Cele mai bune ceaiuri pentru rinichi

Cele mai bune ceaiuri pentru rinichi

Viorica Ghinea, redactor

Rinichii sunt organe complexe si au un rol esential in mentinerea unui organism sanatos, gata sa faca fata tuturor atacurilor din exterior. Ei curata corpul de toxine, echilibreaza nivelul de electroliti si se implica in stimularea producerii de celule rosii. De aceea, este foarte important sa ii protejezi, asa ca ar trebui ca, din cand in cand, sa bei ceai pentru rinichi, chiar daca nu ai probleme cu ei. Iata care sunt cele mai bune plante medicinale!

Ceaiul de papadie elimina toxinele

Banala papadie este mai puternica decat ai impresia, numarandu-se printre cele mai bune plante cu proprietati depurative. Atat frunzele, cat si tulpina si radacina sunt eficiente in mentinerea sanatatii rinichilor. Ea ajuta la eliminarea surplusului de lichid prezent in tesuturi, detoxifica organismul, ajuta digestia si trateaza problemele de piele. Desi gustul ceaiului nu te va incanta, efectele lui vor fi pe masura asteptarilor. Adauga cateva felii de lamaie si indulceste cu miere pentru un moment de relaxare divin.

ceai_de_papadie

Coada calului, un ceai pentru rinichi excelent

Coada calului este o planta foarte apreciata pentru proprietatile ei diuretice, dar si pentru ca ea contribuie la eliminarea rapida a toxinelor din organism. In plus, are efecte calmante, antimicrobiene si cicatrizante, asa ca poate fi utilizata in remedierea mai multor afectiuni. Urmeaza o cura timp de sase saptamani, insa nu depasi aceasta perioada pentru ca planta are si contraindicatii in prospect.

Ceaiul de matase de porumb calmeaza crizele de rinichi

Surprinzator sau nu, matasea de porumb se poate transforma intr-un ceai pentru rinichi extrem de eficient. El poate fi folosit in caz de infectii urinare si pietre la rinichi, fiind recomandat sa consumi 3-4 cani de ceai pe zi. Acest remediu naturist poate fi administrat si sub forma de capsule daca nu esti adepta ceaiurilor.

Ceaiul de cozi de cirese elimina pietrele de la rinichi

ceai_rinichi

Aromat si bogat in vitamina C, ceaiul de cozi de cirese este recunoscut pentru proprietatile lui benefice in eliminarea pietrelor de la rinichi. De asemenea, poate fi baut si pentru a preveni eventualele boli renale. Consuma 2-3 cani de ceai pe zi pentru rezultate eficiente.

Ceaiul de macese, un ceai pentru rinichi de nota zece

Un alt ceai pentru rinichi este cel de macese, iar vestea buna este ca are un gust placut si ca miroase frumos, asa ca nu va fi un chin sa il bei. Avand in vedere ca aceste fructe sunt bogate in vitamine si minerale, sunt extrem de benefice pentru organism, dovedindu-se utile si in alte afectiuni. Ele cresc imunitatea organismului, il detoxifiaza si combat formarea pietrelor la rinichi.

Plantele cu proprietati medicinale sunt adevarate nestemate pentru organism, asa ca ar trebui sa le acorzi mai multa incredere pe viitor. Daca simti disconfort la nivelul acestor organe, consuma un ceai pentru rinichi. Efectele se vor simti imediat!

Afla care sunt si cele mai bune ceaiuri pentru ficat!

Articolul urmator
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.