Cele mai inventive solutii de depozitare pentru haine

Cele mai inventive solutii de depozitare pentru haine

Adelina Ion

Probabil ca nu exista femeie careia sa nu-i fie familiar momentul acela in care, aflata in fata unor dulapuri burdusite de haine, exclama: „N-am cu ce sa ma imbrac". In cele mai multe cazuri insa, solutia nu este achizitionarea de piese vestimentare noi, ci, mai degraba, rearanjarea celor deja existente. Organizeaza-ti garderoba pe tipuri de imbracaminte, in asa fel incat sa-ti fie usor sa gasesti lucrul de care ai nevoie. Daca nu ai suficient spatiu pentru a-ti aseza fiecare tip de haina in compartimente separate, noi iti venim in ajutor cu cateva solutii inedite de depozitare pentru haine. Poti reorganiza vechiul dulap sau poti crea spatii noi, alegerea iti apartine.

1. Solutii de depozitare pentru esarfe

Achizitioneaza-ti mai multe inele de plastic in genul celor cu care se prinde draperia la dus, insira-le pe cateva umerase si agata in ele toate esarfele, baticele, fularele pe care, de regula, le tineai imprastiate.

  

2. Mai mult spatiu de depozitare: doua umerase intr-unul singur

  

Colecteaza cheitele de la dozele de bere sau de suc si introdu in cele doua orificii ale lor doua umerase. Foloseste aceasta metoda de organizare a hainelor pentru a-ti simplifica sarcina de a gasi tinuta perfecta. Pe cele doua umerase poti pune fie doua haine de acelasi tip, de exemplu doua sacouri sau doua camasi, fie o tinuta completa: sacou/camasa/fusta sau rochie/sacou sau sacou/camasa/pantalon. Aceasta este o metoda care dubleaza practic spatiul de depozitare pentru haine.
 

3. Depozitarea hainelor pe usa de la sifonier

Foloseste aceasta metoda pentru a maximiza spatiul alocat hainelor tale. Pe interiorul usii de la sifonier, prinde doua bare asemenea celor pe care pui prosoapele in baie si agata pe ele esarfe sau fulare. De asemenea, pe una din bare poti pune cateva inele de plastic de care sa agati manusile sau caciulile. Astfel vei avea la indemana tot timpul hainele si accesoriile tale vestimentare.   
 

 

4. Solutii de depozitare pentru accesorii vestimentare: tevile de pvc

Dintr-o teava de PVC cu diametrul mare, taie cateva bucati de dimensiuni egale si introdu in ele esarfe, sosete, cravate, rulandu-le frumos pentru a nu se sifona. Aceste dispozitive de depozitare pentru haine pot fi ulterior introduse unele langa altele in sertare sau puse pe rafturi.

5. Mai mult spatiu pentru umerase

Fixeaza o tija metalica perpendicular pe usa de la sifonier si pune pe ea cateva umerase cu rochii. Aceasta este doar una dintre ideile practice de organizare a garderobei pe care le poti folosi pentru a mari spatiul dressingului tau. 

 

6. Solutii de depozitare pentru haine subtiri sau accesorii: carligele de rufe

  Foloseste carlige de rufe pentru a crea un nou spatiu de depozitare pentru haine. Cu ajutorul unui lipici rezistent, prinde cateva carlige de rufe pe partea interioara a usii dulapului si atarna de ele toate hainele din materiale supraelastice sau alte tipuri de materiale care nu se sifoneaza. 

7. Metoda de impaturire a hainelor iti ofera mai mult spatiu

Impatureste tricourile intr-o maniera care sa le faca usor de identificat, si anume cu imprimeul de pe piept la vedere. Dupa ce le-ai impaturit, le poti aseza in sertare, insa nu suprapuse, pentru ca astfel vei vedea doar tricoul de deasupra. Ordoneaza-le unul langa altul, in asa fel incat sa poata fi usor identificate dupa imprimeu. In acest fel, se economiseste foarte mult spatiu. 

 
 

8. Hainele ca decor: o idee inventiva de depozitare

Decoreaza-ti casa cu haine! Este, poate, o idee indrazneata, dar merita incercata intrucat iti creezi spatii de depozitare pentru haine practic peste tot in casa. Pune hainele pe umerase si atarna-le de draperie sau deasupra patului. Acest „decor" se preteaza mai degraba hainelor subtiri, de vara, care sunt usoare si nu risca sa cada cu tot cu suportul de care sunt agatate. 

