Șase lucruri pe care nu le știi despre Ziua Americii

Șase lucruri pe care nu le știi despre Ziua Americii

Diana Solomon

Ziua Americii a fost sărbătorită prima dată pe 4 iulie 1777, la un an după ce a fost adoptată Declarația de Independență prin care cele 13 colonii americane nu mai făceau parte din Imperiul Britanic. De atunci și până acum au apărut numeroase povești legate de acest eveniment care este comemorat în fiecare an. Fie că îți dorești sau nu să trăiești visul american, merită să afli aceste lucruri pe care sigur nu le știi despre Ziua Americii.

Șase lucruri pe care nu le știi despre Ziua Americii

1. Declarația de Independență nu a fost semnată pe 4 iulie

Zvonurile, dar și numeroase picture celebre, scot în evidență faptul că Declarația de Independență a fost semnată pe 4 iulie de toți membrii Congresului. Însă adevărul este că a durat o lună întreagă ca toți cei 56 de delegați să își lase semnătura pe Declarația de Independență. Singura persoană care a semnat documentul pe 4 iulie 1776 a fost John Hancock.

2. America nu și-a declarat independența pe 4 iulie

4 iulie nu este ziua în care America a devenit oficial independentă. Primul congres al SUA a declarat independența față de Imperiul Britanic pe 4 iulie 1776, însă votul oficial avusese loc cu două zile mai devreme, în 2 iulie.

3. John Adams a crezut că 2 iulie va deveni „Ziua Independeței”

John Adams, unul dintre cei care au semnat Declarația și fost președinte al SUA, i-a scris numeroase scrisori soției sale, Abigail. Într-una dintre aceste scrisori, el a notat că „a doua zi din iulie 1776 va fi cea mai memorabilă din istoria Americii”.

4. Verdele, culoarea-vedetă de Ziua Americii

În zilele noastre, Ziua Americii este sărbătorită cu artificii, haine și ornamente ce au culorile steagului SUA, însă lucrurile au stat altfel în primii ani de la nașterea națiunii. Pe atunci, verdele era nuanța care anunța Independența SUA.

5. Thomas Jefferson și John Adams au murit de Ziua Americii

Atât Thomas Jefferson, cât și John Adams au decedat în aceeași zi de 4 iulie, în anul 1862. Cei doi au murit la doar cinci ore distanță. Thomas Jefferson avea 82 de ani, iar Adams avea 90 de ani.

6. Nimeni nu cunoaște originea celebrului hot-dog

Originea hot dog-ului este vag cunoscută, iar acest aspect se datorează unor variații ale inventării acestuia. Spre exemplu, un caricaturist al ziarului New York Evening afirmă că, la sfârșitul secolului 20, un vânzator ambulant a creat în timpul meciului celor de la New York Giants o gustare delicioasă, numită „red hots”. Acesta a desenat pe o pancartă un câine din rasa dachshund stând între două felii ale unui baton de pâine și pe care îl numea „hot dog”, pentru că nu reușea să pronunțe „dachshund”.

Un alt istoric pretinde că un vânzător ambulant din New Jersey a denumit cârnații „hot dogs”, câștigându-și între timp această poreclă, iar denumirea pentru acestă mâncare stradală a rămas până în prezent.

Ziua Americii este bogată în numeroase mituri, simboluri, dar și fapte istorice care au conturat cei peste 200 de ani de vechime a SUA. Totuși, indiferent dacă serbezi sau nu această zi sau te bucuri de eveniment în sine, acum știi mai multe informații despre evenimentul devenit istorie.

Surse foto: history.com

Articolul urmator
Superstițiile de care să ții cont de ziua de naștere dacă vrei noroc și bogăție
Superstițiile de care să ții cont de ziua de naștere dacă vrei noroc și bogăție
Ce vei face de Ziua Îndrăgostiților?
Incepe quiz
Ce vei face de Ziua Îndrăgostiților?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.