Cum iti dai seama ca ai o infectie urinara: cele mai intalnite simptome

Cum iti dai seama ca ai o infectie urinara: cele mai intalnite simptome

Silvia Ganea

Infectia urinara este o problema cu care se confrunta multe persoane, insa cele mai afectate de aceasta boala sunt femeile. De cele mai multe ori, infectia vezicii urinare este cauzata de bacteria Escherichia Coli sau E Coli, provenita din tractul digestiv.

Denumita si cistita, infectia urinara este o problema care apare destul de frecvent, dar care poate fi solutionata rapid, cu tratamentul corespunzator. 

Iata care sunt cele mai intalnite simptome ale infectiei urinare si cum poti scapa de aceasta afectiune atat de intalnita la femei. 

 

Cum iti dai seama ca ai infectie urinara

Simptomele intalnite in cazul aparitiei infectiei urinare sunt usor de recunoscut, mai ales ca genereaza o stare de disconfort total.  

La inceput, insa, semnele bolii vor fi subtile si abia cand boala va evolua ele vor deveni evidente. Iata simptomele specifice infectiei urinare!

1. Urinare frecventa. Daca mergi foarte des la baie, desi nu ai crescut consumul de lichide, atunci este cazul sa iti pui cateva semne de intrebare, mai ales daca aceasta situatie este insotita si de alte simptome.

2. Senzatia de durere in timpul urinarii. In cazul in care procesul de urinare este insotit de senzatia de durere sau usturime, atunci trebuie neaparat sa mergi la medic pentru analize amanuntite.

3. Urina tulbure sau inchisa la culoare si urat mirositoare. Un alt indiciu ca suferi de infectie urinara este culoarea neobisnuita a urinei. De asemenea, daca sesizezi si un miros neplacut, pe langa celelalte simptome precizate anterior, atunci cel mai probabil suferi de o infectie de acest tip.

4. Senzatia de urinare incompleta. De cele mai multe ori este insotita de senzatia de usturime in timpul urinarii, si este un semn clar ca trebuie sa iti faci cateva analize. Acesta este un simptom clar al infectiei urinare.

5. Senzatia de presiune in abdomenul inferior. Acest simptom este greu de ignorat, pentru ca simti ca si cum ai avea un bolovan in abdomen. 

Pentru un diagnostic corect, va fi nevoie de prelevarea unei monstre de urina, ce va fi supusa unor analize de laborator. Daca infectia urinara apare frecvent, atunci e posibil sa fie nevoie si de investigatii suplimentare precum o ecografie a rinichilor si vezicii urinare, o cistoscopie sau teste urodinamice. Daca ai aceste probleme, nu apela la farmacia de la coltul strazii in detrimentul unui consult la medicul specialist, acesta fiind este singurul in masura sa iti ofere tratamentul corespunzator.


Infectia urinara poate fi prevenita, asa ca trebuie sa tii cont si de urmatoarele aspecte:

- consuma cel putin de 2 l de apa pe zi, consumul deficitar de lichide determina o concentratie mai mare a urinei si incurajeaza formarea bacteriilor la nivelul vezicii;

- ai grija la alimentatie, in cazul in care apare constipatia, apare si un scaun cu o concentratie mare de bacterii care pot migra catre vezica, in special daca nu sunt respectate reguli stricte de igiena;

- abtinerea indelungata atunci cand apare senzatia de urinare conduce la stagnarea urinei in vezica urinara si la inmultirea bacteriilor;

Exista si tratamente naturiste care pot fi folosite in combaterea infectiei urinare, dupa cum urmeaza:

Consumul de merisoare

Studiile au aratat ca merisorul poate preveni atasarea bacteriilor de peretele uretrei, asa ca le poti consuma cu incredere. Poti apela la suc de merisoare sau ceai din frunze de merisor. In farmaciile naturiste gasesti si comprimate, in cazul in care nu vrei sa consumi ceai sau sucuri.

Tratament cu echinaceea

La fel ca si merisoarele, consumul de echinaceea este indicat in tratamentul infectiilor vezicei urinare. Este demonstrat faptul ca echinaceea are efect in combaterea infectiilor renale si urinare.

Tratament cu spirulina

Spirulina este o alga marina bogata in nutrienti ce ajuta la intarirea sistemului imunitar, imbunatateste digestia si contribuie la sanatatea ficatului si rinichilor, printre multe altele. Aceasta creste rezistenta organismului la orice tip de infectie, asa ca o cura cu spirulina este binevenita, indiferent ca tratam o problema de sanatate sau o folosim preventiv.

Asadar, daca suspectezi ca ai infectie urinara si constati ca ai cateva din aceste simptome, e cazul sa faci o vizita la medic. Evita sa incerci un tratament dupa ureche - medicul specialist este singurul care poate oferi un tratament corespunzator, in urma analizelor de laborator. 

Articolul urmator
Fractură de bazin: cauze, simptome și tratament
Fractură de bazin: cauze, simptome și tratament
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?
Incepe quiz
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.