10 lucruri pe care nu le știai despre mierea de manuka

10 lucruri pe care nu le știai despre mierea de manuka

Redactor Alexa Galgau

Mierea de manuka, produsă în Noua Zeelandă de albinele care extrag polenul tufei de manuka, este una dintre cele mai sănătoase și benefice variante de miere din lume. Acest medicament natural are atâtea utilizări, încât este greu să le enumerăm pe toate, de la tratarea iritației în gât până la tratarea infecțiilor cu stafilococi sau a gingivitei. Folosită de secole pentru proprietățile medicinale, mierea de manuka este astăzi și un ingredient important în produsele cosmetice exclusiviste.

Descoperă 10 lucruri pe care nu le știai despre mierea de manuka! 

Ce nu știai despre mierea de manuka

1. Reduce refluxul gastric și echilibrează sistemul digestiv: datorită puternicelor ei proprietăți antibacteriene, mierea de manuka distruge bacteriile periculoase din sistemul digestiv, fără a afecta flora sănătoasă. Dacă ai probleme digestive, fie ele cu stomacul ori cu tranzitul intestinal, îți recomandăm să consumi zilnic o cantitate mică de miere de manuka.

2. Vindecă acneea și eczemele: mierea de manuka este eficientă inclusiv în cazul acneei - trebuie doar să o aplici pe coșuri zi de zi, să o lași să acționeze câteva minute și apoi să clătești zona cu apă rece. Vei observa cum pielea devine mai curată în doar câteva zile!

3. Luptă cu infecțiile stafilococice: stafilococul este o problemă tot mai mare pentru omenire, pentru că a început să devină rezistent la antibioticele clasice, din cauza folosirii excesive a acestora. Mierea de manuka „potolește” genele cele mai potente ale acestei bacterii și se crede că este suficient să o aplici pe tăieturi sau răni pentru a preveni infectarea cu stafilococ.

4. Tratează arsurile și rănile: mierea de manuka este excelentă și în tratarea leziunilor mai serioase ale pielii. În plus, în cazul arsurilor, ea reduce cu mult durerile și răspunsul inflamator al organsmului.

5. Combate gingivita: mai multe studii recente au dezvăluit efectul mierii de manuka asupra gingiilor. Datorită proprietăților antimicrobiane și calmante, mierea de amnuka nu doar că reduce cu până la 35% riscul de apariție a tartrului, dar scade și riscul de sângerare asociată cu gingivita cu până la 40%.

6. Tratează inflamația la nivelul intestinului: în urma unor tratamente experimentale, s-a ajuns la concluzia că mierea de manuka nu doar că vindecă inflamația, ci și repară daunele provocate de radicalii liberi și protejează în continuare organismul de efectele negative ale acestora asupra colonului.

7. Te vindecă de răceală și gripă: nu este deloc surprinzător că un astfel de produs naturist poate să ajute la tratarea bolilor de sezon, prin stimularea imunității. Dacă mierea obișnuită este și ea un leac vechi de când lumea pentru răceli sau guturai, cea de manuka are un efect mult mai rapid, aproape instantaneu. Este suficient să iei o linguriță de miere de manuka pe zi pentru ca întregul organism să înceapă să își revină.

8. Ameliorează alergiile și sinuzita: de aceste două afecțiuni nu poți scăpa, ci trebuie să le ții sub control toată viața, însă medicamentele nu sunt întotdeauna o soluție bună. În urma unui studiu, a reieșit că un consum regulat de miere de manuke reduce cu până la 60% simptomatologia alergiilor și sinuzitei și cu 70% numărul de zile cu crize acute.

9. Te face mai frumoasă dacă o mănânci, dar și dacă o aplici pe păr și piele, cărora le conferă strălucire! Mierea de manuka poate fi folosită ca exfoliant natural pentru ten și restul corpului. Dacă o amesteci cu puțin șampon înainte de spălare, îți va face părul strălucitor și mătăsos cum nu credeai că se poate.

10. Îmbunătățește somnul: atunci când o consumi înainte de culcare, mierea de manuka eliberează treptat glicogenul necesar pentru funcțiile corporale din timpul somnului. În plus, contribuie la eliberarea melatoninei în creier, o substanță necesară pentru un somn profund și sănătos.

Pentru a beneficia de pe urma consumului de miere de manuka, trebuie să consumi până la 2 linguri de miere pe zi, ca atare sau adăugată la diverse produse ca îndulcitor natural. Dacă vrei o stimulare și mai puternică a sistemului imunitar, amestecă această cantitate de miere cu o linguriță de scorțișoară.

Află mai departe dacă mierea îngrașă sau dacă este vorba doar despre un mit! La fel de important este și să știi cum să deosebești mierea naturală de cea contrafăcută, pentru a te putea bucura de proprietățile ei!

Articolul urmator
Cacao ceremonială: beneficii și mod de preparare
Cacao ceremonială: beneficii și mod de preparare
Ce spune oja pe care o folosesti despre tine?
Incepe quiz
Ce spune oja pe care o folosesti despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.