Plante pentru memorie si concentrare. De ce creierul poate avea nevoie de ajutor

Plante pentru memorie si concentrare. De ce creierul poate avea nevoie de ajutor

Redactor Divahair.ro

În cazuri foarte rare, problemele de memorie sunt asociate cu afecțiuni serioase ale creierului precum Alzheimer, de exemplu, sau atacurile cerebrale. În cele mai multe situații, însă, problemele de concentrare și de memorare sunt cauzate de diverși factori ce țin de stilul de viață în general sau de alegerile tale într-o anumită perioadă a vieții. În condiții ideale, creierul funcționează la capacitate maximă, îți furnizează informațiile necesare în timp optim și nu întâmpina blocaje. Sub presiunea stresului, însă, a emoțiilor, a privării de somn, creierul reacționează fie pentru a se proteja, pentru a trage un semnal de alarmă sau ca răspuns la reacțiile chimice din organism. 

Cele mai comune cauze ale tulburărilor de memorie sunt:

Stresul

Conform unui studiu realizat în anul 2010 de către un grup de cercetători de la Universitatea din Iowa și publicat în Journal of Neuroscience, un nivel ridicat de cortizol – „hormonul stresului” afectează sinapsele din zonă creierului ce se ocupă cu memoria de scurtă durată. Cortizolul se leagă de receptorii din zonele dedicate învățării și memoriei, iar în fază de amintire împiedică accesarea informațiilor stocate.

mentat himalaya

Oboseala cronică

Afectează funcțiile cognitive, scade capacitatea de concentrare, determină pierderi de memorie. 

Privarea de somn

Privarea de somn intensifică stresul, stările de anxietate, de confuzie, cauzează stări schimbătoare și pierderi de memorie.

Fumatul, consumul excesiv de alcool

Consumul de alcool afectează memoria pe termen scurt, iar fumatul împiedică oxigenarea optimă a creierului. 

Înaintarea în vârstă

Capacitatea de stocare a informațiilor noi și de accesare a celor vechi scade odată cu înaintarea în vârstă.

Ajutor pentru creier cu ingrediente naturale 

De ce ar avea nevoie creierul de sprijin? Pentru că stilul de viață modern înseamnă suprasolicitarea sa continuă prin forțarea limitelor în condiții departe de cele ideale. Creierul are nevoie de ajutor pentru a contracara factorii de mediu nocivi, pentru o nutriție și o oxigenare optime, pentru refacere prin somn și odihnă și combaterea efectelor nocive ale stresului. 

Brahmi, aducătorul de înțelepciune

Brahmi, Bacopa monnieri sau Isopul de apa, este o plantă utilizată de mii de ani în medicina ayurvedică pentru îmbunătățirea funcțiilor nervoase. Numit în ayurveda „aducatorul de intelepciune”, Brahmi crește capacitatea de învățare și de memorare, accelerează procesarea informațiilor, dar are și acțiune anxiolitică (de combatere a stărilor de anxietate) și antidepresivă.

Brahma-manduki, hrană pentru creier

Brahma-manduki, în termeni științifici Centella asiatică, este cunoscută în ayurveda drept „hrană pentru creier”, fiind consumată adesea de yoghini înainte de începerea meditației. În India se consideră că elefanții au memoria excepțională și sunt longevivi datorită consumului regulat de Centella asiatică. Brahma-manduki revitalizează sistemul nervos, previne fenomenele degenerative, îmbunătățește atenția și capacitatea de concentrare, combate stresul oxidativ și depresia, îmbunătățește circulația capilară la nivel cerebral și asigură nutriția neuronală. 

 Mentat, formulă din plante pentru memorie și concentrare

Atât Brahmi, cât și Brahma-manduki, fac parte din formula Mentat, tonic cerebral din plante de la Himalaya, alături de alte ingrediente active naturale cu efect benefic pentru sănătatea creierului, precum:

  • Ginsengul indian (Withania somnifera), plantă cu acțiune eficientă în sindromul de oboseală cronică și în bolile neurodegenerative (Alzheimer); 
  • Valeriana indiană, plantă cu efect ușor sedativ și de combatere a iritabilității și anxietății;
  • Jatamansi (Nordostachys jatamansi), plantă ce crește nivelul de serotonină, norepinefrina, dopamină și taurină și reduce agitația și insomnia.
  • Fasole catifelată (Mucuna pruriens), plantă cu un conținut bogat în alcaloizi și flavonoide, recomandată pentru efectele sale benefice în boala Parkinson. 

Plantele din compoziția Mentat acționează sinergic asupra tuturor factorilor de impact pentru procesul de învățare: memorie, concentrare, odihnă, controlul stresului, controlul emoțiilor. 

Datorită mecanismului complex de acțiune, plantele din compoziția Mentat intervin eficient atât în deficiențele de atenție, de memorie sau de concentrare, în combaterea efectelor asupra organismului cauzate de perioadele de surmenaj intelectual, dar și ca adjuvant în recuperarea post accident vascular sau în afecțiuni precum ADHD, sindrom hiperkinetic, Parkinson, maladia Alzheimer, epilepsie.

Administrat conform recomandărilor, Mentat nu provoacă reacții adverse-agitație, insomnie sau somnolență etc.

 Despre gama de suplimente alimentare Himalaya 

Toate produsele Himalaya sunt supuse cercetării timp de mai mulți ani și fiecare plantă medicinala utilizată este studiată și testată individual pentru eficacitate. Produsele fabricate de compania Himalaya Wellness reprezintă combinații complexe de plante ce acționează sinergic pentru combaterea diverselor afecțiuni, plante care susțin absorbția substanțelor active și plante care combat potențialele efecte negative, pentru formule mai rapide și mai sigure. Departamentul de Cercetare și Dezvoltare al companiei Himalaya este alcătuit din peste 200 de specialiști – medici, biochimiști, farmaciști, iar gama farmaceutica Himalaya este recunoscută și recomandată în prezent de peste 300.000 de doctori și de specialiști din 90 de țări din întreagă lume. 

Mentat este distribuit de compania Prisum Internațional Trading, ce deține dreptul de distribuitor pe piață românească a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – suplimente alimentare și produse cosmetice (adulți și copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibilă în farmacii, plafare, magazine de profil, dar și pe magazinul online al Prisum Internațional www.hboutique.ro.

 Detalii sunt disponibile și pe pagina de Facebook Himalaya Herbal Healthcare Romania

 

La ce e creierul tău cel mai bun?
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.