Ceaiuri care previn si trateaza bolile de inima

Ceaiuri care previn si trateaza bolile de inima

Andreea Gluh, redactor

Stresul, alimentatia bogata in grasimi si sedentarismul sunt doar trei dintre motivele din cauza carora, in timp, sistemul cardiovascular are de suferit, instalandu-se bolile de inima. Pe langa obiceiurile sanatoase , pentru a preveni aceste neplaceri, poti apela la remediile pe care natura ti le-a pus la dispozitie si pe care le gasesti la orice magazin naturist: ceaiurile. 

Afla si tu, in cele ce urmeaza, care sunt cele 5 ceaiuri care te ajuta sa previi sau chiar sa tratezi bolile de inima!

1. Ceaiuri pentru inima: Paducelul

Poate ca gustul amar al acestei plante nu este unul placut atunci cand ea este consumata sub forma de ceai, insa beneficiile sale o fac sa fie cap de lista in ceea ce ii priveste pe medici si pe pacienti.

Cunoscut sub denumirea stiintifica de Crataegus monogyna, paducelul este recomandat a fi consumat de catre cei care sufera de insuficienta cardiaca, de hipertensiune, de ateroscleroza si de angina. Printre beneficiile acestui ceai pentru inima se numara efectul calmant, deosebit de apreciat de catre cei care se confrunta cu palpitatiile. De asemenea, paducelul este benefic in cazul starilor de oboseala, prezente la bolnavii cu insuficienta cardiaca.

Nu in ultimul rand, el contribuie la scaderea colesterolului, prevenind afectiunile grave provocate de hipercolesterolemie, care pot culmina cu infarctul miocardic.

Pentru ca acest ceai de inima sa aiba efectul scontat, trebuie consumata cate o cana de trei ori pe zi, preparata prin infuzarea unei linguri de planta uscata cu 250 ml de apa fiarta.

Atentie!

Cantitatea recomandata nu trebuie depasita, pentru ca poate avea efecte adverse cum ar fi hipotensiunea si starile de lesin. De asemenea, in combinatie cu medicamentele anticoagulate, poate da reactii neplacute, ducand la aparitia hemoragiilor. De aceea, este bine sa consulti un medic inainte de a decide sa incluzi acest ceai pe lista ta. 

2. Ceaiuri pentru inima: Anghinarea

Anghinarea (Cynara scolymus) este inca o planta care iti poate fi de mare ajutor atunci cand te confrunti cu o afectiune cardiaca.  Daca vei bea doua-trei cani pe zi cu o infuzie din aceasta planta, vei reusi sa impiedici cresterea nivelului colesterolului din sange si sa previi hipertensiunea si ateroscleroza. 

Desi ceaiul de anghinare are un gust amar, care ti se poate parea neplacut, efectele benefice pe care le are merita tot efortul. Totusi, pentru a-l consuma, te poti folosi de un mic truc: adauga o lingurita de miere in cana, cand ceaiul s-a racit.

3. Ceaiuri pentru inima: Busuiocul

Pe langa utilizarea in scop religios, busuiocul (Ocimum basilicum) are numeroase beneficii pentru organism, atunci cand este consumat sub forma infuziei. Caracterizata de o aroma unica, deosebita, si bogata in uleiuri volatile, aceasta planta originara din Asia joaca un rol important in reglarea colesterolului si in reducerea stresului cardiac, atat de intalnit in ziua de azi.

4. Ceaiuri pentru inima: Traista-ciobanului

Traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris) este inca unul dintre ceaiurile pentru inima indispensabile in cazul afectiunilor de acest tip. Daca pana acum am vorbit despre hipertensiune, de aceasta data, avem de-a face cu o planta care face minuni in cazul hipotensiunii. In plus, traista-ciobanului combate tahicardia, ceea ce o face un aliat de nadejde in tratarea bolilor cardiace.

Pentru ca acest ceai sa te ajute cu adevarat, trebuie sa il consumi de doua ori pe zi, dimineata si seara. Infuzia se prepara dintr-o lingura de planta uscata la o cantitate de 250 ml de apa care a dat in clocot. 

5. Ceaiuri pentru inima: Ceaiul verde

Daca ai probleme cu colesterolul, inseamna ca este cazul sa schimbi cate ceva in dieta ta. Pe langa renuntarea la grasimile saturate si la alimentele semipreparate, trebuie sa incluzi pe lista si consumul ceaiului verde. In acest scop, inlocuieste cafeaua de dimineata cu o cana de ceai verde si vei vedea efectele in cel mai scurt timp. Indiferent de anotimp, acest ceai pentru inima ti se va parea delicios: vara, il poti consuma rece, cu o felie de lamaie, pentru a te racori, iar iarna, bea-l cald, insotit de aceeasi bucata de lamaie, de data aceasta pentru a tine si raceala la distanta.

Ceaiurile pentru inima pot face minuni pentru organism, daca sunt consumate cu precautie. Adopta un stil de viata sanatos si apeleaza la aceste remedii naturale, pentru a te bucura de o inima puternica!

Articolul urmator
5 băuturi care cresc tensiunea. Mare grijă când le consumi
5 băuturi care cresc tensiunea. Mare grijă când le consumi
Cât de bătrână este inima ta?
Incepe quiz
Cât de bătrână este inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (20)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.