Ceaiul de leustean te mentine sanatoasa si frumoasa. Iata cum il prepari!

Ceaiul de leustean te mentine sanatoasa si frumoasa. Iata cum il prepari!

Viorica Ghinea, redactor

Leusteanul este popular mai mult in domeniul gastronomic, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa il folosesti doar la ciorbe si supe. Avand in vedere ca proprietatile lui medicinale il situeaza instant in topul celor mai bune plante pentru sanatate, nu ezita sa prepari un ceai de leustean.

Iata care sunt beneficiile ceaiului de leustean si cum poti sa il prepari!

ceai din plante

Beneficiile ceaiului de leustean

Ceaiul de leustean ofera o multime de beneficii organismului, asa ca o cura bazata pe acest lichid te va ajuta sa remediezi si chiar sa tratezi anumite probleme de sanatate. 

Radacina si tulpina leusteanului sunt folosite in producerea de medicamente, datorita efectelor sale calmante si anti-inflamatorii. Primii care si-au dat seama de proprietatile acestei plante au fost dacii si romanii. In secolul al XII-lea, Sfanta Hildegard recomanda ceaiul de leustean pentru calmarea tusei, a durerilor abdominale si a bolilor cardiovasculare. Treptat, specialistii au constatat ca aceasta bautura este eficienta si in tratarea problemelor hepatice si a icterului. Pentru ca reuseste sa calmeze durerile abdominale cauzate de acumularea de gaze, ceaiul de leustean este folosit si ca tratament al colicilor la bebelusi.

In medicina traditionala, leusteanul este considerat un diuretic natural si un remediu eficient impotriva infectiilor urinare. Pe langa aceste beneficii, ceaiul de leustean curata sangele, calmeaza eruptiile pielii si durerile de cap si cele provocate de guta si reumatism, ajuta la eliminarea lichidului din plamani si elimina durerile in gat.

Leusteanul contine quercetina, un anti-inflamator natural, foarte eficient in tratarea alergiilor. Folosit ca expectorant, ajuta la eliminarea flegmei si trateaza cu succes infectiile respiratorii, potrivit specialistilor citati de herbal-supplement-resource. Daca nu ai pofta de mancare, poti bea o cana de ceai de leustean si iti va reveni apetitul.

Frunzele de leustean sunt apreciate pentru aromele sale aromate, asa ca le poti adauga si in salate, supe sau alte preparate, daca nu iti place gustul ceaiului.

Ceaiul de leustean pentru slabit

Leusteanul este folosit ca detoxifiant inca din Antichitate, astfel ca este recomandat si in curele de slabire. Consumul regulat de ceai de leustean poate duce la pierderea kilogramelor in plus, daca este insotit de un regim sarac in calorii si de miscare. Daca te hotaraseti sa incepi o cura de slabit pe baza de ceai de leustean, asigura-te sa faci o pauza de cate o saptamana, la fiecare doua saptamani de dieta.

Ce contine leusteanul

Leusteanul are 42 de calorii/100 de grame si contine aproximativ 2% uleiuri volatile, responsabile pentru culoarea si aroma sa, camfen, bergapten, psoralen, acid cafeic si alti acizi volatili.

Cum prepari ceaiul de leustean

Daca te incanta avantajale pe care le ofera acest remediu naturist si vrei sa inveti sa il prepari, tine cont de indrumarile de mai jos.

ceai de leustean

Daca nu gasesti ceai de leustean in magazinele naturiste, il poti prepara si acasa. Tot ce trebuie sa faci este sa pui frunzele plantei la uscat (de preferat de provenienta bio), dupa care sa le maruntesti si sa le depozitezi intr-un recipient curat si uscat. Poti prepara ceai de leustean si din frunze proaspete, apoi sa compari la final care modalitate iti place mai mult.

Pentru prepararea unei cani de ceai trebuie sa adaugi o lingurita de planta atunci cand apa clocoteste. Dupa aceea, acopera vasul si lasa la infuzat timp de 10 minute. Strecoara ceaiul si consuma-l cu miere si o felie de lamaie. Vei avea parte de o experienta aromata si relaxanta.

Ca sa te bucuri de avantajele acestui remediu naturist, consuma 2-3 cani de ceai pe zi. 

Ceai de leustean: contraindicatii

Ceaiul de leustean nu este recomandat in timpul sarcinii, iar pe perioada alaptarii ar trebui consumat in cantitati mici. Insa poti sa ceri si sfatul unui specialist in acest sens. De asemenea, persoanele care au alergie la aceasta planta sau au pietre la rinichi, nu ar trebui sa o consume. In cazuri rare, ceaiul de leustean poate cauza dermatita.

Ceaiul de leustean este un aliat de baza in mentinerea sanatatii si obtinerea unei siluete de vis. Fa-ti un obicei din a bea zilnic o cana din aceasta bautura si te vei putea bucura de beneficiile dorite in cel mai scurt timp.

 

Articolul urmator
Cum alegi un ceai de matcha bun
Cum alegi un ceai de matcha bun
Ești frumoasă sau deșteaptă?
Incepe quiz
Ești frumoasă sau deșteaptă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (24)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.