Tehnici de automotivare care te indruma spre reusita

Tehnici de automotivare care te indruma spre reusita

Andreea Gluh, redactor

A inceput un nou an si ai cateva rezolutii pe lista, insa iti este teama ca nu le vei duce la bun sfarsit? Studiile arata ca, anual, foarte multe persoane au aceeasi problema ca si tine: se decid sa faca anumite lucruri care tin dezvoltarea profesionala sau personala, insa nu reusesc sa rezolve decat o mica parte din ele. Cauza acestui neajuns o reprezinta lipsa de motivatie. Nu este usor sa duci o actiune la bun sfarsit, daca nu ai un tel bine stabilit, dorinta si ambitie. Despre toate acestea vom vorbi in cele ce urmeaza, oferindu-ti cateva sfaturi in ceea ce priveste tehnicile de automotivare pe care le poti aplica pentru a reusi sa faci ceea ce ti-ai propus la inceputul lui 2015.

Tehnici de automotivare care iti aduc rezultatele dorite

A venit Revelionul, ti-ai trecut cateva dorinte pe lista, dar sarbatorile au trecut si acum a venit vremea sa pui in practica tot ceea ce ti-ai promis in noaptea dintre ani. Este greu sa faci acest lucru, stim, dar te asiguram ca odata ce vei face primul pas, nimic nu te va mai opri. 

Iata ce presupune procesul de automotivare!

1. Stabileste-ti telul cu exactitate

Daca este nevoie, scrie intr-un carnetel ce vrei sa obtii cu exactitate in urma demersurilor pe care le vei face. In acest fel, va fi mai simplu sa iti dai seama ce pasi trebuie sa urmezi. De asemenea, trebuie sa iti dai seama daca lucrurile respective sunt cele pe care ti le doresti cu adevarat. Nu conteaza ca este vorba despre viata profesionala sau despre cea personala, insa este important sa realizezi aceste lucruri inca de la inceput, pentru a calcula efortul care trebuie depus si pentru ca, la final, sa fii pe deplin multumita ca ai obtinut ce ti-ai propus.

2. Ai grija de sanatatea ta

Indiferent de scopul tau si de dorintele pe care vrei sa le vezi indeplinite, este foarte important sa fii mereu in forma. Ai grija de sanatatea ta, tine cont de programul de somn necesar bunei functionari a creierului si de alimentatia echilibrata care iti ajuta corpul. De asemenea, activitatea fizica moderata te poate ajuta sa capeti mai multa energie si sa iti intaresti sistemul imunitar.

3. Obiceiurile joaca un rol esential

Trebuie sa iti reevaluezi sistemul de valori in privinta obiceiurilor pe care le ai. Cele nesanatoase trebuie inlaturate definitiv, iar unele noi, care te pot duce pe drumul cel bun spre obtinerea rezultatelor dorite, trebuie implementate. Chiar daca aceste lucruri nu sunt usor de realizat si nu pot fi puse in practica intr-o zi dau doua, trebuie sa iti creezi un program care sa includa si evolutia in acest sens.

De exemplu, daca vrei sa evoluezi pe plan profesional si sa iti impresionezi sefii, trebuie sa te straduiesti sa faci totul mai repede si mai bin. Astfel, daca te simti obosita la mijlocul unei zile de lucru, nu incetini ritmul, ci ia-ti o pauza de 5 minute pentru a-ti repune sangele in miscare si pentru a-ti oxigena creierul. Cativa pasi facuti departe de birou te pot ajuta in acest sens, chiar daca nu parasesti cladirea in care iti desfasori activitatea.

Un alt obicei sanatos consta in consumul unei cantitati suficiente de lichide in fiecare zi. Astfel, cel mai bine ar fi sa tii un pahar mare plin cu apa pe birou si, la un interval de timp pe care il stabilesti chiar tu (10 minute, de exemplu), sa iei cate o inghititura. 

4. Renunta la ideea de confort

Vrei sa slabesti? Desigur ca nu este confortabil sa faci exercitii zilnic, sa suferi de febra musculara si sa trebuiasca sa ai grija la alimentele pe care le consumi. Totusi, nu vei obtine nimic daca vei continua sa repeti greselile din trecut pentru a beneficia de confort fizic sau psihic.

5. Foloseste metoda recompensei si a pedepsei 

Cu siguranta ai observat ca cei mici pot fi convinsi sa aiba rezultate mai bune la scoala folosind metoda recompensei si a pedepsei. Aceeasi strategie ar trebui sa o folosesti si tu. De exemplu, daca iti este greu sa duci la bun sfarsit o saptamana de lucru pentru ca te simti obosita sau pur si simplu nu ai chef, propune-ti ca, in weekend, sa ai o zi numai pentru tine, daca totul merge bine la serviciu si daca reusesti sa indeplinesti toate sarcinile de pe lista care ti-a fost data. Fie ca este vorba despre o zi la shopping sau despre o sedinta de masaj, gandul la recompensa care te asteapta te va impulsiona cu siguranta.

Tehnicile de automotivare sunt variate si tine de fiecare dintre noi sa o folosim pe ce care ni se potriveste. Important este ca la final sa obtinem ceea ce ne-am dorit si sa realizam ca efortul nu a fost depus in zadar.

Sursa: inc.com

Articolul urmator
Terapia străveche de vindecare pe care o urmează nume mari de peste hotar. Ce spun medicii despre aceasta
Terapia străveche de vindecare pe care o urmează nume mari de peste hotar. Ce spun medicii despre aceasta
Care este chemarea vietii tale?
Incepe quiz
Care este chemarea vietii tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (554 vizite)