Cum sa fii mai bun: 17 schimbari de comportament care iti aduc fericirea

Cum sa fii mai bun: 17 schimbari de comportament care iti aduc fericirea

Diana Solomon

Cum poti sa fii mai bun cand totul in jur pare ca se destrama, oamenii sunt intr-o continua fuga, rautatea este la ordinea zilei iar pretentiile sunt din ce in ce mai crescute?  E mai simplu decat crezi! Pentru a fi mai fericita, ar trebui sa intelegi ca acest lucru presupune o calatorie continua, iar obtinerea unor lucruri pe care ti le doresti depinde doar de comportamentul si felul in care te gandesti.

Daca vrei ca in 2016 sa iti atingi toate obiectivele si sa fii mai implinita, tine cont de cateva schimbari de comportament care iti vor influenta activitatea intr-un mod pozitiv.

Cum sa fii mai bun schimbandu-ti comportamentul 

1. Fii mai productiva daca vrei sa fii mai buna

Concentreaza-te pe productivitate. Gandeste-te cum sa faci mai mult intr-un timp mai scurt. Astfel, cauta intrumente care te vor ajuta sa iti cresti productivitatea.

2. Pentru a fi mai buna, nu mai procrastina, actioneaza!

Nu mai pierde timpul inutil. Fa tot posibilul sa realizezi task-urile pe care ti le-ai asumat sau pe cele care te vor ajuta sa iti indeplinesti unul dintre obiectivele setate anul acesta. Nu uita ca cel mai bun moment este chiar acum. Prin urmare, inceteaza sa iti mai gasesti scuze si actioneaza!

3. Timpul petrecut pe Facebook

Social media este ca un cutit cu doua taisuri. Sigur ca vei putea sa afli tot felul de informatii utile sau noutati legate de prietenii tai, dar, daca iti doresti sa fii mai fericita, stai cat mai departe de Facebook. Acest lucru te va scuti de orice gand negativ la adresa stimei de sine, dar te va si ajuta sa interactionezi mai des cu oamenii in viata reala. Cum sa fii mai bun? Renunta la statul pe Facebook ore in sir!

4. Perfectionismul

Nu trebuie sa te iei prea in serios sau sa fii prea aspra cu tine. Cu totii facem greseli, prin urmare, accepta acest lucru si mergi mai departe. Inainte de a face asta, nu uita sa retii fiecare invatatura din erorile comise, pentru a nu mai fi in ipostaza de a le repeta.

5. Fii pozitiva!

Asteapta-te mereu la ce e mai bun. Atunci cand vei gandi pozitiv, vei si mai increzatoare in lucrurile pe care ti le-ai propus.

6. Invata sa spui NU

Multe lucruri iti vor atrage atentia si iti vor consuma energia, insa mintea ta ar trebui sa se concentreze pe modalitati prin care poti obtine mult din cat mai putin, nu invers. Prin urmare, invata sa refuzi lucrurile care te epuizeaza sau pe cele care nu te ajuta sa iti atingi obiectivele.

7. Fii consecventa

Nu ai niciun motiv pentru care sa pierzi timpul. Du la capat orice activitate incepi si nu abandona pe parcurs.

8. Nu te demoraliza

Nu te lasa descumpanita din cauza unor critici sau situatii nu tocmai favorabile. Gandeste-te la ce ai invatat din fiecare eveniment neplacut si cum te-a ajutat acest lucru sa ramai tare.

9. Asuma-ti lucruri

Fii responsabila cu lucrurile care tin de tine si pe care le controlezi. Gandeste-te mereu la consecinte si nu actiona impulsiv.

10. Prioritizeaza

Realizeaza prima data lucrurile cele mai importante. Organizarea te ajuta sa iti consolidezi stima de sine, dar si sa fii mai productiva.

11. Evalueaza-te obiectiv

Pentru a afla cum sa fii mai bun, invata mai intai sa iti cunosti atat punctele forte, cat si slabiciunile. De asemenea, recunoaste-ti limitele si barierele peste care nu poti sau nu vrei sa treci. Prin urmare, fii cat mai sincera si obiectiva cu tine.

12. Fii realista

Nu este nimic gresit in a aspira la lucruri marete. Insa asigura-te ca poti obtine orice iti propui sa faci. Mai bine sa ai o lista cu teluri atinse decat una cu visuri neimplinite.

13. Vizualizeaza

Gandeste-te la directia pe care vrei sa o urmezi si imagineaza-ti ca reusesti sa ajungi acolo cu succes. Vizualizeaza ca iti atingi toate obiectivele pe care ti le-ai propus.

14. Fii tolerant

Orice feedback ar trebui sa fie ascultat si folosit intr-un mod constructiv. Nu ignora ceva care iti poate fi de folos in viitor.

15. Cauta sprijin

Cauta sprijinul prietenilor, al familiei sau al colegilor. Singura nu poti fi fericita pentru ca ai nevoie sa mentii o legatura constanta cu persoanele dragi.

16. Concentreza-te!

Gandeste-te cum sa obtii ce este mai bun dintr-o situatie solicitanta. Nu lua in calcul aspectele negative ale problemei, ci cauta mai degraba solutii si moduri in care te poti remarca. Asadar, gaseste posibilitati, strategii si aplica aceste tehnici in problema cu care ai de-a face.

17. Deconecteaza-te

Cum sa fii mai bun? Ia pauze si acorda-ti timp pe care sa il petreci cu prietenii si familia. Poti fi fericita cu adevarat doar atunci cand te vei deconecta de toate problemele de la munca. In felul acesta vei putea sa te bucuri de momentele fara tehnologie si te vei putea concentra mai bine la ce este in jurul tau, la oamenii dragi sau la natura.

Tine cont de aceste schimbari de comportament si vei descoperi cum sa fii mai bun! 

Articolul urmator
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Care e cel mai bun loc de agatat pentru tine?
Incepe quiz
Care e cel mai bun loc de agatat pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (517 vizite)