Ceaiul de frunze de gutui este uimitor. Uite cate beneficii are!

Ceaiul de frunze de gutui este uimitor. Uite cate beneficii are!

Viorica Ghinea, redactor

Preparatele din fructe sunt mult mai populare atat pentru gustul lor inconfundabil, cat si pentru beneficiile pe care le ofera sanatatii, insa acest lucru nu inseamna ca ceaiul de frunze  de gutui este mai putin eficient. Iata ce efecte are acest elixir al sanatatii, dar si cum poate fi preparat!

Beneficiile ceaiului de frunze de gutui

Ceaiul de frunze de gutui ofera o multime de avantaje organismului, asa ca ar trebui sa il incluzi cu incredere in dieta ta zilnica.

Alunga raceala cu ajutorul acestui ceai! El reuseste sa calmeze cu succes tusea, desfunda caile nazale si opreste mucozitatile, toate acele simtome neplacute pe care le ai cand esti racita. Chiar daca obsevi semne de imbunatatire a starii, nu renunta sa bei ceaiul pentru ca sistemul tau imunitar nu este inca intarit, asa ca ele pot reveni cu usurinta.

femeie cu o cana de ceai in mana

Si problemele de natura gastrica isi gasesc rezolvarea intr-o cana de ceai de frunze de gutui. Apeleaza la acest remediu in caz de diaree, colon iritabil si indigestie (dureri, balonare). De asemenea, el are efecte benefice si daca te confrunti cu infectii intestinale.

Mentine tensiunea arteriala in echilibru cu ajutorul acestui ceai de frunze. Pentru rezultate cat mai bune, foloseste si tinctura de frunze de gutui. Nu trebuie decat sa le amesteci cu o bautura alcoolica si sa le lasi cateva saptamani la macerat.

Efectele diabetului zaharat vor deveni doar o amintire neplacuta atunci cand vei urma un tratament naturist pe baza de ceai de gutui. Consuma doua-trei cani pe zi, de preferat intre mesele principale, pentru cele mai bune efecte.

Acest remediu naturist ofera beneficii sanatatii si in caz de anemie, avand in vedere ca are actiune vitaminizanta, insa are doar rol adjuvant, asa ca ar trebui administrat alaturi de alte tonice.

Alte afectiuni in care se utilizeaza: intern - voma, insuficienta hepatica, hemoragii uterine; extern - amigdalite, hemoroizi, eczeme, arsuri.

preparate din gutui

Cum prepari ceaiul de frunze de gutui

Esti incantata de beneficiile pe care le ofera ceaiul de frunze de gutui si vrei sa inveti sa il prepari? Ei bine, daca esti familiarizata cu infuziile din plante, nu va fi nimic complicat pentru tine.

S-ar putea sa nu gasesti atat de usor in comert acest preparat naturist, asa ca este mai bine sa te preocupi singura de achizitionarea lui. Dupa ce ai strans frunzele de gutui, pune-le rasfirate la uscat, de preferat pe o foaie de hartie. Locul in care le intinzi la uscat trebuie sa fie unul aerisit si luminos. Nu trebuie neaparat sa stea in lumina directa a soarelui pentru ca oricum se vor usca in cateva zile. Urmatorul pas reprezinta macinarea lor si depozitarea intr-o punga de hartie (intocmai precum ceaiurile de la magazinele naturiste). Atunci cand prepari ceaiul, pune 1-2 lingurite la o cana de apa clocotita, dupa care lasa la infuzat timp de 10-15 minute, apoi strecoara si bea (dupa ce s-a mai racit putin).

Aromatul ceai de frunze de gutui poate fi raspunsul tau la multe probleme de sanatate cu care te confrunti, astfel ca nu ar trebui sa iti lipseasca din casa. Consuma-l cu incredere si vei putea sa observi rezultate bune chiar dupa prima cana de ceai.

Articolul urmator
Colagen hidrolizat: ce este și ce beneficii are
Colagen hidrolizat: ce este și ce beneficii are
De cate ori te vei casatori?
Incepe quiz
De cate ori te vei casatori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (41)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.