Șase exerciții care te scapă de durerile în ceafă

Șase exerciții care te scapă de durerile în ceafă

Redactor Alexa Galgau

Durerile de ceafă sunt atât de obișnuite pentru muritorul de rând, care muncește zi de zi cu ochii în ecranul calculatorului și se ridică foarte rar de la birou, încât mulți dintre noi nici măcar nu mai încercăm să le înlăturăm. Începem să ne gândim la soluții abia când situația se agravează și durerile devin insuportabile. Din fericire, există mai multe exerciții prin care poți scăpa de durerile în ceafă cauzate de o postură incorectă!

Exerciții care te scapă de durerea în ceafă

Cel mai adesea, durerile cronice în ceafă sunt cauzate de faptul că nu stăm corect la birou. Din cauza poziției incorecte a coloanei, se acumulează tensiune în mai multe puncte ale spatelui, inclusiv la ceafă. Soluția nu este doar să faci exercițiile pe care ți le vom recomanda noi, ci și să stai corect la birou.

Exercițiile de mai jos te ajută să relaxezi musculatura gâtului și tendoanele. Este recomandat să le faci măcar o dată pe zi, mai ales că nu durează decât câteva minute în total! Poți apela la ele de fiecare dată când simți că zona începe din nou să doară. 

1. Aplecarea capului dintr-o parte într-alta

Stai jos, cu spatele drept, sprijinit de spătarul scaunului. Pune mâinile pe genunchi, apoi apleacă-ți capul în dreapta, cât poți de mult, cu o mișcare lentă, încercând să ții bărbia ridicată. Revino în poziția inițială și apleacă-l în stânga. Stai cu capul aplecat 5 secunde în fiecare parte. 

2. Întinderea gâtului într-o parte

Stai în aceeași poziție inițială ca mai devreme, cu spatele sprijinit de spătarul scaunului. De data aceasta, vei apleca din nou capul într-o parte, dar scopul este să aduci urechea cât mai aproape de umăr. Vei constata că este solicitată o altă grupă de mușchi. Nu trebuie să miști deloc umerii, ci să faci tot posibilul să apropii urechea, însă fără a forța prea mult musculatura. Realizează lent mișcările, stai câteva secunde cu capul plecat, apoi revino în poziția inițială și apleacă-l în partea celalaltă. 

3. Întinderea gâtului în față și în spate

Stai pe un scaun, mai departe de perete, pentru că va trebui să lași capul pe spate și ai nevoie de spațiu. Stai cu spatele drept și mâinile pe genunchi. Lasă capul pe spate cât poți de mult și privește spre tavan, deschizând gura puțin, astfel încât să nu existe prea multă presiune la nivelul maxilarului. Spatele trebuie să rămână drept pe tot parcursul exercițiului. Revino în poziția inițială și lasă capul în jos, astfel încât bărbia să ajungă cât mai aproape de piept. 

4. Ridicarea umerilor

Atunci când ai dureri în ceafă, sunt afectați mai mult ca sigur și umerii. De aceea, este nevoie să detensionezi toate zonele sensibile, pentru a te bucura de rezultatele așteptate. 

Stai pe scaun, cu spatele drept, sprijinit de spătar, și mâinile pe genunchi. Ridică umerii astfel încât să ajungă cât mai aproape de urechi, stai în această poziție câteva secunde, apoi revino în poziția inițială și coboară umerii cât de mult poți, fără a forța mușchii (exercițiul poate să provoace disconfort, dar nu trebuie să provoace dureri). 

5. Exercițiul „fluture”

Pentru a realiza acest exercițiu, trebuie să stai întinsă (pe jos, pe canapea, pe pat etc.). Cuprinde gâtul cu mâinile, astfel încât vârfurile degetelor să se întâlnească la ceafă. Prinde degetele între ele și lasă coatele în jos, astfel încât să ajungă la saltea sau la podea. 

6. Poziția lotus

Aceasta este poziția clasică de meditație, dar te poate ajuta să detensionezi atât spatele, cât și ceafa, ameliorând durerile. Stai pe podea și încrucișează picioarele fie turcește, fie ținând una dintre tălpi sprijinită de genunchiul opus (semilotus). Ține coloana cât mai dreaptă și respiră adânc, rămânând în această poziție câteva minute. La început, este foarte posibil să te doară genunchii din cauza acestei poziții, dar te vei obișnui repede cu ea. Iar dacă tot faci acest exercițiu, de ce să nu meditezi puțin? Află cum să meditezi cu cea mai simplă tehnică!

Încearcă aceste exerciții pentru dureri în ceafă și vei scăpa de disconfortul pe care îl provoacă statul la birou atâtea ore pe zi. Chiar dacă exercițiile funcționează, îți recomandăm să iei și alte măsuri pentru a corecta postura în care stai!

Articolul urmator
8 exerciții antistres pe care le poți face acasă
8 exerciții antistres pe care le poți face acasă
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (17)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.