Cum arata femeia perfecta: viziunea barbatilor vs. viziunea femeilor

Cum arata femeia perfecta: viziunea barbatilor vs. viziunea femeilor

Mihaela Dobre, redactor Divahair.ro

Femeile si barbatii au gusturi total diferite atunci cand vine vorba de frumusetea ideala. Acest lucru il demonstreaza  si un studiu britanic, care a realizat o serie de grafice cu "fata perfecta" a unei femei in viziunea barbatilor, respectiv, a femeilor.

Cele doua "fete perfecte" au fost create din trasaturile celor mai frumoase actrite, cantarete sau modele. Experimentul a aratat ca barbatii prefera parul blond, buzele pline si pometii proeminenti si, totodata, prefera nasul mic, fruntea mai putin proeminenta si sprancenele delicate.

In schimb, femeile considera ca femeia cu trasaturi ideale are parul negru, nasul si fruntea proeminente si sprancenele pronuntate.

Idealul de frumusete in viziunea barbatilor:

Idealul de frumusete in viziunea femeilor:

Barbatii apreciaza parul blond in cascada al Shakirei, nasul mic al Mirandei Kerr, fruntea lui Jennifer Aniston, sprancenele lui Kate Middleton si pometii si buzele pline ale Angelinei Jolie.

Selectia femeilor privind "fata perfecta" include parul lung si lucios al actritei Freida Pinto, pometii rafinati ai Keirei Knightley, sprancenele stufoase ale Carei Delevingne, nasul lui Blake Lively si buzele lui Scarlet Johansson.



"Se pare ca barbatii au inca impresia ca blondele detin toata distractia si au ales parul lung si platinat al Shakirei, in timp ce femeile prefera un tip de frumusete mai exotica si au ales parul negru al Freidei Pinto", a declarat unul dintre coordonatorii studiului.

"Interesant este ca fetele sunt alcatuite dintr-un mix de diferite varste. Angelina Jolie in varsta de 38 de ani a fost alegerea barbatilor pentru pometi si buze, in timp ce o majoritate covarsitoare a femeilor au ales-o pe Cara Delevingne in varsta de 21 de ani pentru sprancenele sale", a mai spus aceeasi sursa.

Rezultatele studiului obtinute de la femei si de la barbati sunt foarte diferite. Asadar, atunci cand vine vorba de idealul de frumusete putem sa spunem ca barbatii sunt de pe Marte si femeile de pe Venus?

Tie ce portret ti se pare mai atragator?

Articolul urmator
Cum arată acum viața lui Michael J. Fox, după ce a primit diagnosticul crunt de Parkinson
Cum arată acum viața lui Michael J. Fox, după ce a primit diagnosticul crunt de Parkinson
Ce le spune machiajul tau barbatilor?
Incepe quiz
Ce le spune machiajul tau barbatilor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.