Ceai de pin: cand si de ce ar trebui sa il consumi

Ceai de pin: cand si de ce ar trebui sa il consumi

Andreea Gluh, redactor

Pinul este un arbore conifer raspandit pe teritoriul tarii noastre, iar mugurii sai sunt folositi pentru a prepara un sirop delicios care va combate tusea inca de la primele doze. Despre aceasta proprietate a lor poti citi mai multe aici, insa astazi ne-am decis sa iti povestim despre ceaiul de pin, o licoare aromata, care are o multime de beneficii pentru organismul tau.

Descopera si tu, in cele ce urmeaza, cand si de ce ar trebui sa consumi ceai de pin, dar si cum se prepara acesta!

Ceaiul de pin - un remediu cu renume

Pinul este un arbore originar din emisfera nordica, printre trasaturile sale numarandu-se scoarta rosiatica, frunzele de forma unor ace si conurile care au un aspect solzos. 

Daca pana acum foloseai doar mugurii pinului in scopuri medicinale, iar crengutele si conurile erau utilizate cel mult pentru a crea diverse decoratiuni de iarna, a venit vremea sa afli ca si acele arborelui pot deveni un remediu daca sunt folosite pentru a prepara un ceai.

Iata si care sunt argumentele de care ar trebui sa tii seama!

In primul rand, trebuie sa stii ca ceaiul de pin contine o cantitate de vitamina C de patru ori mai mare decat vestita lamaie, lichidul dintr-o singura cana fiind echivalentul a 400 mg din aceasta substanta. Acest fapt este dovedit de europenii care au populat Lumea Noua, continentul nord-american, si care astfel s-au tratat de scorbut, o afectiune cauzata de lipsa aportului de vitamina C si tipica celor care calatoreau prea mult pe mare.

O alta vitamina care se gaseste din belsug in ceaiul de pin este A. Cu toate ca aceasta se gaseste in multe alimente, este bine de stiut ca aceasta licoare aduce un aport insemnat, care poate fi foarte important pentru prevenirea degenerescentei maculare.

Asa cum mugurii de pin sunt utilizati in tratarea tusei, asa si acele mature pot avea un efect expectorant si antiseptic. Asadar, atunci cand te confrunti cu o raceala sacaitoare, apeleaza cu incredere la acest ceai, efectele fiind vizibile intr-un timp scurt.

Alte afectiuni pe care ceaiul de pin le trateaza sunt scleroza, infectiile urinare si litiaza renala, obezitatea, problemele digestive si chiar se crede ca poate preveni cancerul. Din acest motive, te invitam si pe tine sa prepari ceaiul de pin, urmand cativa pasi simpli:

1. Mai intai, trebuie sa culegi acele de pin, alegand unele mai tinere. Aduna un manunchi din acestea si ai grija sa le speli cat mai bine.

2. Pune 500 ml de apa la fiert si in acest timp taie acele, pentru ca sunt destul de lungi.

3. Cand apa a dat in clocot, pune in ea acele de pin si lasa totul la fiert pana cand da in clocot.

4. Strecoara licoarea parfumata si las-o sa se raceasca. Ea trebuie consumata de-a lungul unei zile. Avand in vedere faptul ca poate avea un gust puternic, rasinos, poti adauga o lingurita sau doua de miere si putina lamaie, astfel incat sa capete o alta aroma. In plus, aceste doua ingrediente ii vor potenta efectul, mai ales daca bei ceaiul pentru a scapa de raceala.

Ceaiul de pin este un adevarat miracol al naturii, asa ca inainte de a apela la medicamentele pe baza de substante chimice, te invitam sa il consumi, pentru a te convinge singura ca poti elimina neplacerile diverselor afectiuni si pe aceasta cale.

Articolul urmator
Ceai de coriandru: beneficii și mod de preparare
Ceai de coriandru: beneficii și mod de preparare
Te consumi mult sau îți revii ușor? Fă testul și află cât de mult suferi tu din dragoste
Incepe quiz
Te consumi mult sau îți revii ușor? Fă testul și află cât de mult suferi tu din dragoste

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.