Cum poți folosi sarea Epsom

Cum poți folosi sarea Epsom

Redactor Alexa Galgau

Sarea Epsom mai este cunoscută și ca „sare amară”, iar în chimie poartă numele de „sulfat de magneziu”. Ea a fost descoperită în izvoarele din Surrey (Anglia) și este un remediu folosit de foarte mulți oameni, care se utilizează extern, dar și intern. Este un adevărat dar de la natură, pe care trebuie să îl ai în casă, pentru că este incredibil de versatil.

Iată cum poți folosi sarea Epsom, atât în ritualul tău de beauty, cât și prin gospodărie!

Cum să folosești sarea Epsom

Sarea Epsom este folosită pentru exfoliere și ca remediu împotriva inflamațiilor, fiind foarte benefică datorită conținutului de magneziu, care poate fi absorbit de corp prin piele. Poți folosi sarea Epsom în multe moduri:

1. Pentru spălarea părului. Acesta este un remediu bun în special pentru părul foarte gras, nefiind recomandat persoanelor care au păr uscat. Nu trebuie decât să adaugi puțină sare Epsom în șamponul cu care te speli în mod obișnuit, iar aceasta va absorbi excesul de uleiuri care îi dau părului aspectul gras. Nu abuza totuși de acest remediu, pentru că e posibil să te confrunți cu „reversul medaliei”: dacă folosești produse care elimină uleiurile naturale ale scalpului, acesta va secreta și mai multe, pentru a compensa. Astfel, te-ai putea alege cu un păr și mai gras dacă nu folosești remediile cu măsură.

Poți folosi sarea Epsom și pentru a da volum părului, dacă o adaugi în balsam sau în masca de păr pentru volum, având grijă să distribui amestecul pe toată suprafața părului, inclusiv la rădăcini.

2. Pentru a scăpa de o durere de cap. Sarea Epsom este un remediu excelent pentru relaxarea mușchilor și detensionarea generală a corpului. Dacă ai dureri de cap provocate de stres, îți recomandăm să îți ții picioarele în apă cu sare Epsom cel puțin o jumătate de oră, pentru a relaxa musculatura.

3. Pentru exfolierea buzelor și a feței. Sarea Epsom este un exfoliant minunat, de care te vei îndrăgosti. Nu trebuie decât să amesteci puțină sare cu vaselină cosmetică și să îți masezi buzele cu această combinație, care va elimina toate celulele moarte de la suprafața lor și le va lăsa moi și fine. Cât despre exfolierea feței, trebuie doar să amesteci sarea Epsom cu puțin săpun lichid sau cu miere și să masezi ușor fața cu acest mix, apoi să clătești cu apă rece.

4. Pentru vindecarea vânătăilor. Mineralele pe care le conține sarea Epsom sunt foarte benefice și ajută la refacerea rapidă a țesuturilor. Amestecă sare Epsom cu puțină apă, pentru a forma o pastă, apoi aplic-o pe vânătaie. Acest remediu este mai eficient decât aplicarea unei pungi cu gheață pe vânătaie.

5. Pentru curățarea anumitor suprafețe prin casă. Se pare că sarea Epsom nu este doar bună pentru corp, ci poate fi folosită și prin casă. Poți, de pildă, să cureți mai ușor vasele foarte murdare, cu cruste, dacă le lași la înmuiat cu apă și sare Epsom înainte de a le spăla cu detergent. Pentru petele din baie sau din bucătărie, care se curăță foarte greu, amestecă părți egale de detergent lichid cu sare Epsom și aplică amestecul pe suprafețele murdare, apoi lasă-l să își facă efectul un minut sau două, după care va fi mult mai ușor să scoți orice pată.

6. Pentru fertilizarea solului din grădină. Pentru că sarea Epsom conține sulfat de magneziu, poate fi folosită inclusiv în grădină. De exemplu, poți să o utilizezi pentru a hrăni solul înainte de a planta semințele, pentru că magneziul ajută germinarea și întărește pereții celulelor plantelor, făcând răsadurile mai puternice. Pentru rezultate optime, pune o lingură de sare Epsom în sol, la baza găurii unde vei planta semințele, înainte de a le pune și pe acestea în pământ. În plus, dacă ai roșii în grădină, te vei bucura să auzi că sarea Epsom te ajută să obții roșii mult mai gustoase. De obicei, aceste fructe au o deficiență de magneziu, așa că vor fi absolut delicioase dacă le uzi cu apă în care ai dizolvat sare Epsom (2 linguri la 3 litri de apă).

7. Pentru eliminarea dăunătorilor din grădină. Sarea Epsom ajută în special la înlăturarea melcilor, chiar dacă nu îi deshidratează precum sarea de masă. Cristalele de sulfat de magneziu sunt foarte ascuțite și, dacă sunt împrăștiate în jurul plantelor, pot ține la distanță melcii și alți dăunători, pe care îi rănesc și îi irită.

Sarea Epsom este un adevărat dar de la natură, așa că ar fi păcat să nu ai și tu acest produs în casă, mai ales că nu costă o avere (prețul pentru un kilogram de sare Epsom este de circa 50 de lei).

Știai că poți să folosești sare Epsom și în curele de detoxifiere? Află cum poți scăpa de toxine cu sare amară!

Articolul urmator
15 poze cu zambile sălbatice care te vor convinge că natura este spectaculoasă
15 poze cu zambile sălbatice care te vor convinge că natura este spectaculoasă
Cum este inima ta?
Incepe quiz
Cum este inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.