Cele mai bune ceaiuri diuretice

Cele mai bune ceaiuri diuretice

Cristina Tarziu

Retentia de apa in organism poate fi un simptom al unor afectiuni serioase, asadar, daca te confrunti cu aceasta problema fara nicio explicatie evidenta, e nevoie sa mergi la medic pentru un consult de specialitate si stabilirea unui diagnostic. De cele mai multe, ori, insa, retinerea apei in organism se face fie din cauza unui consum ridicat de sare, fie ca urmare a fluctuatiilor hormonale din perioada menstruatiei sau ca reactie a organismului la temperaturi foarte crescute. Retentia de apa creeaza un disconfort in tot corpul, iti simti mainile si picioarele rigide si chiar dureroase, ai fluctuatii mari in greutate, pielea este mai sensibila si predispusa la rani si bataturi. Din fericire exista multe solutii naturiste si ceaiuri diuretice pentru eliminarea apei in exces din organism cu rezultate foarte bune.

Cele mai bune ceaiuri diuretice

Ceai de papadie

Pentru ca are in compozitia sa mult potasiu, ceaiul de papadie actioneaza ca un diuretic, reduce inflamatiile din organism si sustine sanatatea sistemului urinar. Ceaiul de papadie se prepara adaugand 1-2 lingurite de planta la o cana de apa fierbinte care se lasa apoi la infuzat pentru 5-10 minute. Pentru ca are o formula blanda, poti consuma pana la 3-4 cani de ceai de papadie pe zi.

Ceai de matase de porumb

Ceaiul de matase de porumb ajuta la eliminarea apei in exces din organism, scade tensiunea arteriala, regleaza jetul urinar, calmeaza mucoasa tractului urinar, previne inflamatiile si ajuta la eliminarea calculilor renali. Ceaiul se prepara adaugand o lingura de matase de porumb uscata sau proaspata la o cana de apa. Lasa totul sa fiarba la foc minim pentru 10 minute, apoi opreste focul, acopera vasul cu un capac si mai lasa-l asa pentru 30 de minute. Poti consuma 2-3 cani de ceai de matase de porumb pe zi.

Ceai de codite de cirese

Coditele de cirese contin saruri de potasiu, flavonoide si tanin cu efect antiinflamator si antiseptic. Ceaiul din codite de cirese este un puternic diuretic si ajuta la tratarea infectiilor urinare si a litiazei renale. Pentru a prepara ceaiul fierbe doua linguri de codite de cirese intr-o cana de apa pentru aproximativ 10 minute, apoi acopera cu un capac si lasa ceaiul deoparte la infuzat pentru inca 20 de minute. Poti consuma 2-3 cani de ceai de codite de cirese pe zi, in cure de 10-14 zile.

Ceai de patrunjel

Patrunjelul contine multi antioxidanti, vitamina C, vitamine din gama B, fier si alte vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea organismului. Ceaiul de patrunjel este diuretic si este folosit in medicina naturista pentru stimularea eliminarii calculilor renali. Ceaiul de patrunjel se prepara din doua linguri de frunze proaspete la o cana de apa clocotita. Lasa la infuzat pentru 15 minute.

Ceai verde sau negru

Atat ceaiul verde, cat si cel negru sunt diuretice, accelereaza metabolismul si sunt recomandate in curele de slabire. Atentie, insa! Ceaiul verde si cel negru contin cafeina, asa ca nu se recomanda a fi consumate in cantitati mari.

Ceai de telina

Telina contine ftalide care reduc tensiunea arteriala si ajuta la eliminarea apei in exces din organism. Pentru a scapa de retentia de apa, consuma ceai din frunze de telina sau din seminte de telina preparate prin infuzie.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este diuretic si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Poti gasi pliculete de ceai de ghimbir in comert, insa pentru cele mai bune rezultate foloseste radacina proaspata. Ai nevoie de aproximativ 5 cm de radacina la o cana de apa. Lasa sa fiarba pentru 1 minut, apoi opreste focul si mai lasa ceaiul la infuzat pentru 30 de minute.

Ceai de coada calului

Ceaiul de coada calului este diuretic, remineralizant si eficient in tratarea diferitelor afectiuni de la nivelul tractului urinar. Un studiu recent a aratat faptul ca ceaiul de coada calului actioneaza similar diureticelor conventionale, insa fara dezavantajul efectelor adverse nedorite.

Alte ceaiuri cu efect benefic in eliminarea apei din organism sunt: ceaiul de brusture, ceaiul de codita soricelului, ceaiul de hibiscus, ceaiul de hrean, ceaiul de urzica, ceaiul de frunze de merisor.

Consuma si tu ceaiuri diuretice si simte-te mai usoara, mai mobila, mai sanatoasa!

Articolul urmator
Mămăliga după operația de colecist: este sau nu indicată
Mămăliga după operația de colecist: este sau nu indicată
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.