Șase trucuri simple ca să ai un aer mai curat în casa ta

Șase trucuri simple ca să ai un aer mai curat în casa ta

Redactor Alexa Galgau

Chiar dacă trăiești într-un oraș poluat, asta nu înseamnă că nu trebuie să iei măsuri pentru ca aerul din casa ta să fie mai curat. Dimpotrivă, ar trebui să depui eforturi suplimentare în acest sens, pentru ca plămânii tăi să fie protejați de poluare cât mai mult posibil. Dacă vrei să beneficiezi de aer cât mai fresh în casă, există câteva soluții simple pe care poți să le aplici.

Descoperă șase idei pentru un aer curat la tine acasă!

Cum să ai aer curat în casă

În primul rând, pentru a avea aer curat în casă, este necesar să interzici fumatul înăuntru, oricât de greu ar fi acest lucru. Eforturile tale de a obține o atmosferă fresh sunt zădărnicite complet de fumul de țigară, care nu numai că se impregnează în materialele textile, dar este și foarte periculos sănătate.

Odată eliminat fumatul din „scenă”, poți să iei mai multe măsuri pentru a beneficia de aer curat în casă:

1. Fă curățenie măcar o dată pe săptămână. Nu o să îți spunem că pentru a avea aer curat în casă trebuie să ștergi praful zilnic (deși cam acesta este adevărul). Este nerealist să îți propui să faci atât de des acest lucru, mai ales dacă ești o persoană ocupată. Cu toate acestea, nu ar trebui să amâni niciodată curățenia săptămânală. Cu cât faci mai rar curățenie, cu atât vei avea un aer mai îmbâcsit și mai urât mirositor în casă, ca să nu mai spunem că va fi mult mai greu de făcut casa lună după câteva săptămâni. Atunci când faci curățenie, scutură bine toate cuverturile și pernele, pentru că acestea adună foarte mult praf. Atunci când ștergi mobila de praf, folosește o cârpă puțin umezită, ca să nu se ridice praful, pentru ca mai apoi să se depună la loc. 

2. Periază-ți animalele de companie. Ne iubim animăluțele din tot sufletul, dar adevărul este că ele sunt una dintre cauzele unei atmosfere pline de praf și de alergeni. Nu spune nimeni să renunți la animale, însă trebuie să ai mare grijă să le periezi regulat, atât pentru binele tău, cât și pentru al lor. Folosește rolă adezivă specială pentru a elimina părul de animale de pe materialele textile și nu uita să cureți litiera sau cușca micuțului companion cât mai des, pentru a preveni mirosurile neplăcute. 

3. Cumpără plante care curăță aerul de impurități. Există mai multe tipuri de plante pe care le poți cumpăra pentru a oxigena aerul din casă și a elimina impuritățile, precum copacul de cauciuc, aloe vera sau planta păianjen. De fapt, aceasta este una dintre cele mai simple metode de a obține un aer curat în casă. Descoperă câteva plante de apartament ideale pentru purificarea aerului!

4. Cumpără filtre purificatoare. Pentru că trăim în era tehnologiei, nu putem să ignorăm una dintre cele mai simple soluții moderne pentru un aer curat în casă: filtrele purificatoare. Aceste aparate curăță aerul în proporție de 99% și te scapă de o sumedenie de alergeni. Aerul din încăpere este „tras” printr-un ventilator în aparat, după care este trecut prin mai multe filtre și eliberat din nou. Pe piață există și câteva aparate cu funcții de umidificare și purificare a aerului.

Atenție, dacă filtrul nu este înlocuit la timp, aparatul încetează să funcționeze, evitând astfel funcționarea fără efect atunci când filtrul este plin. Aceasta reprezintă asigurarea ta pentru un aer întotdeauna curat.

5. Ventilează aerul cât mai des. Nu există degeaba acele ventilatoare pentru tavan, însă dacă nu îți plac sau nu vrei să cumperi unul, soluția este să deschizi larg toate geamurile dimineața și seara, când ești acasă. Totodată, este indicat să lași măcar un geam deschis peste zi, pentru ca aerul din casă să nu devină înăbușitor sau îmbâcsit. 

6. Curăță aerul condiționat și dezumidificatorul. Una dintre cele mai prețioase soluții pentru un aer curat în casă este să îți cureți regulat aparatul de aer condiționat și dezumidificatorul. Acestea pot strânge praf și acarieni, iar atunci când le pornești, toate impuritățile acumulate sunt eliberate în atmosferă. Pentru ca atmosfera din casa ta să fie cât mai fresh, trebuie să cureți filtrele aparatului de aer condiționat o dată la șase luni .

Curățenia este cea mai importantă atunci când vrei să ai un aer mai curat în casă, dar nu trebuie să uităm că există și alte trucuri la care putem apela, precum plantele sau aparatele special create în acest sens.

Articolul urmator
"Gândurile rele sunt mai periculoase decât toate bolile": Helena Roerich te învață cum să-ți vindeci gândirea
"Gândurile rele sunt mai periculoase decât toate bolile": Helena Roerich te învață cum să-ți vindeci gândirea
Cât de curat este sufletul tău?
Incepe quiz
Cât de curat este sufletul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.