Cum sa iti construiesti un solar pentru legume: Sfaturi de care sa tii cont

Cum sa iti construiesti un solar pentru legume: Sfaturi de care sa tii cont

Andreea Gluh, redactor

Ce poate fi mai minunat decat sa ai o gradina plina de legume proaspete la dispozitia ta? Cu siguranta ai realizat pana acum cat de benefice sunt acestea pentru organismul tau, asa ca ar fi grozav sa iesi din casa si sa le culegi direct, in loc sa faci mereu drumuri la piata sau chiar la supermarket, unde se vand de multe ori alimente din import. Pentru a beneficia de darurile minunate ale naturii, noi iti propunem sa iti construiesti un solar pentru legume. Ti se pare greu de realizat? Ei bine, noi iti dam o mana de ajutor prin intermediul catorva sfaturi extrem de utile.

Afla si tu, in continuare, care sunt acestea!

  

Un solar pentru legume la discretia ta

Daca ai la dispoztie o gradina, inseamna ca iti poti construi un minunat solar. Primul pas in acest sens consta in alegerea tipului de sera pe care o preferi: una care are un schelet propriu sau una care se sprijina de peretele unei alte cladiri. De asemenea, trebuie sa te gandesti daca vrei ca in solarul tau sa existe o sursa de caldura sau daca vrei ca toata energia calorica sa provina de la soare. Pentru o sera de mici dimensiuni, care sa satisfaca nevoile de legume ale unei familii, cea de-a doua varianta este alegerea ideala.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este reprezentat de locul din gradina pe care solarul tau pentru legume il va ocupa. In functie de aceasta decizie, legumele tale vor avea parte de mai mult sau mai putin soare.

Calcularea suprafetei serei este si ea foarte importanta. Daca spatiul este prea mic, vara va fi prea cald, iar iarna, prea frig, pentru ca energia calorica se va pierde mai usor. In plus, trebuie sa ai spatiu si pentru aleea centrala, pe care te deplasezi pentru a ingriji plantele din solar.

In ceea ce priveste materialele din care este construita sera, ar fi indicat sa iti indrepti atentia spre metal pentru schelet si spre sticla ori plexiglas pentru pereti si acoperis.

Iata inca doua aspecte importante, care trebuie luate in considerare cand construiesti un solar pentru legume!

Chiar daca in sera trebuie sa fie in permanenta mai cald decat afara, pentru ca legumele sa se poata dezvolta in conditii optime, la fel de importanta este si ventilatia. De aceea, este important ca usa solarului sa fie deschisa cateva ore pe zi, mai ales la amiaza, cand soarele este mai puternic.

Nu in ultimul rand, un sistem de irigatii este vital pentru legumele tale. Ai grija ca apa sa aiba aceeasi temperatura pe care o are si aerul din sera.

Urmareste si tu acest videoclip in care ti se explica, pas cu pas, cum sa construiesti un solar pentru legume!

 

Daca vrei sa iti pastrezi silueta si sa ai o stare de sanatate de invidiat, este foarte important sa mananci zilnic produse alimentare proaspete. In cazul in care dispui de o curte generoasa, construieste-ti si tu un solar pentru legume, planteaza tot ceea ce ai nevoie si nu vei regreta! 

Articolul urmator
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
De ce fel de superstitie ar trebui sa tii cont?
Incepe quiz
De ce fel de superstitie ar trebui sa tii cont?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.