Beneficiile ceaiului de musetel

Beneficiile ceaiului de musetel

Redactor Alexa Galgau

Ceaiul de musetel este unul dintre cele mai populare ceaiuri, cu care suntem invatati inca de cand suntem copii. Beneficiile acestei plante asupra organismului nu sunt de neglijat, ea putand fi folosita atat pentru tratarea unor afectiuni, cat si ca tratament cosmetic.

Ceaiul de musetel a inceput sa fie consumat pe post de medicament acum multe sute de ani. El este plin de substante benefice pentru corpul uman, care amelioreaza problemele digestive, tulburarile de somn sau afectiunile stomacului.

Iata care sunt efectele benefice ale ceaiului de musetel si cum il poti utiliza.

 

Ceaiul de musetel pentru sanatate

O prima proprietate a ceaiului de musetel este faptul ca relaxeaza muschii, inclusiv pe cei ai uterului, usurand senzatia de disconfort din timpul menstruatiei. Datorita faptului ca reduce spasmele musculare, ceaiul de musetel poate fi folosit pentru calmarea durerilor de stomac. Trebuie, insa, sa fii atenta: o cantitate prea mare poate avea exact efectul opus, adica iritarea stomacului.

Ceaiul de musetel are proprietati antibacteriene, incurajand functionarea optima a sistemului imunitar. Din acest motiv, este unul dintre cele mai uzuale tratamente naturiste pentru raceli.

 

Un alt beneficiu pe care il aduce ceaiul de musetel organismului este faptul ca mentine nivelul glucozei din sange la parametri optimi. Datorita acestei insusiri, poate fi un tratament complementar util pentru bolnavii de diabet, care trebuie insa sa se consulte cu medicul specialist pentru a afla doza de ceai pe care trebuie sa si-o administreze.

Daca ai probleme cu somnul, cu siguranta ti s-a recomandat macar o data sa bei ceai de musetel seara. Acesta calmeaza sistemul nervos si este folosit de secole in tratarea insomniilor. Un alt efect pozitiv al efectului calmant al ceaiului de musetel este reducerea frecventei migrenelor si, bineinteles, ameliorarea starilor de anxietate provocate de stres.

Ceaiul de musetel este un leac recunoscut pentru vindecare unor afectiuni comune la bebelusi: colici, diaree si febra. Desi s-a dovedit stiintific ca planta de musetel domoleste durerea in cazul colicilor, este recomandat sa vorbesti cu medicul pediatru pentru a te asigura ca doza nu este prea mare. Copii sub 5 ani nu ar trebui sa consume mai mult de jumatate de ceasca de ceai de musetel pe zi, iar copiii cu colici ar trebui sa consume cel mult 50 ml pe zi.

Ceaiul de musetel pentru piele

Aceasta planta miraculoasa este folosita ca produs cosmetic naturist din cele mai vechi timpuri. Iata cateva beneficii pe care ceaiul de musetel le are asupra pielii:

- curata tenul foarte eficient, datorita antioxidantilor pe care ii contine si efectului de hidratare.

- vindeca si dezinfecteaza micile rani si in special arsurile si iritatiile.

- deschide culoarea pielii, dand tenului o stralucire naturala cu totul aparte.

- ajuta in lupta impotriva acneei prin puterea antioxidantilor pe care ii contine si incurajeaza vindecarea cicatricilor formate din cauza acneei.

- elimina cearcanele, umflaturile ochilor si reduce senzatia de oboseala, daca se aplica pliculete de ceai reci pe zonele sensibile.

- constituie un gomaj excelent daca este amestecat cu lapte praf, eliminand celulele uscate si moarte.

 

Ceaiul de musetel pentru par

In ceea ce priveste ingrijirea parului, ceaiul de musetel este o metoda naturala de decolorare a podoabei capilare. Daca esti blonda, cateva clatiri repetate cu acest ceai iti vor deschide cu cateva nuante parul. Pentru persoanele cu parul inchis, s-ar putea sa dureze mai mult, iar rezultatul sa fie greu de sesizat.

Vestea buna este ca daca nu iti deschide la culoare parul asa cum te asteptai, ceaiul de musetel este foarte eficient impotriva matretii si a iritatiilor scalpului. Asadar, chiar daca il folosesti pentru decolorare si nu functioneaza prea bine, tot este foarte benefic pentru sanatatea parului.

Dupa cum vezi, ceaiul de musetel are numeroase efecte benefice, fiind folosit atat ca medicament, cat si ca tratament cosmetic pentru piele si par, carora le da o stralucire aparte. Daca iti cumperi ceaiul de musetel de la plafar, verifica pe pachet daca este folosita in intregime floarea de musetel, ca sa poti sa te bucuri de acest tratament naturist, la indemana oricui.

Articolul urmator
Ceai de cozi de cireșe: beneficii și recomandări
Ceai de cozi de cireșe: beneficii și recomandări
Esti multumita de job-ul tau?
Incepe quiz
Esti multumita de job-ul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.