Cum să economisești timp în bucătărie - 4 trucuri utile pentru orice gospodină

Cum să economisești timp în bucătărie - 4 trucuri utile pentru orice gospodină

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Când ajungi seara de la birou acasă și ești obosită, ultimul lucru pe care ai vrea să îl faci este să stai ore întregi în bucătărie ca să pregătești cina. În plus, poate că nici în weekend nu ai vrea să îți petreci timpul liber gătind la foc continuu.

Femeie gatind in bucatarie

Însă dacă știi cum să te organizezi și la ce soluții să apelezi, poți să îți ușurezi simțitor munca în bucătărie și ai timp suficient și pentru alte activități.

Prioritizează

Chiar dacă poate fi copleșitor să prepari mai multe feluri de mâncare în același timp, un truc util este să știi cum să te organizezi. Astfel, trebuie să începi cu lucrurile care îți iau mai mult timp și să continui cu alte activități.

De exemplu, dacă vrei să coci legume, pune-le mai întâi la cuptor. În timp ce acestea se coc, te poți ocupa de prepararea sosului, a salatei sau să fierbi o porție de quinoa. Iar dacă prepari o supă, pune mai întâi puiul la fiert și abia apoi poți toca legumele.

Folosește scurtături istețe

Uneori poate găsești măcar o oră să prepari ceva rapid, dar sunt și zile în care ai vrea ca mâncarea să fie gata în doar câteva minute. În aceste zile poți alege un mic ajutor rapid, așa cum sunt alimentele semipreparate.

Fie că alegi o porție de cartofi gata asezonați și doar îi pui la cuptor, fie o porție de tortellini gata de fiert, ție nu îți mai rămâne decât să pregătești o salată și să pui masa. Simplu și cu puțin efort.

Pregătește din timp

Câteva porții de legume tocate din timp și depozitate în congelator te vor salva de fiecare dată când trebuie să pui la punct o masă de sărbători sau când vin prietenii în vizită. Așa că, atunci când ai mai mult timp la dispoziție și chef de treabă, poți pregăti aceste porții de legume.

Legumele congelate rămân la fel de bune ca cele proaspete și le ai la îndemână pe tot parcursul anului. Ține cont că legumele congelate pot fi păstrate la congelator pentru cel mult opt sau zece luni, așa cum ne arată eatbydate.com, înainte să își piardă proprietățile nutritive.

Planifică meniul săptămânal

Propune-ți ca într-o zi să planifici meniul pentru întreaga săptămână și pregătește apoi porții de mâncare pentru fiecare zi. Chiar dacă o să îți ia mai mult timp, măcar salvezi timp pentru restul săptămânii și nu mai trebuie să gătești câte ceva în fiecare seară.

Pune porțiile de mâncare în caserole și depozitează-le în frigider sau congelator ca să reziste până la finalul săptămânii.

La final, nu trebuie să uiți nici de vasele murdare. În timp ce fierbe puiul sau se coc legumele, ar fi bine să speli vasele în care ai pregătit ingredientele, ca să termini mai repede treaba în bucătărie.

Articolul urmator
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
Ce obiect din bucatarie esti?
Incepe quiz
Ce obiect din bucatarie esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.