Uleiul de cuisoare te vindeca de raceala: iata cum il poti folosi!

Uleiul de cuisoare te vindeca de raceala: iata cum il poti folosi!

Viorica Ghinea, redactor

Sezonul racelilor pare sa se instaleze pas cu pas pe meleagurile autohtone, astfel ca este bine sa fii inarmata cu cateva ingrediente care sa iti intareasca sistemul imunitar. Uleiul de cuisoare trebuie sa se numere printre acestea, avand in vedere ca s-a dovedit ca este unul dintre cele mai bune remedii contra racelii. Iata in ce fel il poti intrebuinta astfel incat sa profiti de toate beneficiile lui!

Scurta descriere a arborelui de cuisoare

Putina lume stie de unde provin aromatele cuisoare si cum arata in stare cruda. La fel ca si alte ingrediente exotice, ele au starnit curiozitatea dintotdeauna. Originar din insulele Molucce, arborele din care provin cuisoarele (Caryophyllus aromaticus) este vesnic verde si poate atinge inaltimi de cativa metri.

arbore de cuisoare

Frunzele lui au o forma eliptica si sunt extrem de aromate, iar florile au forma de umbrelute si sunt grupate cate 4-5 pe un ciorchine. Probabil te intrebi unde cresc, mai exact, popularele cuisoare. Ei bine, acestea sunt bobocii de flori pusi la uscat. Atunci cand sunt proaspeti, ei au o culoare purpurie, iar dupa ce s-a uscat, prind o nuanta brun inchis. Ele sunt foarte eficiente in combaterea mai multor afectiuni (infectii bacteriene, inflamatii, boala parodontala, echilibrarea nivelului de zahar din sange, astm, spasme musculare, acnee, raceli, gripa, dureri in gat, afectiuni respiratorii si pulmonare). Cuisoarele pot fi gasite in comert sub diferite forme: ceai, pulbere, ulei, tinctura.

Cum se utilizeaza uleiul de cuisoare in caz de raceala

Nu lasa ca raceala sau gripa sa puna stapanire pe tine, ci trateaza-te cu ulei de cuisoare. Acest ingredient magic te ajuta sa respiri mai usor, lupta contra bacteriilor, te revigoreaza si iti intareste sistemul imunitar. Iata cum il poti intrebuinta!

Sub forma de gargara: Daca ai probleme cu durerile in gat, pune 1-2 picaturi in 30 ml de apa si fa gargara cu solutia obtinuta. Realizeaza procedeul de trei ori in decursul a 24 de ore.

ulei de cuisoare

Inhalatii: Respiri greu si ai nasul infundat? Fa inhalatii cu ulei de cuisoare! Fie folosesti o lampa de aromoterapie, fie faci inhalatii, punand cateva picaturi de ulei in apa fierbinte si stai cu capul aplecat deasupra recipientului respectiv.

Bai fierbinti: Poti scapa de raceala si prin bai in care ai pus 10-15 picaturi de ulei de cuisoare.

In ceaiuri: Adauga cateva picaturi de ulei de cuisoare in ceaiul preferat si nu va mai dura mult pana sa te simti bine. De asemenea, il poti folosi astfel si in apa calduta sau sucuri naturale din fructe si legume.

Masaje: Pune cateva picaturi de ulei de cuisoare in ulei vegetal si fa-ti un masaj energizant la picioare sau roaga un apropiat sa iti faca. Relaxare divina!

Sub forma de capsule: Achizitioneaza din comert capsule cu ulei de cuisoare. Ele iti vor fi un aliat de nadejde in momentele cand esti plecata si nu poti sa iei sticluta cu tine.

Cu miere: Daca nu esti atrasa de gustul uleiului de cuisoare, pune cateva picaturi (3-5) pe o lingurita cu miere si consuma inainte de masa.

Apeleaza la beneficiile uleiului de cuisoare de fiecare data cand esti racita, dar si preventiv, pentru a-ti intari sistemul imunitar. Astfel, in aceasta iarna, vei trece cu bine peste cele mai frecvente afectiuni ale sezonului.
Articolul urmator
8 exerciții antistres pe care le poți face acasă
8 exerciții antistres pe care le poți face acasă
Cum este inima ta?
Incepe quiz
Cum este inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.