Ce sa faci daca ti-ai scapat telefonul in apa

Ce sa faci daca ti-ai scapat telefonul in apa

Luiza Valsan

Ti-a scapat telefonul in apa? Nu te impacienta, ci mai degraba actioneaza rapid. Exista solutii care te pot ajuta sa rezolvi aceasta problema, indiferent ca ti-a cazut telefonul intr-o balta, in toaleta sau ai varsat suc peste el din neatentie.


Primii pasi pentru salvarea unui telefon scapat in apa

In caz ca nu ti s-a intamplat deja, exista sanse sa o patesti. Afla de la specialisti care sunt cele mai simple solutii pentru a-ti salva telefonul scapat in apa. Stiai ca 1 din 10 oameni si-au scapat telefonul in toaleta cel putin o data de-a lungul vietii? Prin urmare, e mai bine sa fii informata despre ceea ce trebuie sa faci cand te vei afla in aceasta situatie.

Dupa cum bine stii, apa si electronicele nu se inteleg tocmai bine, deci iti recomandam sa te misti repede daca aceste doua elemente se intalnesc vreodata. Iata ce trebuie sa faci daca ti-ai scapat telefonul in apa:

1. Scoate in cel mai scurt timp telefonul din apa si opreste-l! Telefonul este distrus, adica face scurtcircuit, daca este ud si pornit in acelasi timp. Asa ca scoate bateria imediat ce telefonul nu mai este in lichid. Aceasta este prima lectie pe care trebuie sa o stii despre electronice in contact cu apa.

2. Urmatorul pas salvator este sa scoti toate accesoriile si componentele telefonului (cartela SIM, cardul SD, carcasa de telefon, casti) si lasa-le la uscat pana iti vei conecta telefonul (adica peste cateva ore sau chiar zile).

Actioneaza rapid dupa pasii exemplificati anterior cand ai de-a face cu un telefon scapat in apa. Felul in care te misti in primele secunde de la constatare conteaza foarte mult in aceste situatii.

Cum sa usuci un telefon scapat in apa

Dupa ce ai scos telefonul din apa si i-ai indepartat bateria si accesoriile, exista mai multe metode prin care poti sa-l usuci:

Metoda clasica. Sterge telefonul cu o carpa moale care sa absoarba apa sau cu un prosop de bucatarie. Apoi poti sa-l lasi sa se usuce de la sine sau putin in soare (nu exagera cu perioada expunerii deoarece risti sa topesti anumite componente).

Bolul cu orez. O solutie la indemana pentru uscarea unui telefon scapat in apa este introducerea lui intr-un recipient cu orez alb, nefiert. Explicatia? Aceasta cereala este cunoscuta pentru proprietatile sale de absorbtie a umiditatii din aer (gandeste-te doar la metoda cu boabele de orez din solnita de sare!). Scufunda telefonul in orez, tine-l acolo minimum 24 de ore si schimba-i pozitia din ora in ora. Daca nu ai orez, merg si alte tipuri de cereale uscate, simple.

Gelul de siliciu. Ai o punga care se inchide ermetic la indemana? Pune telefonul in ea, alaturi de cateva pliculete cu silica gel (cele pe care le gasesti in cutiile de pantofi) si alte elemente care absorb umezeala precum fasiile subtiri de carne extrem de uscata.

Cu aspiratorul. Poti sa apelezi si la un aspirator cu putere mare de absorbtie (eventual un aspirator umed-uscat) pentru a scoate picaturile mai putin accesibile, de exemplu cele din interiorul carcasei. Sa nu faci greseala sa folosesti uscatorul de par deoarece caldura emanata ii poate deteriora circuitele si componentele interioare, le poate topi sau poate impinge apa in locuri inaccesibile.

Urmeaza pasii nostri daca ai de-a face cu un telefon scapat in apa si exista sanse mari sa il recuperezi.

Articolul urmator
Ce spune biserica despre căsătoria dintre frații spirituali de botez. „În aceeași apă, erau botezați soțul și soția sau părinții și copiii"
Ce spune biserica despre căsătoria dintre frații spirituali de botez. „În aceeași apă, erau botezați soțul și soția sau părinții și copiii"
Tu stii ce apa bei?
Incepe quiz
Tu stii ce apa bei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.