Semințele de fenicul fac minuni pentru sănătate

Semințele de fenicul fac minuni pentru sănătate

Redactor Alexa Galgau

Feniculul este o plantă aromatică folosită încă din cele mai vechi timpuri în mâncăruri, dar și ca leac naturist. Este o plantă înrudită cu pătrunjelul și are un gust dulceag, puțin similar cu cel al anasonului, fiind un ingredient esențial în bucătăria mediteraneană, mai ales pentru că este crescut preponderent în Europa sudică. Semințele acestei plante au proprietăți de-a dreptul miraculoase, fiind tot mai populare în dietele moderne, datorită beneficiilor pe care le au asupra sănătății.

Află de ce ar trebui să consumi și tu semințe de fenicul și cum îți ajuta organismul!

 

Semințele de fenicul, miraculoase pentru organism

O alimentație sănătoasă presupune un consum moderat din toate grupele de alimente, iar pentru a avea un organism puternic, semințele nu trebuie să lipsească din dietă. Ele sunt foarte dense din punct de vedere caloric și nutrițional, ceea ce înseamnă că trebuie să consumi cantități mici, însă îți vor oferi toți nutrienții de care ai nevoie.

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de semințe de fenicul:

1. Sunt pline de antioxidanți: semințele de fenicul sunt foarte bogate în substanțe ce luptă împotriva radicalilor liberi, care ne îmbolnăvesc și ne îmbătrânesc. Printre numeroșii antioxidanți pe care semințele acestea îi conțin, amintim de quercitină și kaempferol, despre care se știe că încetinesc reacțiile degenerative, ajutându-te să îți menții organismul tânăr.

2. Sunt pline de fibre: pentru a avea o digestie eficientă, esențială pentru un organism sănătos, ai nevoie de un aport minim de fibre în fiecare zi, iar cei mai mulți oameni nu reușesc să consume cantitatea recomandată de fibre, mai ales pentru că ele sunt aproape inexistente în numeroasele alimente procesate de pe piață. Semințele de fenicul sunt pline de fibre și nu ai nevoie decât de o cantitate mică pentru a stimula digestia.

3. Conțin uleiuri sănătoase: la fel ca multe alte semințe, și acestea sunt pline de grăsimi sănătoase și compuși uleioși volatili care ajută digestia și previn reacțiile oxidative din corp. Grăsimile sănătoase sunt cele care oferă elasticitate vaselor de sânge și ajută la menținerea unui creier tânăr.

4. Sunt foarte bune pentru sânge: semințele de fenicul ajută la regenerarea sângelui prin stimularea producției de celule roșii (hematii), care îl compun. Aceasta se întâmplă deoarece aceste semințe sunt pline de cupru, o substanță necesară pentru producția hematiilor.

5. Promovează o dezvoltare armonioasă: dacă le dai copiilor semințe de fenicul, aceștia vor ajunge mari si sănătoși, datorită conținutului ridicat de zinc din semințele de fenicul. Zincul este un compus de care corpul mai are nevoie pentru a-și întări sistemul imunitar și joacă un rol esențial în diviziunea și regenerarea celulară, fiind esențial pentru vindecare rapidă a rănilor.

6. Reduc tensiunea arterială și pulsul: în ziua de azi, una dintre cele mai răspândite probleme serioase de sănătate este hipertensiunea arterială. Semințele de fenicul conțin potasiu, o substanță care ajută inima, reglând pulsul și tensiunea arterială. De aceea, ele sunt recomandate persoanelor care suferă de boli cardiace.

7. Reduc simptomele menopauzei: pentru multe femei, menopauza este o perioadă foarte dificilă, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. Prin consumul de semințe de fenicul, reacțiile din organism provocate de menopauză pot fi reduse, datorită conținutului de fito-estrogen, o substanță chimică similară cu estrogenul produs de organismul uman. De aceea, consumul regulat de semințe de fenicul poate să ajute atunci când există schimbări hormonale majore în organism.

8. Te ajută să te simți mai fericită: consumul de semințe de fenicul a fost asociat cu o producție mai bogată de endorfine, care ameliorează simptomele depresiei și îți dau o stare de fericire. Pentru acest efect este "vinovat" tot potasiul, care stimulează activitatea creierului. Totodată, semințele de fenicul sunt vasodilatatoare, ceea ce înseamnă că stimulează circulația în tot corpul, inclusiv la nivelul creierului.

Dacă vrei să ai o sănătate de fier, fă-ți un obicei din a consuma zilnic o cantitate mică de semințe de fenicul. Nu ai nevoie de mai mult de o linguriță sau două, iar efectele sunt de-a dreptul miraculoase!

 Descoperă beneficiile altor două tipuri de semințe vindecătoare: semințele de in și semințele de chia!

Articolul urmator
Seed cycling: ce înseamnă și ce efecte are asupra hormonilor
Seed cycling: ce înseamnă și ce efecte are asupra hormonilor
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?
Incepe quiz
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.