Doar geniile şi schizofrenicii pot răspunde corect acestor întrebări!

Doar geniile şi schizofrenicii pot răspunde corect acestor întrebări!

Redactor Andreea Baluteanu

În timp ce schizofrenicii sunt nevoiţi să îşi petreacă viaţa dependenţi de ajutorul celor din jur, claustraţi într-o lume proprie, pe care o părăsesc rareori pentru a da piept cu realitatea, geniile primesc aplauze puternice pentru gândirea originală, care schimbă universul după scenariul conturat în mintea lor!

Oamenii de ştiinţă consideră însă că diferenţele dintre schizofrenici şi genii nu sunt atât de mari! Ce îi leagă? Percepţia lor singulară asupra realităţii, care îi deosebeşte de oamenii de rând! Află dacă ai şi tu înclinaţii spre schizofrenie sau, dimpotrivă, spre geniu încercând să răspunzi la cele trei întrebări de mai jos!

Testul care îţi spune dacă eşti normal, geniu sau schizofrenic

Mai jos vom împărţi cu voi un test conceput de minţile creative de la Brightside. Spre deosebire de alte exerciţii, la care abia aşteptăm să ne dovedim inteligenţa, de această dată ne punem un semn de întrebare dacă descoperim răspunsul la cele trei întrebări de mai jos!

Pregăteşte-te să afli dacă te încadrezi sau nu în tipologia schizofrenicului sau a geniului! Acestea sunt întrebările revelatoare!

Ce au în comun un ceainic cu fluier şi o navă cu aburi?

Ce au în comun o maşină de curse şi o tornadă?

Ce au în comun un pantof şi un creion?

Înainte de a-ţi oferi soluţiile la întrebările de mai sus (le vei găsi la finalul articolului, dacă nu mai reuşeşti să îţi struneşti nerăbdarea), îţi vom explica modul în care funcţionează acest test! El are la bază „principiul contrapoziţiei”, asemănător metodei de reducere la absurd din matematică: eşti capabilă să descoperi acea soluţie bizară, aproape imposibilă, şi cât de repede ţi se conturează ea în minte?

Prin urmare, dacă te uiţi la întrebările de mai sus, scuturând din cap a uimire, pentru că nu reuşeşti să găseşti nicio asemănare, nu trebuie să îţi faci griji: ai o gândire normală, sănătoasă!

O persoană cu înclinaţii spre schizofrenie, dimpotrivă, are o logică diametral opusă celei deţinute de o persoană normală. Ea are dificultăţi în a înţelege acele fapte comune, evenimente de zi cu zi al căror sens este perceput fără nicio dificultate de oamenii de rând, dar observă imediat aspecte bizare, neobişnuite, găsind similitudini remarcabile între obiecte care nu au nimic în comun!

Unde se încadrează geniul? Undeva la mijloc între aceste extreme! Geniile percep fără nicio dificultate şi semnificaţiile banale, dar şi pe cele profunde ale lucrurilor. Gândirea lor iese din tipare, dar o face în mod echilibrat, fără a sări peste etapele proceselor psihice normale. De partea cealaltă, au un simţ acut al observaţiei şi, la fel ca schizofrenicii, acesta funcţionează uneori în direcţii diferite față de cel al oamenilor „normali”.

Ai răspuns la cele trei întrebări de mai sus, iar acum te agiţi, speriată, gândindu-te dacă este cazul să mergi la psiholog sau să dai fuga să îl întâlneşti pe Mark Zuckerberg, pentru a face o afacere împreună? Nu ai nevoie de o opinie specializată, îţi poţi da seama uşor de care parte a baricadei te situezi: dacă ai răspuns imediat la întrebări şi ai impresia că asemănările pe care le-ai găsit între obiecte sunt evidente fără să te gândeşti nici măcar puţin, ar trebui să consulţi un specialist: este posibil să ai câteva porniri spre schizofrenie.

Dacă ai găsit soluţiile după un interval mai scurt sau mai lung de gândire, după ce ai eliminat alte câteva răspunsuri care nu ţi s-au părut suficient de creative, este foarte probabil să ai înclinaţii către geniu!

Nu te alarma însă, indiferent de categoria din care faci parte, în funcţie de răspunsul la cele trei întrebări! Aşa cum nu este nimic greşit în a fi normal, nu trebuie să uităm că cei diferiţi au schimbat lumea!

Aşa cum ţi-am promis, iată şi răspunsurile celor trei întrebări:

Ceainicul şi nava cu aburi au în comun aburii.

Maşina de curse şi tornada au în comun deplasarea în cercuri.

Pantoful şi creionul au în comun faptul că lasă o urmă în spatele lor.

Tu ai ştiut răspunsul la cele trei întrebări?

Articolul urmator
Dănuț are doar 17 ani dar duce pe umeri griji uriașe. Își îngrijește mama cu venituri minime și face față provocărilor vieții
Dănuț are doar 17 ani dar duce pe umeri griji uriașe. Își îngrijește mama cu venituri minime și face față provocărilor vieții
Câtă latină știi? Doar 40% dintre adulți răspund corect la aceste întrebări
Incepe quiz
Câtă latină știi? Doar 40% dintre adulți răspund corect la aceste întrebări

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (34)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.