Bea ceai de cretisoara si scapa de dereglarile menstruale si hormonale!

Bea ceai de cretisoara si scapa de dereglarile menstruale si hormonale!

Cristina Tarziu

Cretisoara este una dintre cele mai prietenoase plante cu sistemul reproducator si sistemul hormonal feminin. Originara din Europa centrala si de vest, cretisoara creste in special in zonele de dealuri, podisuri si munte. O poti intalni in pasuni, livezi, la marginea padurilor sau chiar pe coaste abrupte. Pentru uz medicinal se recolteaza tulpinile si frunzele plantei (in timpul verii) si doar frunzele (in perioada de toamna). Din planta de cretisoara se prepara pulbere, tincturi sau, cel mai adesea, infuzii. Despre beneficiile pentru sanatate ale ceaiului de cretisoara iti povestim in randurile de mai jos.

Ceai de cretisoara - beneficii


Folosit intern, ceaiul de cretisoara are efect antihemoragic, antidiareic, antispastic, astringent si tonifiant pentru musculatura uterina.
 

Ceai de cretisoara pentru dereglari menstruale


Ceaiul de cretisoara are efect astringent, ajuta la tonifierea uterului, dreneaza lichidul in exces si calmeaza inflamatiile. Este recomandat fetelor aflate la pubertate, femeilor la menopauza sau in perioada pre-menstruala si pentru ca regleaza eficient nivelul de hormoni din organism, previne sangerarea intre menstruatii, ajuta la calmarea episoadelor de stari schimbatoare, regleaza cantitatea de sange pierdut in timpul menstruatiei si previne crampele menstruale.

Consumat pe termen lung si sub supraveghere medicala, ceaiul de cretisoara ofera rezultate bune si in tratarea endometriozei si fibroamelor uterine.

Ceai de cretisoara pentru sarcina


Inainte de orice tine cont de faptul ca pe tot parcursul celor noua luni de sarcina trebuie sa ceri parerea medicului specialist care te supravegheaza inainte de a incepe un tratament, indiferent ca vorbim de diverse medicamente sau de produse naturiste din plante, pentru a evita eventualele complicatii si efectele adverse nedorite.

Ceaiul de cretisoara este adesea recomandat pentru a proteja organismul femeii gravide, pentru a ajuta la mentinerea sarcinii si la prevenirea avorturilor spontane. Infuziile din plante de cretisoara intaresc uterul, previn hemoragiile, usureaza nasterea si ajuta la vindecarea leziunilor si recuperarea organismului mamicii dupa aducerea pe lume a copilului.

Ceai de cretisoara pentru menopauza


Pentru ca regleaza nivelul de hormoni din organism, ceaiul de cretisoara este eficient in calmarea simptomelor specifice menopauzei precum sangerarile abundente din perioada de premenopauza, bufeurile sau starile de depresie, insomnie si anxietate.

Alte beneficii ale ceaiului de cretisoara


- in tarile arabe, ceaiul de cretisoara este folosit ca adjuvant in curele de slabire pentru rolul sau in suprimarea apetitului si stimularea enzimelor digestive;
 
- ceaiul de cretisoara este recomandat pentru calmarea simptomelor racelilor si gripelor pentru ca actioneaza eficient asupra durerilor in gat si tusei;
 
- ceaiul de cretisoara este unul dintre cele mai bogate in antioxidanti dintre toate ceaiurile din plante medicinale;
 
- este eficient in tratarea diareei pentru ca ajuta la absorbtia lichidului in exces din intestine si calmeaza inflamatiile de la nivelul peretilor intestinali;
 
- folosit extern, ceaiul de cretisoara este astringent, cicatrizant, antiseptic si hemostatic si poate fi folosit pentru spalaturi vaginale (in vederea mentinerii sanatatii mucoasei vaginale), pentru vindecarea ranilor sau pentru calmarea simptomelor neplacute cauzate de hemoroizi;
 
- ceaiul de cretisoara este recomandat si pentru: afectiuni gastrice si intestinale, spasme stomacale, balonari, steatoza hepatica, ocluzie intestinala, insomnie, astenie, obezitate, anemii si pentru tratarea a diverse boli dermatologice - rani, ulceratii, intepaturi de insecte etc.

Ceai de cretisoara - cum se prepara


Pentru o cana de ceai de cretisoara este nevoie de o lingura de planta uscata. Pune planta peste apa clocotita si las-o la infuzat pentru aproximativ 15 minute. Ceaiul poate fi consumat rece sau cald, pe stomacul gol sau cu 30 de minute inainte de mese. De regula se recomanda 3 cani de ceai de cretisoara pe zi, insa tratamentul trebuie personalizat in functie de nevoile si istoricul medical al fiecarui pacient.

Bea si tu ceai de cretisoara si bucura-te de un sistem reproducator mai sanatos si de o stare generala de bine, indiferent in ce perioada a lunii sau a vietii te-ai afla!
Articolul urmator
Cele mai bune ceaiuri pentru subțierea sângelui
Cele mai bune ceaiuri pentru subțierea sângelui
Cu ce sageata te va lovi Cupidon?
Incepe quiz
Cu ce sageata te va lovi Cupidon?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (28)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.