Ce e fericirea si care este pretul ei? Iata rezultatul surprizator al unui test!

Ce e fericirea si care este pretul ei? Iata rezultatul surprizator al unui test!

Viorica Ghinea, redactor

Multi oameni se intreaba „Ce e fericirea?" ori „Poate fi cumparata fericirea?", insa putini se incumeta sa gaseasca raspunsuri la astfel de intrebari. Benjamin Wallace, jurnalist si autor al controversatei carti Billionaire's Vinegar - The Mistery of the World's Most Expensive Bottle of Wine" (aparuta in 2008), a incercat sa gaseasca un raspuns la astfel de nedumeriri. Analiza lui a constat in testarea unora dintre cele mai scumpe produse din lume, printre care o portie de carne de vita Kobe, trufe albe, vin Chateau Cheval Blanc din 1947, dar si alte alimente ravnite. Crezi ca a aflat ce e fericirea in urma consumarii lor? Iata la ce concluzii a ajuns Benjamin Wallace!

Ce e fericirea si in ce se masoara pretul ei?

Uimit de sumele pe care oamenii bogati le cheltuie nu doar pe vin, ci si pe alte tipuri de produse, Benjamin Wallace s-a hotarat sa se imbarce intr-o aventura pentru a afla ce e fericirea si daca cei care au bani duc o viata mai buna decat el. Cu ajutorul unei reviste cu care colabora a decis sa incerce ce este mai bun, mai scump ori mai ravnit in lume. Iata care au fost opiniile lui dupa fiecare experiment!

Primul test a inceput cu carnea de vita Kobe. Cum stia ca nu poate gasi oriunde in America un preparat autentic, a ales unul dintre cele mai bune restaurante din Los Angeles. Dupa ce a comandat un sfert de kilogram de cotlet de vita pentru 160 de dolari, a realizat ca portia este foarte mica. Dar, dupa ce a gustat din ea, si-a dorit sa fie si mai mica, din cauza densitatii ei, care o face sa semene mai mult cu foie gras decat cu o friptura. El declara ca a fost fericit de-abia dupa ce a reusit sa termine de mancat.

Trufele albe sunt un alt produs extrem de scump in lume, asa ca s-a hotarat sa le incerce, crezand ca asa va afla ce e fericirea, dar a fost dezamagit si de aceasta data. Motivul? Singurul lucru apetisant la trufe este aroma lor, nicidecum gustul, care nu a durat in farfuria lui mai mult de zece secunde. Rezultatul? Una dintre cele mai mari dezamagiri culinare.

In lista produselor scumpe pe care le-a folosit a mai inclus si un sapun (125 de dolari) facut din nanoparticule de argint, care au proprietati antibacteriene. La final, a precizat ca nu i-a facut nimeni complimente pentru aspectul fetei lui. Asa cum nu a primit nici pentru blugii (800 de dolari) pe care i-a purtat la eveniment.

Dupa aceea, a urmat testul cu uleiul de masline. Vedeta ar fi trebuit sa fie uleiul comercializat de Armando Mann, care ajungea in timpul studiului la pretul de 33.50 de dolari pentru 100 ml. Avand in vedere ca pentru prepararea si depozitarea lui se luau masuri exigente, a avut asteptari mari. Insa mare i-a fost surpriza cand a aflat ca la testul orb, adica oamenii nu au vazut marca pe care au testat-o, a ajuns pe ultimul loc din 5 uleiuri.

Benjamin Wallace a reusit cu greu sa se bucure si de farmecul vinului Chateau Cheval Blanc din 1947, avand in vedere ca nu era usor de procurat. Cand, in cele din urma, a fost invitat la o degustare de vinuri rare a profitat de ocazie. Desi acest sortiment este considerat cel mai bun vin din lume, nu i-a impresionat in mod special pe invitati. Benjamin Wallace considera ca ar fi fost o experienta memorabila daca ar fi fost servit la o petrecere, insa la o degustare de vinuri, unde ai ocazia sa incerci o multime de astfel de licori bahice, nu mai este nimic deosebit. Dimpotriva, experienta devine ingrozitoare dupa ce degusti timp de mai multe zile 60 de sortimente de vin.    

Benjamin Wallace si-a incheiat discursul amintind de un studiu realizat pe vinuri. Cercetatorii au servit participantilor acelasi vin, dar cu etichete de pret diferite. Multi dintre cei care au degustat vinul s-au declarat multumiti de bauturile mai scumpe, nestiind ca, de fapt, era vorba de acelasi vin. A fost suficient sa li se spuna pretul bauturilor mai scumpe pentru ca creierul lor sa inregistreze experienta ca fiind una mai interesanta.

Nu au ramas pe dinafara testului nici toaletele japoneze, obiecte renumite pentru caracteristicile oferite, masinile si paturile de lux, toate menite sa faca viata mai usoara si sa imprime consumatorului ideea de fericire.

Ce parere ai despre testul lui Benjamin Wallace? Crezi ca oamenii care isi permit sa se rasfete cu astfel de alimente si obiecte de lux chiar stiu ce e fericirea? In opinia ta, in ce poate fi masurata aceasta stare de implinire sufleteasca?

Iata si 5 motive demonstrate stiintific ca banii nu aduc fericirea!

Articolul urmator
Cadoul nonconformist al unui bărbat pentru iubita lui: i-a personalizat o pernă cu o inimă formată din părul lui de pe piept
Cadoul nonconformist al unui bărbat pentru iubita lui: i-a personalizat o pernă cu o inimă formată din părul lui de pe piept
Stii sa faci fata respingerii unui barbat?
Incepe quiz
Stii sa faci fata respingerii unui barbat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (16)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.