Statiuni balneare recunoscute pentru tratarea reumatismului

Statiuni balneare recunoscute pentru tratarea reumatismului

Adelina Ion

Faptul ca Romania este una dintre cele mai frumoase tari de pe Pamant nu mai este nicio noutate. Insa ea este recunoscuta nu doar prin frumusete, ci si prin utilitate, suprafata tarii noastre fiind presarata cu ape si surse de namoluri binefacatoare, recomandate in tratamentul unei game foarte bogate de afectiuni. Dintre acestea, ne-am gandit sa ne oprim in articolul de fata asupra bolilor reumatismale, care afecteaza un procent mare al populatiei de toate varstele. Printre cele mai cunoscute statiuni balneare pentru reumatism se numara: Amara, Baile Felix, Baile Herculane, Eforie Nord, Lacu Sarat, Mangalia, Moneasa si Sarata Monteoru.

Sa aflam, in continuare, mai multe detalii despre aceste statiuni balneare pentru reumatism si despre tratamentele binefacatoare in apele si cu namolurile lor!

Amara

Sursa foto: www.balnear.info 

Amara este una dintre cele mai frumoase statiuni balneare pentru reumatism, situata in sudul tarii, la o distanta de aproximativ 7 km de localitatea Slobozia, judetul Ialomita. Apa lacului Amara este bogata in sulfat, clorura de sodiu si de magneziu, iar namolul din lac este sapropelic si contine aproximativ 40% substante organice si acelasi procent de minerale. Pe langa reumatismele articulare si degenerative, la Amara isi gasesc leac si afectiuni ce tin de sfera neurologica, ginecologica, dermatologica, endocrinologica, bolile profesionale, sechelele posttraumatice sau poliartroza. Procedurile aplicate sunt impachetarile cu namol cald, cataplasmele cu namol rece, baile cu namol si cele cu ape minerale, hidroterapia, electroterapia si aerohelioterapia.

Baile Felix

Sursa foto: www.infoturism.ro 

Un alt loc minunat care ofera vindecare trupeasca, dar si sufleteasca prin peisajele superbe pe care i le ofera vizitatorului, rezervatia de nuferi fiind doar unul dintre ele, este si statiunea Baile Felix, situata in Bihor, la aproximativ 8 km distanta de Oradea. Este nu doar una dintre cele mai frumoase statiuni balneare pentru reumatism, dar si una dintre cele mai mari din tara. Curele de ape termale de la Felix sunt recomandate in tratarea reumatismelor inflamatorii, degenerative si abarticulare, a afectiunilor ginecologice, neurologice, endocrinologice si metabolice precum si a sechelelor posttraumatice. In functie de afectiune, pacientilor li se recomanda o serie de proceduri printre care amintim: bai calde cu ape minerale, electroterapie, hidroterapie, aerohelioterapie, aerosoli si bai de lumina. 

Baile Herculane 

Sursa foto: www.infoturism.ro 

Cea mai veche statiune romaneasca, Baile Herculane se afla in judetul Caras-Severin si au fost construite pe locul unei falii vulcanice, de-a lungul Vaii Cernei. Apele cu proprietati curative de la Baile Herculane se impart in trei categorii:

1. ape minerale clorurosodice, bicarbonatate, slab sulfuroase;
2. ape clorurosodice, bicarbonatate, calcice;
3. ape clorurosodice, bromoiodurate, sulfuroase.

In aceasta statiune isi gasesc vindecare reumatisme degenerative, inflamatorii, abarticulare, afectiuni neurologice periferice, cele metabolice si de nutritie, cele ginecologice, respiratorii, dermatologice, cardiovasculare, dar si sechelele posttraumatice. Procedurile recomandate in tratamentul afectiunilor mentionate anterior sunt baile cu ape termale termosulfuroase, aerosolii, hidroterapia si electroterapia.

Eforie Nord

Sursa foto: www.travelinconstanta.com 

Eforie Nord este o binecunoscuta statiune de pe litoral care are iesire nu doar la mare, ci si la lacul Techirghiol. De altfel, nu este singura statiune balneara pentru reumatism de la malul marii, ei alaturandu-i-se Mangalia si Saturn. Apa sarata a lacului Techirghiol, namolul sapropelic din lac, carora li se adauga clima bogata in aerosoli salini, sunt principalii factori curativi. Sunt tratate o sumedenie de afectiuni: reumatisme degenerative, inflamatorii si abarticulare, boli neurologice, ginecologice, dermatologice, respiratorii, cardiovasculare, endocrine si metabolice. Desigur, aici isi gasesc alinarea si pacientii care sufera de sechele posttraumatice, dar si copiii care se confrunta cu cresterea deficienta, cu rahitismul sau cu decalcifierea. Procedurile binefacatoare puse la dispozitie de statiune sunt baile calde cu apa sarata, baile si impachetarile calde cu namol, aerosolii, electroterapia si hidroterapia. 

