15 obiective turistice din Constanta pe care merita sa le vizitezi

15 obiective turistice din Constanta pe care merita sa le vizitezi

Cristina Tarziu

Constanta inseamna pentru cei mai multi dintre noi doar vacanta si... locul de pornire catre una dintre statiunile de pe litoral. Daca, insa, ajungi pe acolo in vara aceasta, merita sa iti iei macar o jumatate de zi pentru a vizita cateva dintre cele mai interesante atractii. Iata o lista cu cele mai atragatoare obiectivele turistice din Constanta:

1. Cazinoul si faleza

Construit sub diverse influente arhitecturale si inaugurat in anul 1910, Cazinoul este simbolul orasului Constanta. Se afla pe faleza din Constanta, pe Bulevardul Regina Elisabeta, si este o cladire incarcata de istorie si farmec, pe care nu trebuie sa o ratezi.

2. Portul Tomis

In prelungirea falezei se afla portul Tomis, unde accesul din oras se poate face atat cu masina, cat si pietonal. In apropiere poti vizita piata Ovidiu, Mozaicul Roman cu vestigiile antice ale vechiului Tomis, Farul Genovez.

3. Farul Genovez

Farul Genovez poate trece usor neobservat, insa merita sa fie trecut in lista ca un obiectiv turistic de sine statator. Este situat pe faleza, pe langa cladirea Cazinoului, are o inaltime de 8 metri si a fost construit in anul 1300 de catre genovezii care faceau comert in port.

 

4. Delfinariul

In special daca ai copii, Delfinariul este locul unde trebuie neaparat sa ajungi. Demonstratiile cu delfini si lei de mare se realizeaza in amfiteatrul cu piscina, iar in sezonul estival (perioada 01.07-31.08) tariful unic pentru Delfinariu, Microrezervatie si Pasari exotice este de 50 de lei pentru adulti si 25 de lei pentru elevi si studenti. Pentru copiii sub 5 ani intrarea este gratuita.

5. Acvariul

Acvariul Constanta este amplasat pe faleza, in apropierea Cazinoului, si are 3 sectiuni: sectiunea marina - cu pesti si nevertebrate din Marea Neagra si migratori din Marea Mediterana, care reprezinta cea mai mare parte a Acvariului, sectiunea dulcicola - cu pesti si nevertebrate de apa dulce specifice baltilor si lacurilor din Delta Dunarii si de pe litoral si sectiunea de pesti exotici din zone tropicale si subtropicale din Asia, Africa, America si Australia. Tariful de intrare la Acvariu este de 20 de lei pentru adulti si 10 lei pentru elevi si studenti. Pentru copiii sub 5 ani intrarea este libera.

6. Planetariul

Parte a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, Planetariul este situat la intersectia bulevardului Mamaia cu strada Soveja, aproape de intrarea sudica in statiunea Mamaia. Zilnic se fac demonstratii, accesul este permis doar copiilor peste 5 ani, iar biletul de intrare costa 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru elevi si studenti.

7. Expozitia de Pasari Exotice

Tot in cadrul Compexului Muzeal de Stiinte ale Naturii poti vizita si Expozitia de Pasari exotice, intinsa pe 100 mp si unde poti vedea specii de pasari din Europa, Asia, Africa, Australia, Noua Guinee si America de Sud. Tariful pentru Microrezervatie si Pasari Exotice este de 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru elevi si studenti.

8. Lacul si parcul Tabacariei

Lacul Tabacariei, situat la nord de Constanta, este parte a unui complex lacustru, alaturi de lacul Siutghiol, si se intinde pe aproximativ 99 de hectare. In jurul lacului se afla parcul cu acelasi nume, cu o vegetatie bogata si diversa, peninsule, istmuri si podulete pitoresti. Vara turul parcului poate fi facut cu trenuletul, poti vizita expozitia permanenta „Expoflora" si bisericuta din lemn „Sfantul Mina".

 

9. Parcul arheologic

Parcul arheologic este localizat intre primaria Constanta si bulevardul Ferdinand. Marginea dinspre bulevard este marginita de zidul roman de incinta, datand din secolul al III-lea i.H., iar aleile sunt incadrate de coloane, vase de ceramica si alte vestigii istorice din perioada romano-bizantina a cetatii Tomis. Tot aici poti vedea ruinele Turnului Macelarilor si fragmente arhitectonice ale Tomisului antic.

10. Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta

Cu o istorie de peste o suta de ani, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta este unul dintre cele mai complexe si mai bogate muzee de la noi din tara. Pana pe 30 septembrie, muzeul este deschis zilnic intre orele 8:00-20:00.

11. Statuia lui Ovidiu

Chiar in fata Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie se afla Piata Ovidiu, in mijlocul careia se inalta statuia lui Ovidiu. Monumentul a fost realizat in anul 1887, de catre sculptorul italian Ettore Ferrari, drept omagiu adus scriitorului ce si-a trait ultimii ani de viata in exil la Tomis, iar o replica identica se afla in Sulmona, Italia.

 

12. Moscheea Carol I

Tot in piata Ovidiu este amplasat si principalul edificiu de cult musulman din tara, Moscheea Carol I, construit intre anii 1910-1913, oferit in semn de omagiu de catre Carol I comunitatii musulmane din Dobrogea. Ulterior moscheea a fost redenumita Moscheea Mahmud al II-lea, insa in prezent credinciosii musulmani o numesc „Kral camisi" sau „Geamia Regelui".

Moscheea poate fi vizitata in interior si merita sa intri pentru a vedea o frumoasa pictura murala, dar si faimosul covor oriental primit ca donatie din partea Turciei, care masoara 144 de metri patrati si cantareste peste 490 de kg.

13. Biserica Romano-Catolica Sfantul Anton de Padova

Aproape de Moscheea Carol I, in zona istorica a orasului, se afla si Biserica Romano-Catolica „Sfantul Anton de Padova", construita intre anii 1935 si 1937 sub indrumarea arhitectului Romano de Simon. Biserica a fost ridicata dupa modelul celor din nordul Italiei, lucrata in stil romanic, cu caramida aparenta, atat la exterior, cat si la interior.

 

14. Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane a fost deschis oficial la 3 august 1969, in sediul fostei Scoli Navale si are mai multe sectii prezentate in 30 de Sali cu o suprafata totala de 10.775 de metri patrati. Muzeul contine aproape 40.000 de piese ce vorbesc despre istoria marinei romane.

15. Gravity Park

Cu o suprafata de aproximativ 8500 mp si 4 zone de sport extrem (pentru rollerblading, skateboarding, BMX, MTB, speed climbing, bouldering, trial, dirt jump si scooter), Gravity Park este cel mai mare complex pentru practicantii de sporturi extreme din romania. Este situat pe malul lacului Tabacariei si intrarea este libera, insa trebuie sa inchiriezi echipamentul de protectie si tot echipamentul de climbing necesar. 

Te-am convins? Vara aceasta extinde-ti concediul cu cel putin o zi si (re)descopera obiectivele turistice din orasul Constanta!

Surse foto: ntvonline.ro, wikipedia.ro, wikimapia.org, cugetliber.ro, litoralulromanesc.ro, mare.com.ro, ziuaconstanta.ro 

Articolul urmator
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Merită să lupți pentru relație?
Incepe quiz
Merită să lupți pentru relație?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.