Arta comestibila: unde gasesti cele mai frumoase torturi din Bucuresti

Luni, 21.12.2015
de Alexa Galgau

Desi, de multe ori, viata in Romania ne invata mai degraba sa fim cinici si sa nu mai credem in mare lucru, exista si povesti de succes, scrise de romani frumosi si tineri care nu au vrut sa ridice din umeri cu indiferenta si sa isi uite visurile. Astfel de povesti ar trebui raspandite, pentru ca toti cei descurajati sa ajunga sa rosteasca vorbe cliseice, dar adevarate: "Totul este posibil daca vrei!".

Astazi aruncam o privire admirativa catre povestea unui tanar care si-a transformat dragostea pentru gatit si "cofetarit" intr-o afacere care infloreste pe zi ce trece. De doar sase luni, el s-a apucat de facut torturi la comanda, iar stilul lui unic strange tot mai multi clienti si fani pofticiosi. Totul a inceput acum trei ani cu un blog culinar si cu cate o reteta publicata din cand in cand, iar acum se transforma rapid intr-o poveste care ne motiveaza si ne inspira - o poveste cu torturi. 

Iata care sunt cele mai frumoase torturi

Indata ce vezi torturile lui Cezar Stanislau, reactia este puternica, pentru ca te socheaza vizual. Fie le adori, fie le detesti la prima vedere, pentru ca ele contrazic imaginea pe care ti-o formasei probabil despre tort. Te izbesc culorile si incarcatura, dar cu cat privesti mai mult, cu atat incepi sa iti doresti sa degusti. Te intrebi, ca multi altii: "Este totul comestibil?". Raspunsul este: da, si inca cum!

Cezar ne-a povestit ca, desi gatea tot felul de bunatati, dulciurile i-au fost cele mai laudate si au prins cel mai bine la public. Dupa ce a facut un tort aniversar in iunie, el s-a decis sa urmeze acest drum si astfel s-a nascut BaKings, dupa cativa ani de bucatarit si cateva luni de "tranta" cu birocratia romaneasca. 

Stilul eclectic al torturilor lui Cezar este construit din tot felul de bunatati, care, puse cap la cap, se transforma in ceva cu totul unic: batoane de ciocolata, fructe, decupaje din hartie comestibila, imprimata, bezele, acadele si deja emblematica ciocolata scursa pe margini. 

Nimic nu este pus intamplator pe tort, iar "asamblarea" unuia, de la cap la coada, dureaza circa sapte ore. Succesul nu a venit insa fara un pret: Cezar sta zi de zi in laboratorul lui mai bine de 12 ore si lucreaza cu minutiozitate la fiecare detaliu.  Desi oamenii isi doresc, in general, torturi acoperite si decorate in fel si chip cu pasta de zahar, el incearca sa se detaseze de trend si sa faca torturi in care se simte cu adevarat aroma ingredientelor, nu doar cea a zaharului. "Traditional" (si cel mai vandut) este tortul cu blat de morcovi, crema de branza in interior si acoperit cu crema de unt (buttercream), insa clientii au mai multe variante din care sa aleaga.

Este greu de crezut ca BaKings este inca un proiect tanar, la cat de bine se prezinta, insa este dovada faptului ca acolo unde se impletesc talentul si munca, exista sanse mari de izbanda. Pe site-ul lui Cezar poti gasi un portofoliu complet cu toate minunatiile pe care le face si ii poti admira in voie creatiile, care cu siguranta nu sunt doar niste simple deserturi, ci arta comestibila. 

Sursa foto: Facebook

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016