Cele mai bune plante medicinale pentru ficat

Cele mai bune plante medicinale pentru ficat

Viorica Ghinea, redactor

Ficatul este unul dintre cele mai mari si mai importante organe din corp, luand in considerare ca el indeplineste mai multe functii, ceea ce inseamna ca este esential pentru mentinerea unei stari generale de bine a organismului. Un stil de viata dezechilibrat il poate afecta mai mult decat iti imaginezi, de aceea este indicat sa urmezi din cand in cand o dieta de detoxifiere. In plus, pentru prevenirea afectiunilor locale, ar trebui sa cunosti care sunt cele mai bune plante medicinale pentru ficat.

organe interne

Armurariul, ideal in cazurile de alcoolism

Aceasta planta este folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru efectele remarcabile pe care le are asupra ficatului si a vezicii biliare. Ea ajuta la detoxifierea ficatului (ideala in cazuri de alcoolism) si regenerarea tesuturilor. In plus, stimuleaza si regleaza productia de bila si imbunatateste digestia. Armurariul poate fi administrat sub forma de pulbere, tinctura si ceai, tinandu-se cont de indicatiile de pe prospect.

Rostopasca -  printre cele mai puternice plante medicinale pentru ficat

Grecii antici si romanii considerau ca rostopasca este una dintre cele mai puternice plante medicinale pentru ficat. Ea stimuleaza secretia de enzime digestive eliberate de pancreas, imbunatateste functia ficatului de metabolizare a medicamentelor si a substantelor straine, calmeaza spasmele vezicii biliare, stimuleaza productia bilei si ficatul lenes. Infuzia de rostopasca iti va aduce o multime de beneficii daca o consumi frecvent. Adauga lamaie si miere in ea, pentru ca gustul sa fie mai placut.

femeie band ceai

Daca nu te incanta ideea de a consuma infuzie de rostopasca, avand in vedere gustul ei amar, afla ca aceasta planta este utilizata si in compozitia unor medicamente naturiste cu rol hepatoprotector.

Cicoarea - un elixir pentru organism

Multe dintre popoarele antice au profitat de proprietatile curative ale cicorii, pentru a trata mai multe afectiuni. Acest remediu naturist a dat rezultate bune in tratarea icterului, in procesul de eliminare a pietrelor de la ficat, fiere si rinichi, constipatiei, indigestiei, depresiei si chiar a migrenelor. Prepara decoct de cicoare din 25-30 g dintr-un amestec de radacina, frunze si flori la un litru de apa. Dupa ce ajunge in punctul de fierbere, mai tine pe foc timp de 5 minute, lasa putin la racit, apoi strecoara ceaiul. Este recomandat sa bei o cana inainte de pranz si una inainte sa iei cina.

Papadia este un adjuvant in tratarea steatozei hepatice

ceai de papadie

Considerata o umila buruiana de la marginea drumului, papadia este un detoxifiant puternic pentru organism. Ea stimuleaza fluxul bilei, poate fi folosita cu succes in tratarea steatozei hepatice (ficatul gras) si a cirozei. De asemenea, aceasta planta poate avea efecte benefice daca ai probleme cu acneea sau ai un nivel ridicat de estrogen.

Anghinarea, una dintre cele mai bune plante medicinale pentru ficat

Chiar daca infuzia de anghinare nu va fi o incantare pentru papilele tale gustative, recompensa este ca ea se numara printre cele mai bune plante medicinale pentru ficat. Anghinarea este recomandata si in afectiuni mai grave: insuficienta hepatica, hepatita, ciroza, calculi biliari. Consuma ceaiul inainte de mesele principale ale zilei.

O dereglare hepatica poate avea efecte nefaste asupra intregului organism, de aceea este indicat sa previi afectiunile pe care le poti dezvolta. Tratamentele cu plante medicinale pentru ficat sunt aliatul tau in mentinerea sanatatii.
Articolul urmator
Știința confirmă: oamenii mici de înălțime ar putea trăi mai mult
Știința confirmă: oamenii mici de înălțime ar putea trăi mai mult
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.