De ce este bine să vorbeşti în fiecare săptămâna cu mama ta

De ce este bine să vorbeşti în fiecare săptămâna cu mama ta

Eugenia Dinescu, redactor

Cea mai bună prietenă a ta nu reacţionează prea bine în faţa criticilor. Colegii de serviciu vor interpreta orice secret drept o vulnerabilitate numai bună de exploatat. Cui îi poţi împărtăşi, atunci, secretele şi gândurile tale fără să fii judecat? Desigur, mamei tale.  

Fiecare legătură mamă-copil are propria sa dinamică: în timp ce unii vorbesc de ai multe ori pe zi, alţii îşi limitează comunicarea la evenimente esenţiale, iar alţii îşi descriu legătura ca fiind de-a dreptul rece. Potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători canadieni,  cei care menţin o legătură foarte apropiată  cu părinţii au mai multe şanse să ducă o viaţă mai lungă. Rezultatele cercetării efectuate pe un eşantion de 3000 de adulţi au arătat că oamenii care au o relaţie apropiată cu membrii familiei din care provin tind să trăiască mai mult.

“Am aflat că persoanele cu un număr mai mare de membri în familie, cât şi persoanele mai în vârstă care au o relaţie apropiată cu familia, sunt mai longevive”, a declarat conducătorul studiului James Iveniuk, cercetător al Şcolii de Sănătate Publică Dalla Lana din cadrul Universităţii din Toronto. “Această corelaţie nu a fost identificată în cazul numărului de cunoştinţe sau apropierii faţă de prieteni”, a continuat sursa.

Participanţii la studiu, cu vârste cuprinse în 57 şi 85 de ani, au răspuns unui număr de întrebări referitoare la persoana pe care o consideră cel mai apropiat confident, între anii 2005-2006. Cercetătorii au revizitat respondenţii între 2010 şi 2011, pentru a vedea cine a încetat din viaţă.

Concluziile sunt de netăgăduit: persoanele care au menţionat un membru al familiei, exceptând partenerul de viaţă, drept o persoană extrem de apropiată ”au avut, în medie, un risc cu 6% mai mic de a muri în următorii 5 ani decât cele care au afirmat că “nu sunt foarte apropiaţi”de un membru al familiei.  Acestea din urmă au o speranăa de viaţă considerabil mai mică, cu o rată a mortalităţii de 14%.

Nu mai amâna momentul – e timpul să o suni pe mama ta!

Articolul urmator
Hemoglobina glicolizată: ce este, valori normale și afecțiuni indicate
Hemoglobina glicolizată: ce este, valori normale și afecțiuni indicate
Alege numele preferate de copii și aşa ți se va dezvălui ce tip de mamă o să fii
Incepe quiz
Alege numele preferate de copii și aşa ți se va dezvălui ce tip de mamă o să fii

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (514 vizite)