Ce te invata medicina chineza: 6 remedii pentru sanatate

Ce te invata medicina chineza: 6 remedii pentru sanatate

Viorica Ghinea, redactor

Medicina chineza este considerata o metoda alternativa traditionala de tratare a afectiunilor. Si odata ce specialistii ei stabilesc diagnosticul unui pacient, isi pun in practica toate cunostintele necesare vindecarii. Exista o energie vitala - Qi, care strabate organismul prin canale denumite meridiane energetice unde se afla puncte ce corespund organelor. Se presupune ca atunci cand ne imbolnavim se blocheaza anumite meridiane, iar fluxul energetic nu mai circula normal. Practicienii medicinei chineze incearca sa regleze energia Qi prin acupunctura, ierburi medicinale, diferite tehnici de masaj si alte terapii, pentru a mentine un echilibru intre corp, minte si spirit, astfel afectiunile de care suferi se vor vindeca treptat.

Iata ce ar trebui sa inveti din medicina chineza!

Principiile medicinei chineze

Daca medicina alopata propune (de multe ori) tratamente scumpe si complexe, alternativa traditionala chineza nu presupune folosirea unor medicamente care ar putea afecta alte organe sau care sunt foarte costisitoare. In plus, fiecare pacient primeste un tratament personalizat dupa ce simptomele lui au fost bine analizate.

remedii medicina chineza

Cele mai intalnite metode de vindecare sunt acupunctura, presopunctura si ierburile medicinale, toate putand actiona benefic pentru multe dintre afectiunile corpului. Odata ce energiile organismului se vor armoniza, organele afectate isi vor reveni. Cu ajutorul medicinei chineze se pot trata sau ameliora multe afectiuni, luand in considerare ca exista solutii pentru majoritatea bolilor si a dezechilibrelor organismului.

Afectiuni care pot fi tratate cu ajutorul medicinei chineze:

* Alzheimer;

* alergii;

* artrita;

* astm;

* dureri de spate;

* depresie;

* diabet;

* colesterol mare;

* dureri cronice;

* insomnie;

* sindromul colonului iritabil;

* simptomele neplacute de la menopauza;

* obezitate;

* Parkinson

6 remedii pentru sanatatea ta

De obicei, practicienii medicinei chineze nu recomanda o singura planta, ci formule in care se gasesc mai multe amestecuri: ceaiuri, capsule, tincturi, pudre. Fura din secretele lor si descopera care sunt cele mai utilizate ingrediente din tratamentele pe care le prescriu.

Astragalus este o planta originara din Asia si reprezinta una dintre cele mai utilizate ingrediente din medicina chineza. Cea mai folosita parte este radacina. Daca vrei sa o folosesti ca atare, fara sa adaugi si alte plante, poti sa prepari un decoct. Nu trebuie decat sa fierbi radacina in apa, apoi sa strecori si sa indepartezi resturile. De obicei, se combina si cu ginseng. Ea este utila pentru sistemul imunitar (lupta impotriva bacteriilor si tine la distanta racelile), previne bolile de inima, tine sub control tensiunea arteriala si are efecte antioxidante si diuretice.

Ginko biloba este unul dintre cei mai vechi copaci de pe pamant, fiind extrem de popular in domeniul sanatatii. In multe state se folosesc mai mult frunzele lui, insa in medicina chineza se utilizeaza semintele. El imbunatateste memoria si circulatia sanguina, previne boala Alzheimer, degenerarea maculara si glaucomul, trateaza boala arteriala periferica, disfunctiile erectile si problemele sexuale femeiesti.

remedii medicina chineza

Drojdia de orez rosu este provenita din fermentarea unei ciuperci microscopice care creste pe orez. Acest microorganism, Monascus purpureus, produce un pigment rosu caracteristic care a dat numele drojdiei. Ea este folosita in China atat in domeniul culinar, cat si in cel al sanatatii. Are efecte benefice asupra circulatiei deficitare, a indigestiei, a diareei si a colesterolului.

Scortisoara este scoarta unei specii de arbust si provine din India, Sri Lanka, Indonezia, Brazilia, Vietnam si Egipt. Ea este folosita in scopuri terapeutice pentru tratarea racelilor, a balonarii, a diareei, a greturilor si pentru durerile menstruale. De asemenea, imbunatateste nivelul de energie, circulatia sanguina si sistemul digesiv.

Ginsengul este unul dintre cele mai utilizate ingrediente din medicina chineza. Nici nu este de mirare avand in vedere cate beneficii are: imbunatateste productivitatea activitatii mentale si memoria, tine la distanta diabetul, disfunctiile erectile, anxietatea, astmul, cancerul, durerile de cap, mahmureala, insomniile si stresul.

Gotu kola este o planta erbacee perena si are o istorie lunga in medicina traditionala chineza. Ea vindeca bolile de piele, lupta impotriva oboselii cronice, alunga febra, trateaza astmul si ulcerul. De asemenea, este un remediu excelent pentru anxietate, depresie si varice.

Sa fie oare aceste ingrediente-minune secretul sanatatii poporului chinez? Medicina chineza are foarte multe lucruri de transmis mai departe, principiile ei vechi fiind extrem de necesare traiului cotidian. Eliberarea mintii si a corpului de tensiunile zilnice ne-ar putea asigura longevitatea mult dorita.
Articolul urmator
Ceai de coriandru: beneficii și mod de preparare
Ceai de coriandru: beneficii și mod de preparare
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?
Incepe quiz
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.