Beneficiile ceaiului de ghimbir

Beneficiile ceaiului de ghimbir

Redactor Alexa Galgau

Ghimbirul este o radacina cu un gust iute, usor de recunoscut, al carei continut ridicat de vitamina C, magneziu si alte minerale a transformat-o intr-un tratament naturist foarte popular. Ceaiul de ghimbir este foarte aromat si poate fi combinat cu menta, lamaie si miere, pentru ca gustu iute sa fie ameliorat. Afla care sunt beneficiile aceste licori minunate.

 

Ceaiul de ghimbir si tratamentele preventive

Studiile recente au venit cu o descoperire surprinzatoare: ghimbirul lupta impotriva anumitor tipuri de cancer, inclusiv impotrive celui ovarian. Prin actiunea aceste plante celulele canceroase ajung sa se atace intre ele. Aceasta este o veste buna pentru cei care au deja cancer si un motiv in plus sa adaugi ghimbirul in dieta ta, pentru a preveni aceasta boala teribila.

Cei care sufera de sindromul colonului iritabil se vor bucura sa auda ca ghimbirul calmeaza sistemul digestiv si amelioreaza mult simptomele neplacute ale acestei afectiuni. Interesant este ca nu conteaza prea mult cum introduci ghimbirul in organism, fie ca il pui in mancare, il iei sub forma de suplimente sau il consumi ca ceai.

 

Daca ai cazuri de Alzheimer in familie si ti-e teama sa nu se declanseze si la tine aceasta boala, ar trebui sa incepi sa consumi ceai de ghimbir ca metoda de preventie. Studiile au aratat ca acesta incetineste procesul de pierdere a celulelor nervoase care precede, in general, aparitia Alzheimerului. Protejarea si conservarea acestor celule pot preveni declansarea acestei boli debilitante.

Ceaiul de ghimbir si pierderea in greutate

Vestile bune legate de ceaiul de ghimbir nu se opresc. Se pare ca acesta este eficient si in lupta cu kilogramele in plus, asa ca daca ai inceput o dieta, ar trebui sa incluzi in ea si aceasta planta plina de proprietati extraordinare.

In primul rand, daca suferi de un sistem digestiv "lenes", ghimbirul il va activa. Este posibil ca stomacul tau sa nu produca destul acid, iar ceaiul de ghimbir poate stimula apetitul, incurajand productia de suc gastric si, implicit, imbunatatind digestia. Fara ca digestia sa functioneze la parametri optimi, ramasite de mancare raman in tractul digestiv si fermenteaza, cauzand ingrasare si o stare generala proasta.

In plus, ceaiul de ghimbir ajuta la arderea grasimilor, avand efect strict asupra lipidelor, nu doar asupra lichidelor retinute in corp. Daca il incluzi in dieta ta, gustul iute iti va da o stare de satietate, deci vei manca mai putin si vei reduce numarul de calorii la o masa.

Oamenii de stiinta australieni au descoperit ca ghimbirul regleaza nivelul glicemiei. Acest aspect este deosebit de important pentru cei care doresc sa slabeasca, deoarece are un impact direct asupra pierderii in greutate si asupra nivelului de energie pe care il ai pe parcursul zilei. Ai observat ca uneori se intampla sa ai o stare brusca de slabiciune, din cauza unei scaderi a glicemiei. In momentele respective se poate intampla sa mananci foarte mult dintr-o data, fara a mai tine cont de nimic. Daca bei ceai de ghimbir, aceasta problema va disparea si te vei umple de energie pentru tot parcursul zilei.

O alta proprietate a consumului de ghimbir este aceea ca ajuta organismul sa asimileze mai eficient nutrimentele. Daca esti supraponderala, organismul nu este obisnuit sa primeasca toate nutrimentele si vitaminele necesare, motive pentru care s-ar putea sa nu le asimileze cum trebuie. Mai mult ghimbir in dieta remediaza aceasta problema si te conduce catre rezultate mai bune, fara sa fie nevoie sa depui efort suplimentar.

Ceaiul de ghimbir si alte beneficii pentru sanatate

Lista lunga de beneficii ale ceaiului de ghimbir poate continua mult si bine. Iata alte cateva proprietati ale acestei licori:

- amelioreaza greturile de dimineata in cazul femeilor gravide, fiind un agent de calmare.

- reduce inflamatiile cauzate de artrita, prin actiunea sa de antiinflamator general.

- deschide caile aeriene infundate, fiind eficient in special in cazul astmului - astfel, poti evita sa iei medicamente pe baza de steroizi.

- imbunatateste circulatia, grabeste metabolismul si iti da energie. Ceaiul de ghimbir este excelent de baut iarna, deoarece iti va da o senzatie de caldura in tot corpul.

- creste apetitul sexual, fiind folosit ca afrodisiac de mii de ani. Vestea buna este ca functioneaza la fel de bine si la barbati, si la femei.

Ceaiul de ghimbir - precautii

Exista cazuri in care nu ar trebui sa consumi ceai de ghimbir:

- Daca suferi de o afectiune a sangelui, ghimbirul poate inhiba coagularea sangelui. Daca ai hemofilie sau iei medicamente care "subtiaza" sangele, consulta-te cu medicul inainte de a include ghimbirul in dieta ta.

- daca ai hipertensiune;

- Daca esti insarcinata - consumul de ghimbir in timpul sarcinii este controversat, unii medici recomanda ceaiul de ghimbir pentru greturile de dimineata, in vreme ce altii nu privesc cu ochi buni acest tratament.

- Daca ai pietre la bila - ghimbirul stimuleaza producerea de fiere in organism, ceea ce iti poate provoca dureri, daca ai aceasta afectiune.

Atunci cand incluzi ceaiul de ghimbir in dieta ta, trebuie sa o faci cu masura. Nu este recomandat sa consumi mai mult de 2 grame de ghimbir pentru fiecare kilogram din corp, in fiecare zi. Astfel, o persoana care cantareste 70 kilograme nu va depasi o cantitate de 140 grame ghimbir pe zi.

Articolul urmator
Lista completă a fructelor și legumelor anticoagulante
Lista completă a fructelor și legumelor anticoagulante
Esti multumita de job-ul tau?
Incepe quiz
Esti multumita de job-ul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.