Cele mai frumoase lacuri din Romania

Cele mai frumoase lacuri din Romania

Redactor Alexa Galgau

Romania este atat de bogata din punct de vedere geografic, ca nu putine sunt neamurile care ar vrea sa traiasca intr-un asemenea coltisor de rai. In vreme ce o mare parte din lume devine tot mai urbanizata si mai incarcata de structuri masive din sticla si beton, Romania ramane ca o rezervatie naturala, unde poti evada de fiecare data pentru a lua o gura de aer proaspat si a-ti aminti de ce ar trebui sa iubim cu totii mai mult natura. Printre nenumaratele nestemate pe care aceasta ni le-a daruit amintim de "colectia" de lacuri superbe din Romania, pentru care merita sa strabati globul, d-apoi sa faci un drum de cateva ore!

Cele mai frumoase lacuri din Romania

Lacul Sfanta Ana

Acesta este singurul lac vulcanic din Romania, format in craterul vulcanului Ciomatu Mare, din judetul Harghita. Cu o lungime de 620 m si o latime de 460 m, acest lac unic din tara noastra iti ofera o privelista rapitoare si o apa limpede si curata precum cristalul. De altfel, se spune despre ea ca se apropie de puritatea celei distilate. La malul acestui lac atat de vizitat sunt mereu turisti care se bucura de racoarea acestui coltisor de rai, in special in zilele caniculare. Despre rutele pe care le poti face pana la lacul Sfanta Ana poti citi AICI!

Lacul Balea

Una dintre cele mai spectactuloase privelisti de care poti avea parte in Romania este la cota 2034 pe Transfagarasan, la Balea Lac. Acesta face parte dintr-o rezervatie naturala, iar imprejurimile gazduiesc unele dintre cele mai rare frumuseti ale naturii: florile de colt. Lacul in sine este pentru tara noastra o bijuterie de valoare inestimabila si o atractie turistica importanta. Are o suprafata de aproximativ 46.000 metri patrati si o adancime de 11 metri, apa fiind populata de pastravi. Desi deja pare rupt din basme, acest loc devine cu atat mai magic iarna, cand este ridicat langa lac hotelul de gheata, singurul de acest gen din Europa de Est.

Lacul Rosu

Baraj natural format acum mai bine de 150 de ani in judetul Harghita, Lacul Rosu isi trage numele de la oxizii si hidroxizii de fier pe care Paraul Rosul ii traverseaza, capatand astfel nuanta rosiatica. Nu te astepta sa gasesti o apa intr-adevar sangerie, dar pregateste-te pentru un spectacol vizual unic. Nu doar culoarea apei este interesanta, ci si cioturile de copaci care rasar din aceasta, ca niste vestigii care protejeaza zona. Desigur, valuri mari de turisti impanzesc zona in sezonul cald, dar nu trebuie sa iti faci probleme, pentru ca poti gasi cu usurinta un coltisor doar pentru tine. Acesta este cel mai mare lac montan din tara, asa ca intotdeauna va exista suficient spatiu pe malurile lui. 

Lacul Bucura

Acest lac glaciar fenomenal se afla in Parcul National din Muntii Retezat, o adevarata comoara in ceea ce priveste fauna si flora. Bucura este cel mai mare dintre cele 80 de lacuri glaciare cuprinse in aceasta rezervatie: 80 de hectare. Avand in vedere ca se afla la o inaltime de 2040 de metri, privelistea oferita este impresionanta si maiestuoasa. Aici orice om se poate simti mic si neajutorat in fata naturii care triumfa. In apropierea lacului poti sa stai cu cortul, in spatiile special amenajate, sau poti sa te cazezi la una dintre numeroasele pensiuni din zona. 

Lacul Vulturilor

Denumit si Lacul Fara Fund, Lacul Vulturilor se afla in judetul Buzau si este la randul lui o mica oaza in mijlocul unei naturi impunatoare. Situat la o altitudine la 1400 de metri, el este, de fapt, un lac micut si deloc adanc (2.5 metri), desi are acea denumire contradictorie. Acest obiectiv turistic iti poate aduce si o surpriza: aici pot fi zarite caprele negre, protejate de lege din cauza ca sunt pe cale de disparitie. Singurul inconvenient ar putea fi faptul ca drumul forestier pana la Lacul Vulturilor este destul de dificil si chiar periculos, insa te va face sa te bucuri si mai mult de splendoarea peisajului odata ce ai ajuns acolo.

Lacul Capra

Pentru cei care au decis sa faca un drum pana la Balea Lac, o vizita pana la Lacul Capra devine obligatorie, daca nu se mai satura de peisaje magnifice. Acest coltisor de rai se afla la doar 45 de minute de Balea. Apa rece si cristalina reflecta albastrul intens al cerului, iar acest loc isi va lasa amprenta asupra ta. Poti sa faci camping pe platoul care se intinde dinspre unul din malurile lacului si sa urmaresti cu rasuflarea taiata minunata panorama de la 2241 de metri inaltime.

Cate dintre cele mai frumoase lacuri din Romania ai vizitat pana acum?

Surse foto: ofertesejurromania.ro, locuri-nevazute.info, zenivers.ro, lataifas.ro, cartitaplimbareata.ro, turistderomania.ro

Articolul urmator
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.