Ceai de anghinare pentru numeroase afectiuni

Ceai de anghinare pentru numeroase afectiuni

Diana Solomon

De mii de ani s-a pus semnul egal intre sanatate si ceai. Ceaiul in functie de compozitia lui are multiple proprietati benefice pentru organism. Acesta, prin puterea plantelor, ajuta la refacere dupa perioada de convalescenta, contribuie la tratarea diferitelor afectiuni, este deseori recomandat in curele de slabire, are efect calmant si in general, pe langa efectele curative, da o stare de bine. Unul dintre ceaiurile cu importanta terapeutica cunoscuta inca din vremea grecilor si romanilor este cel de anghinare.

Ce este anghinarea?

Anghinarea este o planta folosita pentru proprietatile ei curative inca din Antichitate. Insa aceasta era cultivata si pentru hrana, fiind utilizata si in prezent la prepararea diverselor feluri de mancare. Floarea plantei este folosita la gatit sau la preparare diverselor siropuri, pe cand frunzele sunt utilizate la infuziile de ceai pentru beneficiile medicale.

Afectiuni tratate cu ceai de anghinare

Ceaiul de anghinare are un spectru larg de actiune. Fficacitatea acestuia se datoreaza continutului bogat al plantei in cinarina, antioxidanti, polifenoli, insulin, saruri de potasiu si magneziu. Iata bolile si afectiunile in care poate fi utilizat acest ceai:

Colesterol

Infuzia de anghinare ajuta la reducerea nivelul de colesterol rau din organism. Astfel, ceaiul contribuie la producerea de bila, iar antioxidantii ajuta la curatarea organismului si prevenirea oxidarii celulelor din corp, ceea ce ajuta la mentinerea sanatatii si a starii de bine.

Boli ale ficatului

Ceaiul de anghinare functioneaza ca un tonic natural pentru ficat si imbunatateste functiile acestui organ vital. Din nou, acest lucru se datoreaza abilitatii ceaiului de a creste producerea de bila in organism. Prin urmare, cei care sufera de boli de ficat precum ciroza si doresc un tratament natural, anghinarea este un adjuvant indicat, deoarece protejeaza ficatul si il curata de toxine. Desi planta nu inlocuieste in niciun caz si nici nu este folosita ca tratament principal in afectiunile sau problemele corelate ficatului, are multiple proprietati medicinale care contribuie la procesul de vindecare.

Sindromul intestinului iritabil

Desi nu este o afectiune severa, este destul de greu de tratat si cauzeaza simptome deranjante. Afectiunea tubului digestiv reprezinta o tulburare intestinala care cauzeaza discomfort abdominal si schimbari ale tranzitului intestinal (diaree, constipatie). Probleme gastrointestinale precum greata, balonare, constipatie, voma, pot fi tratate cu ceaiul de anghinare.

Cancer

Florile de anghinare ajuta in tratamentul numeroaselor tipurilor de cancer, datorita antioxidantilor din compozitie.

Diabet

Suferinzii de diabet pot consuma infuzia de anghinare neindulcita pentru a-si stabiliza si reduce in acelasi timp nivelul de zahar din sange.

Alte utilizari

De asemenea, ceaiul ajuta in curele de slabire, deoarece reduce excesul de grasime din organism si previne retentia de apa. Pe langa aceasta, consumul de ceai de anghinare ajuta si la tratarea tenului, facandu-l mult mai luminos si sanatos, iar efectele benefice sunt si pentru piele, care devine mai catifelata si neteda. O alta utilizare a ceaiului este in anemii, boli ale rinichilor si afectiuni ale inimii care implica simptome precum hipertensiunea sau angina pectorala.

Cum prepari ceaiul de anghinare

Ceaiul de anghinare se prepara repede si usor. Se adauga in cana o lingurita de flori de anghinare, apoi se toarna peste apa clocotita si se lasa la infuzat aproximativ 15 minute. Ceaiul astfel obtinut se consuma de doua-trei ori pe zi, de regula cu jumatate de ora inaintea meselor principale.

O alta varianta este fierberea frunzelor timp de 5-10 minute, dupa care se strecoara lichidul astfel obtinut intr-un recipient si se administreaza in medie doua cani pe zi, asa cum am mentionat mai sus. Daca gustul este prea puternic, acesta poate fi indulcit cu putina miere.

Ceaiul de anghinare este folosit inca din antichitate datorita proprietatilor sale curative. Pe langa faptul ca este un adjuvant in tratarea a numeroase afectiuni, acesta contribuie si la procesul de slabire, iar consumul de ceai ajuta totodata si la obtinerea unui ten curat, fiind benefic si pentru piele.

Articolul urmator
Doctorul Vlad Ciurea recomandă cel mai bun ceai pentru un creier sănătos
Doctorul Vlad Ciurea recomandă cel mai bun ceai pentru un creier sănătos
Test de depresie: cat de mult esti afectata in viata de zi cu zi?
Incepe quiz
Test de depresie: cat de mult esti afectata in viata de zi cu zi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.