Rasturnare de situatie in cazul mortii lui Robin Williams! Afla cele mai noi detalii!

Rasturnare de situatie in cazul mortii lui Robin Williams! Afla cele mai noi detalii!

Eugenia Dinescu, redactor

Moartea neasteptata a actorului Robin Williams, in august 2014, a devastat o lume intreaga. Dupa 4 luni de investigatii, medicii legisti au confirmat faptul ca Robin a murit asfixiat in urma spanzurarii, iar sotia sa, Susan Schneider (48), a marturisit ca actorul suferea de o depresie care s-a agravat in urma diagnosticarii cu Parkinson. Insa cele mai recente informatii releva faptul ca legendarul actor din “Dead Poets Society” ar fi fost diagnosticat gresit cu Parkinson, iar tratamentul urmat i-ar fi accentuat tendintele suicidale, informeaza RadarOnline.

Autopsia lui Robin Williams, stins din viata la doar 63 de ani, a confirmat faptul ca moartea a survenit in urma spanzurarii de clanta usii dormitorului sau, in resedinta din Tiburon, California. Insa raportul neuropatologic, obtinut de RadarOnline, ridica o serie de intrebari care ar putea provoca o rasturnare de situatie in cazul mortii actorului.

Documentul ridica ipoteza unei diagnosticarei gresite cu maladia Parkinson in cazul celebrului actor. Raportul autopsiei atesta faptul ca Robin Williams suferea de o forma a dementei, boala difuza cu corpi Lewy, ale carei simptome sunt similare cu cele ale bolii Parkinson. Diferenta dintre Parkison si dementa cu corpi Lewy o reprezinta prezenta unor proteine anormale (corpii Lewy) in trunchiul cerebral, in cazul bolii Parkison, in timp ce pacientii diagnosticati cu boala difuza cu corpi Lewy prezinta aceste structuri si in alte parti ale creierului. In cazul lui Robin Williams, medicii legisti au constatat ca aceste proteine erau prezente la nivelul intregii structuri cerebrale, nu doar in trunchi.

“Dementa cu corpi Lewy este adesea confundata cu Alzheimer sau Parkinson, dar este o afectiune particulara”, spune Dr. James E. Galvin, profesor in neuropsihiatrie la universitatea NYU. “Este nevoie, in medie, de 18 luni si 3 vizite la medic pentru a primi un diagnostic corect cu dementa cu corpi Lewy”, adauga specialistul.  In momentul mortii, Robin Williams fusese diagnosticat cu maladia Parkinson de 9 luni, ceea ce ar putea sustine ipoteza unui diagnostic gresit.

De asemenea, raportul autopsiei releva faptul ca Robin Williams incepuse tratamentul pentru aceasta boala in luna mai 2014, ce a determinat doar “o imbunatatire minora” a starii de sanatate, suplimentand apoi tratamentul cu un alt medicament, Levodopa, ale carui efecte secundare includ accentuarea gandurilor suicidale.

Robin Williams a recunoscut faptul ca a fost dependent de cocaina si alcool in anii ’70, dar a reusit sa isi infranga dependenta in 1983, reusind sa ramana abstinent in urmatorii 20 de ani. Totusi, intr-un interviu acordat publicatiei britanice The Guardian, actorul a marturisit ca in 2003, in timpul filmarilor pentru “Insomnia”, s-a simtit “singur si infricosat”, ceea ce l-a determinat sa isi gaseasca din nou refugiul in alcool. Timp de 3 ani actorul a continuat sa amelioreze simptomele depresiei cu bauturi alcoolice, pana cand apropiatii lui au intervenit, internandu-l intr-o clinica de dezintoxicare: “Am fost rusinat, am facut lucruri dezgustatoare – este greu sa te refaci apoi”, a marturisit atunci actorul.
Articolul urmator
Detalii mai puțin cunoscute despre Bassam Dabbas! „Am așteptat să mănânc sendvișul pe care un copil l-a aruncat la gunoi.”
Detalii mai puțin cunoscute despre Bassam Dabbas! „Am așteptat să mănânc sendvișul pe care un copil l-a aruncat la gunoi.”
Stii sa fii mereu stapana pe situatie?
Incepe quiz
Stii sa fii mereu stapana pe situatie?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.