Bambusul de gradina – sfaturi despre ingrijirea lui

Bambusul de gradina – sfaturi despre ingrijirea lui

Andreea Gluh, redactor

Bambusul este una dintre plantele exotice care au ajuns sa populeze gradinile in scop decorativ. Pasionatii de gradinarit sunt intrigati si speriati in acelasi timp de el, pentru ca are tendinta de a invada teritoriul unde se afla, raspandindu-se rapid. De aceea este nevoie de rabdare, pricepere si de grija in ceea ce priveste plantarea si intretinerea acestuia in spatiile deschise.

Daca te incumeti sa iti decorezi imprejurimile casei cu bambus de gradina, iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont.

Descrierea bambusului de gradina

Bambusul este originar din Asia, face parte din familia Gramineae si este inrudit cu iarba. Inaltimea sa poate varia intre cativa centimetri pana la 30 de metri. Planta poate fi usor recunoscuta dupa nodurile existente intre segmentele tulpinii. Exista o mare varietate de specii de bambus, insa ele se pot imparti mai simplu in doua categorii: bambusul care are tendinta de a se intinde, datorita rizomilor sai care pot acoperi o arie larga si bambusul care ramane in buchete.

Cum se intretine bambusul de gradina


Primul lucru care trebuie retinut in ceea ce priveste aceasta planta este faptul ca ea trebuie sa beneficieze de o cantitate suficienta de apa pentru a supravietui. Zona din care este originara este caracterizata de prezenta umiditatii, asadar odata plantat in gradina ta, trebuie sa te straduiesti sa creezi conditii de mediu similare. Pe langa apa, pentru bambusul din gradina ta poti folosi si o serie de ingrasaminte. Alege-le pe cele destinate cresterii ierbii, intrucat cele doua plante au necesitati nutritionale oarecum asemanatoare.



In ceea ce priveste cantitatea de lumina de care bambusul are nevoie pentru a se dezvolta, este important sa stii ca el se va simti in largul sau daca va fi plantat intr-o zona insorita a gradinii.

Unul dintre secretele de care te poti folosi atunci cand doresti ca bambusul sa nu iti invadeze gradina se refera la plantarea acestuia intr-un vas cu o capacitate cat mai mare, de preferinta de peste 10 litri. Acesta poate fi ingropat in pamant, pentru a obtine un aspect cat mai natural.

De asemenea, ca sa impiedici indoirea tulpinilor de bambus prea inalte, foloseste araci pentru a le sprijini.

De-a lungul anului frunzele de bambus cad in cantitati considerabile. Ele pot constitui un ingrasamant natural potrivit pentru pamantul in care se gaseste planta.

Pe timp de iarna bambusul nu moare, ci se usuca. In acest caz este indicat sa tai tulpinile cat mai aproape de sol, pentru a asigura supravietuirea plantei. In schimb, bambusul plantat toamna este prea tanar prea a rezista gerului tipic iernii, asa ca ar fi bine ca procesul de plantare sa aiba loc cu mai mult timp inainte. Tot in anotimpul rece bambusul poate suferi din cauza lipsei de apa. Asadar, uda pamantul chiar si atunci cand temperatura de afara este scazuta. Pentru ca rizomii plantei sa nu inghete, acopera suprafata de teren in care se afla acestia cu o plasa metalica umpluta cu resturi vegetale.

Bambusul de gradina este o planta exotica, ce poate transforma complet peisajul din jurul locuintei tale. Ingrijeste-l cu atentie si urmareste fiecare schimbare survenita in aspectul sau, daca vrei sa te bucuri de o priveliste deosebita atunci cand privesti pe fereastra caminului tau.

Articolul urmator
Ploșnița tomatelor: cum o combați, pentru culturi sănătoase
Ploșnița tomatelor: cum o combați, pentru culturi sănătoase
Ce personalitate a lui Beyonce ți se potrivește?
Incepe quiz
Ce personalitate a lui Beyonce ți se potrivește?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (16)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.