Cele mai bune ceaiuri pentru greata

Cele mai bune ceaiuri pentru greata

Redactor Alexa Galgau

Chit ca ai petrecut putin cam mult, ca ai mancat ceva care nu ti-a picat bine sau ca urmeaza sa fii mamica, greata este un simptom greu de suportat. Clasica lamaie nu ajuta intotdeauna, iar pastilele nu sunt cea mai sanatoasa solutie. Asadar, ce ramane de facut? Ceaiurile pentru greata pot fi raspunsul atunci cand acest simptom iti da batai de cap. Iata cateva licori care te ajuta sa scapi de senzatia de voma!

Ceaiuri pentru greata

De obicei, senzatia de greata este data de o bila suprasolicitata, mai ales dupa o masa imbelsugata sau un exces de alcool. Poate ca pe moment nu te gandesti la consecinte, insa a doua zi trebuie sa tragi ponoasele si nu prea iti convine. Avand in vedere ca deja ai ficatul sau bila solicitate, o pastila nu poate decat sa iti faca si mai mult rau, asa ca iti recomandam sa iti indrepti atentia catre solutii naturiste. Ceaiurile sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru a trata diverse afectiuni sau simptome, printre care si greata. 

Ceaiul de ghimbir

Incepem lista ceaiurilor pentru greata cu cel mai potent leac naturist pentru acest simptom. Este vorba despre ceaiul de ghimbir, un remediu folosit in intreaga lume pentru a inlatura senzatia de voma (si nu numai). El este atat de eficient, incat este recomandat inclusiv bolnavilor de cancer care au senzatia de greata de la chimioterapie. Este potrivit si pentru greata provocata de miscare, de o bila data peste cap si chiar si in sarcina. Desi probabil te gandesti ca iuteala ti-ar putea agrava simptomele la nivelul stomacului, acest lucru nu este adevarat, dimpotriva - senzatia de arsura va disparea. Iar daca greata este provocata de mahmureala si este acompaniata de o durere de cap de toata frumusetea, tot acest ceai te va scapa si de migrena. Doza recomandata de ghimbir este de 1 gram pe zi (femeile gravide nu trebuie sa depaseasca sub nicio forma aceasta cantitate). Ia radacina, taie un cubulet de 1.5 cm, da-l pe razatoare sau taie-l felii subtiri si toarna apa fierbinte peste. Lasa la infuzat 5-10 minute, apoi strecoara ceaiul si adauga putina miere daca nu iti place gustul. Lamaia este si ea binevenita, avand in vedere ca si ea actioneaza impotriva starii de greata. 

Ceaiul de menta

Probabil ca daca ai avut vreo indigestie, bunica ti-a dat sa bei ceai de menta. Si mare dreptate avea sa te trateze cu aceasta licoare, pentru ca este excelenta pentru rezolvarea problemelor digestive, inclusiv in tratarea senzatiei de voma. Totodata, acesta este remediul naturist nr. 1 cand te confrunti si cu diaree sau balonare. Ceaiul de menta calmeaza sistemul digestiv si functioneaza atat de bine, incat taie inclusiv greata de dupa operatii. O singura contraindicatie are acest leac: persoanele care sufera de reflux gastric nu ar trebui sa il consume. La o cana de apa clocotinda, adauga o lingurita de menta uscata si las-o la infuzat in aceasta timp de 10 minute. Strecoara ceaiul si savureaza-l cu putina miere. 

Ceaiul de musetel german

Exista doua tipuri de plante de musetel: de origine romana si de origine germana. Cea din urma este cea mai eficienta pentru greata. Florile musetelului german contin un compus cu proprietati spasmolitice, ceea ce inseamna ca ceaiul facut din aceasta planta poate sa calmeze muschii intestinali si sa inlature nevoia de a vomita. Acesta este un ceai potrivit in special pentru greata indusa de stari de anxietate. Despre musetel se stie ca este si un bun calmant, asa ca daca stii ca ai o zi dificila si plina de emotii in fata, bea o cana cu ceai inainte de a pleca de acasa. Nu exista contraindicatii pentru ceaiul de musetel, asa ca poti sa il bei linistita. Fierbe doua lingurite de flori uscate de musetel intr-o cana de apa si bea ceaiul caldut, nu fierbinte. 

Ceaiul de frunze de zmeur

Probabil ca nu ai auzit de acest ceai pana acum, insa el este deosebit de eficient atunci cand ti-e greta, in special in cazul in care esti gravida. Frunzele de zmeur sunt bogate in fier, iti tonifiaza uterul, cresc secretia de lapte si iti usureaza durerile facerii. Doctorii recomanda consumul de ceai de frunze de zmeur femeilor care au trecut de prima jumatate a sarcinii, dar desigur ca nu este contraindicat nici altor categorii de oamenii. Oricine poate beneficia de pe urma acestei licori vindecatoare. Singurele care trebuie sa il evite sunt femeile aflate in primul trimestru de sarcina, conform medicilor. 

Ceaiurile pentru greata sunt adesea o solutie mult mai buna decat pastilele, cel putin pe termen lung, asa ca nu ezita sa te folosesti de ele cand ai nevoie. 

Articolul urmator
"Gândurile rele sunt mai periculoase decât toate bolile": Helena Roerich te învață cum să-ți vindeci gândirea
"Gândurile rele sunt mai periculoase decât toate bolile": Helena Roerich te învață cum să-ți vindeci gândirea
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.