Bananele, mango, papaya, kiwi, dar și alte fructe tropicale trebuie păstrate neapărat la temperatura camerei. Temperatura din frigider este dăunătoare pentru textura, dar și pentru aspectul acestora.
Citește și: Cum prelungești viața fructelor și legumelor. 10 sfaturi banale de care să ții cont mereu
Ketchup, muștar, sos de soia, oțet balsamic - toate sunt sosuri care pot fi păstrate cu ușurință într-un dulap din bucătărie, chiar dacă au fost deschise. Nu are nici un rost să le înghesui pe un raft al frigiderului. Poate ai observat că în cele mai multe restaurante sosurile sunt adesea lăsate pe mese.
Când piersicile sunt ferme la atingere și nu au un parfum puternic au nevoie de câteva zile pentru a se coace înainte de a fi gata pentru mâncat. Până atunci, cel mai bun loc pentru a le depozita este pe tejghea, la temperatura camerei.
Nu ține niciodată ciocolata în frigider. În afara faptului că aceasta va absorbi și alte mirosuri de acolo, umezeala va face zahărul să iasă la suprafață și astfel să se formeze o peliculă albă. Ciocolata poate fi păstrată la temperatura camerei până la șase luni de la cumpărare.
Conservele nedesfăcute pot fi păstrate în dulap, având în vedere că pot sta și luni de zile pe rafturile din supermarket înainte de a fi cumpărate. Cu toate acestea, dacă ai deschis conserva cel mai bine transferi conținutul acesteia într-un recipient de sticlă, pe care mai apoi poți să-l depozitezi în frigider.
Pentru a păstra busuiocul proaspăt cât mai mult timp cel mai bine este să tai tulpinile și să îl pui într-un pahar sau borcan cu apă. Acoperă-l cu o pungă de plastic și lasă-l pe tejghea. În timp ce alte ierburi aromatice, precum păstrunjelul sau coriandrul se mețin mai bine la frigider, în cazul busuiocului temperatura scăzută va înnegri frunzele treptat.
Citește și: Cum să păstrezi ierburile aromatice proaspete pentru mai mult timp
Probabil ești obișnuit să păstrezi untul în frigider deoarece este un produc lactat, iar alimentele de acest gen se strică destul de repede la temperatura camerei. Cu toate acestea, untul are o consistență diferită, fiind compus din 80% grăsime. Procentul ridicat de grăsime combinat cu procentul scăzut de apă face produsul inadecvat pentru dezvoltarea bacteriilor. Prin urmare, untul poate fi păstrat în siguranță la temperatura camerei timp de câteva zile.
Citește și: Alimente pe care să nu le cumperi niciodată atunci când sunt la reducere
Untul de arahide nu conține foarte multă apă, astfel că poate fi depozitat în cămară. Un borcan deschis se va păstra proaspăt până la trei luni de la deschidere.
Lumina și umezeala sunt cei mai mari dușmani ai usturoiului deoarece acestea determină apariția mucegaiului. Depozitează acest aliment la temperatura camerei, într-un loc răcoros și uscat. Dacă îl ții la temperaturi reci usturoiul va începe să încolțească în doar câteva zile și, chiar dacă acesta este comestibil, uneori poate avea un gust ușor amar.
Cel mai bun mod de a păstra salamul este într-un loc răcoros și aerisit, unde își va continua procesul de maturare. Dacă nu este posibil, îl poți ține și în frigider.
Citește și: Salamul (vita si porc) - Informatii nutritionale
Atât pâinea, cât și alte produse de patiserie, nu au nevoie de o temperatură scăzută pentru a se menține proaspete. De fapt, dacă le vei depozita în frigider se vor usca mult mai repede.
Băuturile răcoritoare nedesfăcute, precum berea sau sucurile carbogazoase, pot fi păstrate în siguranță într-un dulap din bucătărie timp de câteva luni bune.
Murăturile conțin sodiu, ce reprezintă un conservant natural care le păstrează prospete pentru mult timp. Singurul motiv pentru care ai putea să alegi să le ții la frigider este dacă preferi să le consumi reci.
Citește și: Ingredientele din murături care duc la cancer
Aerul rece din interiorul frigiderului va descompune treptat merele, astfel că cel mai bine le păstrezi într-un coș, pe tejghea sau într-un dulap.
Nu trebuie să depozitezi ardeiul gras în frigider. Îi poți ține la temperatura camerei, într-un dulap sau într-o pungă de hârtie, pe blatul de la bucătărie. În plus, ardeii grași își pierd prospețimea foarte repede dacă sunt păstrați la frigider.
Citește și: Pericolul din frigiderul tău: cele mai rele 10 alimente pe care le poți avea