swipe

Ce greşeli faci atunci când renovezi

Nu comanzi suficiente plăci ceramice sau parchet

Aşteaptă-te la câteva surprize înainte de a expune sistemul de ţevi sau structura pereţilor: sunt o parte inevitabilă a renovării. Pregăteşte-te însă pentru aceste situaţii neprevăzute şi comandă cu 20% mai multe plăci ceramice, parchet sau materialul ales pentru finisarea podelei. Acestea se pot deteriora uşor în timpul instalării şi nimeni nu îţi poate garanta că vei găsi un corespondent exact în cazul în care va trebui să comanzi mai multe. În plus, majoritatea magazinelor de profil îţi permit să returnezi cutiile nedeschise, însă este mereu înţelept să ai câteva materiale de rezervă în cazul în care pardoseala sau faianţa suferă stricăciuni de-a lungul timpului.

Ce greşeli faci atunci când renovezi

Zugrăveşti pereţii înainte de a alege mobila

Pune trafaletul jos! Să alegi culoarea pereţilor înainte de mobilă şi decoraţiuni este una dintre cele mai comune greşeli de renovare. De ce? Este mult mai dificil să găseşti piesele de mobilier care să se potrivească atât gusturilor tale, cât şi nuanţei pereţilor, decât invers. Deşi poate părea contraintuitiv şi crezi că vopseaua pentru pereţi este cel mai important pas înainte de a renova, eşti pe cale să comiţi o greşeală. Alege mai întâi piesele importante de mobilier (biblioteca, măsuţă de cafea, covorul sau capeaua), abia apoi culoarea pe care o vei folosi pentru pereţi. De asemenea, nu te sfii să aduci mostre din materialul textil sau de lemn la magazinul de vopsea înainte de a hotărî care va fi paleta cromatică.

Ce greşeli faci atunci când renovezi

Uiţi de sistemul de evacuare a apei din pivniţă

Nu te gândi că poţi face economii doar pentru că un lucru nu se vede, cum ar fi sistemul de instalaţii sau tencuiala! Pentru a te asigura că mucegaiul nu-ţi va da niciodată bătăi de cap, investeşte într-o hidroizolaţie de calitate în baie şi nu uita de gura de evacuare a apei din pivniţă, în cazul în care dispui de una. De exemplu, dacă decizi să instalezi maşina de spălat în pivniţă şi vei avea vreodată probleme cu furtunul, rişti să inunzi întreaga casă fără sistemul de evacuare din podea, care redirecţionează apa în sistemul principal de ţevi. Vei avea nevoie de un instalator profesionist pentru acest lucru, deoarece o instalare incorectă poate canaliza apa murdară sau cu detergent către robinetul din bucătărie sau baie.

Ce greşeli faci atunci când renovezi

Nu acorzi suficientă atenţie sistemului de iluminat

Lumina poate schimba complet ambianţa dintr-o încăpere: în bine sau în rău, acest lucru depinde doar de modul în care realizezi renovarea. Camera pe care o renovezi trebuie să beneficieze de cât mai multă lumina naturală, aşa că nu bloca ferestrele folosind perdele sau accesorii inutile. Chiar şi o zi înnorată asigură suficientă lumina naturală, pe care o poţi maximiza folosind oglinzi plasate strategic deasupra sursei. Rezultatul? Întreaga încăpere va părea mai spaţioasă şi mai luminoasă. 

Ce greşeli faci atunci când renovezi

Nu iei în considerare propriul stil

De cele mai multe ori, oamenii văd procesul de renovare a locuinţei ca pe o „renovare” a personalităţii, însă de cele mai multe ori nu se întâmplă aşa. Nu îţi planifica viitoarea bucătărie pentru o versiune a ta în care eşti mai ordonată sau îţi schimbi obiceiurile, ci adaptează noul design nevoilor tale actuale! Ai nevoie de mult spaţiu pentru gătit sau foloseşti bucătăria ca pe un loc de socializare? Ai nevoie de un blat mare de bucătărie sau spaţiul îţi permite să instalezi o insulă de bucătărie? Înainte de a alege o bucătărie cu un design specific, gândeşte-te la electrocasnicele pe care urmează să le adaugi şi la amplasarea prizelor, dar şi la propriul stil!

‹ Vezi si