9. Organizarea dressingului

Daca esti fericita posesoare a unui dressing, nu vei mai avea problema spatiului de depozitare pentru haine. Aici va fi exclusiv vorba de organizare. Compartimentarea dressingului  iti va fi de mare ajutor. Poti lua in calcul criteriul gruparii hainelor in functie de culori. In acest fel, vei sti intotdeauna sa te duci exact la articolul vestimentar pe care doresti sa-l imbraci. La fel de eficient este sa-ti aranjezi hainele in functie de tipul acestora: bluze cu maneca lunga, bluze cu maneca scurta, rochii casual, rochii din tricot, fuste casual, fuste office etc.

  

10. Reinventeaza mobila pentru mai mult spatiu

  Daca ai copii, cu siguranta ai si foarte multe hainute de dimensiuni mici. Pentru depozitarea acestora, transforma o biblioteca veche sau un corp al unei biblioteci intr-un spatiu de depozitare pentru haine. Este suficient sa scoti rafturile din ea si sa o dotezi cu doua bare de care sa agati umerasele cu hainute. Poti plasa una sus si alta la mijloc, dar nu uita sa folosesti si spatiul de la baza bibliotecii! In acest scop, achizitioneaza-ti niste cosulete elegante in care vei putea pune obiectele de lenjerie ale celor mici, sosete, caciulite sau alte obiecte vestimentare nesifonabile. 

11. Solutii de depozitare a hainelor pentru uituci: stickerele

O idee buna, mai ales in ceea ce priveste depozitarea hainelor celor mici, este sa lipesti pe sertare stickere care sa ilustreze continutul acestora. Lipeste pe sertar un sticker care sa ilustreze o pereche de sosete, iar cel mic va sti intotdeauna de unde sa ia si unde sa puna ciorapeii. Aceeasi metoda o poti folosi si pentru sertarul in care vei depozita lenjeria de pat, alegand un autocolant sugestiv. Stickerul care ilustreaza tricouri sau pantaloni scurti si cel care infatiseaza un copilas purtand caciula, fular si manusi ii va semnala celui mic ca acolo se afla hainele pentru sezonul cald, respectiv cele pentru sezonul rece. 

12. Spatii de depozitare pentru pantofi

Niciodata nu iti gasesti pantofii de care ai nevoie pentru a-ti completa tinuta? Pune in practica idei simple, dar eficiente care iti vor face viata mai usoara.

Foloseste o scara de lemn sau un palet drept suporturi pentru pantofi. In acest fel, incaltamintea va fi mai bine expusa, iar perechea pe care o cauti iti va sari in ochi intr-o fractiune de secunda. 

13. Solutii de depozitare pentru hainele barbatilor

Nu uita nici de vestimentatia sotului tau. Pe partea interioara a usii sifonierului, in partea superioara,  lipeste mai multe agatatoare de cuier, una langa alta. Pentru a profita de tot spatiul disponibil mai lipeste cateva agatatoare si in partea de jos, insa ai grija sa nu aglomerezi prea mult usa. Sus, vei putea agata cravatele si curelele, iar in partea de jos sepci sau palarii si cateva cosulete de mici dimensiuni pe care sa le umpli cu sosete. 

14. O solutie eficienta de depozitare pentru haine: sacii de vidat.

  Sacii de vidat sunt o solutie la indemana atunci cand se schimba sezonul si nu mai imbracam hainele pana in anul urmator. Acele haine n-ar trebui sa ocupe mult loc, tocmai de aceea este de preferat sa diminuam spatiul pe care il ocupa introducandu-le in saci care poti fi goliti de aer. In acest fel, putem economisi pana la 75% din spatiul de depozitare pentru haine

Tie ce tip de spatiu de depozitare pentru haine ti se pare cel mai practic?

Surse foto: www.topdreamer.com (foto 9, 11, 12, 13); www.amazinginteriordesign.com (foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10); www.styletheluxe.com (foto 14)

Articolul urmator
Totul despre cârtița cu nas stelat
Totul despre cârtița cu nas stelat
Ce fel de haine de vara ar trebui sa porti ca sa te simti bine?
Incepe quiz
Ce fel de haine de vara ar trebui sa porti ca sa te simti bine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (17)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.