parere ai? Ai vrea sa incerci terapia craniosacrala ca metoda alternativa de vindecare?     

Articolul urmator
Indicele HOMA: ce este și când este recomandată testarea
Indicele HOMA: ce este și când este recomandată testarea
Cum este inima ta?
Incepe quiz
Cum este inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (255 vizite)