Lacu Sarat

Sursa foto: www.balnear.info 

Situata in Campia Baraganului, la aproximativ 5 km de orasul Braila, statiunea Lacu Sarat isi trage numele de la salinitatea foarte crescuta a apei. Aceasta este sulfatata, clorurosodica si magneziana, iar alaturi de namolul sapropelic bogat in hidrogen sulfurat constituie principalul factor terapeutic al statiunii. Acest namol este principalul "vinovat" de faptul ca Lacu Sarat este fruntas in topul statiunilor balneare pentru reumatism, intrucat vindeca multe forme de reumatism (degenerative, inflamatorii, abarticulare), dar si afectiuni neurologice, ginecologice, dermatologice, endocrine si posttraumatice. Tratamentele constau in proceduri de tipul bailor calde cu apa minerala, impachetarilor calde cu namol, electroterapiei, hidroterapiei, aerohelioterapiei si aerosolilor.

Mangalia 

Sursa foto: www.mangalia.ro 

Desi nu se invecineaza cu lacul Techirghiol, ca Eforie Nord, Mangalia este aprovizionata constant cu namol sapropelic extras din lac. In plus, in aceasta statiune se afla si o turbarie care produce namol de turba. La acesta se adauga apele sulfuroase mezotermale aduse de la izvoarele situate pe malul lacului Mangalia, clima specifica marii, bogata in aerosoli salini, dar si apa marii bogata in minerale. Curele balneare de la Mangalia sunt recomandate in special in caz de afectiuni reumatismale degenerative, inflamatorii, abarticulare, dar si in caz de afectiuni neurologice, ginecologice, cardiovasculare, respiratorii, endocrine, dermatologice, metabolice si de nutritie. Ca si in celelalte statiuni balneare pentru reumatism despre care am vorbit pana acum, si la Mangalia, cele mai recomandate proceduri sunt baile calde cu apa sulfuroasa, dar si cu apa de mare, baile si impachetarile calde cu namol, electroterapia, hidroterapia si aerosolii. 

Moneasa

Sursa foto: www.primariamoneasa.ro 

Moneasa este o statiune din judetul Arad, care pune la dispozitia persoanelor suferinde nu doar aerul puternic ionizat datorat padurii care inconjoara localitatea, dar si izvoarele de ape bogate in oligominerale, calciu, magneziu si sodiu. Clima are efecte calmante asupra sistemului nervos, in timp ce apele minerale si-au dovedit proprietatile curative in afectiunile neurologice, ginecologice, metabolice si de nutritie. Desigur, Moneasa este una dintre cele mai renumite statiuni balneare pentru reumatism. Procedurile care se aplica in tratamentul afectiunilor sus-mentionate sunt baile calde, baile cu ape minerale, electroterapia, hidroterapia si termoterapia. 

Sarata Monteoru

Sursa foto: www.balnear.info 

Una dintre cele mai frumoase statiuni balneare pentru reumatism este Sarata Monteoru, situata in judetul Buzau. Aici, principalul factor terapeutic il reprezinta izvoarele cu o concentratie mare de minerale precum clor, sodiu, magneziu, sulf si iod. Namolul care se depune in izvoarele sulfuroase este si el un factor curativ important. Afectiunile tratate in aceasta statiune sunt toate formele de reumatism, cele ortopedico-traumatice, cele neurologice, nevroza astenica si bolile profesionale. Procedurile recomandate de catre medicii specialisti persoanelor suferinde sunt hidroterapia, termoterapia, electroterapia, baile galvanice si fototerapie.

Pe langa statiunile pe care ti le-am prezentat, mai exista o sumedenie de alte statiuni balneare pentru reumatism. Ai avut ocazia sa vizitezi vreuna dintre ele?

Articolul urmator
14 stațiuni balneare care te vor ajuta să tratezi problemele coloanei
14 stațiuni balneare care te vor ajuta să tratezi problemele coloanei

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (71)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - travel

    1. Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate! (139 vizite)