Curatarea cuptorului cu ingrediente naturale in cativa pasi

Curatarea cuptorului cu ingrediente naturale in cativa pasi

Redactor Alexa Galgau

Cuptorul ne rasfata cu cele mai bune preparate si nu credem ca exista gurmand pe lume care sa poata sa traiasca fara acest aparat in casa. Daca, insa, nu obisnuiesti sa il cureti destul de des, vei constata ca se formeaza straturi foarte incapatanate de mizerie, pe care cu greu le mai inlaturi apoi. De aceea, iti recomandam sa aduni cateva ingrediente naturale de prin casa ideale pentru curatarea cuptorului si sa urmezi pasii de mai jos!

Curatarea cuptorului cu ingrediente naturale

Daca ai un cuptor modern, acesta probabil ca are deja in meniu un program de curatare la temperatura foarte mare, care insa consuma mult curent si poate sa iti creeze probleme si cu detectorul de fum, daca ai asa ceva. Cat despre substante chimice, exista, intr-adevar, foarte multe eficiente in curatarea cuptorului, dar intotdeauna este de preferat sa te feresti de ele, pentru ca iti fac rau cand intra in contact cu pielea sau cand le inhalezi. 

Ai nevoie de:

- bicarbonat de sodiu;

- manusi de cauciuc;

- prosop de vase umed;

- spatula de silicon;

- sticla cu pulverizator;

- otet alb.

Curatarea cuptorului pe pasi:

1. Scoate din cuptor toate piesele detasabile si tavile sau grilajele. Pune-le deoparte - de acestea te vei ocupa separat. 

2. Prepara o pasta din bicarbonat de sodiu. Intr-un castronel mic, amesteca o jumatate de cana de bicarbonat si cateva linguri de apa. Ajusteaza cantitatile pana obtii o paste care poate fi intinsa cu usurinta, dar care sa nu se scurga. 

3. Intinde paste pe toata suprafata interioara a cuptorului, insa nu si pe elementii de incalzire. Este de preferat sa porti manusi, ca sa poti sa pui pasta si in cele mai ascunse unghere, fara ca grasimea si mizeria sa iti patrunda sub unghii. Vei observa ca bicarbonatul de sodiu devine maroniu pe masura ce freci zonele problematice si este posibil sa faca si cocoloase in portiunile mai murdare. 

4. Lasa bicarbonatul sa actioneze peste noapte sau cel putin 12 ore. Intre timp, spala bine tavile si grilajele scoase din cuptor. Poti sa le lasi la inmuiat in detergent ca sa se ia mult mai usor grasimea. Sau, daca vrei sa folosesti tot pasta de bicarbonat, va trebui sa le lasi si pe acestea cateva ore bune pentru ca substanta sa isi faca efectul. 

5. A doua zi, ia o carpa umeda si sterge cat poti de mult din pasta de bicarbonat din cuptor. Foloseste o spatula de silicon sau din plastic pentru a da la o parte pasta intarita sau din locuri mai greu accesibile. 

6. Pune putin otet alb intr-un recipient cu pulverizator si stropeste zonele in care nu ai putut inlatura de tot bicarbonatul cu ajutorul carpei. Aciditatea otetului va actiona asupra acestuia si il va transforma intr-o spuma. 

7. Sterge cuptorul pentru o ultima oara cu ajutorul carpei de mai devreme, clatite si stoarse bine. La sfarsit, pune inapoi tot ce aveai in cuptor si curatenia este gata!

Poti folosi pasta de bicarbonat nu doar la curatarea cuptorului, ci si a aragazului, insa tine cont ca dureaza destul de mult sa isi faca efectul. Spor la curatat!

Articolul urmator
Ploșnița tomatelor: cum o combați, pentru culturi sănătoase
Ploșnița tomatelor: cum o combați, pentru culturi sănătoase
Spune-ne ce știi să gătești de la zero și îți spunem cât de bine te descurci în bucătărie
Incepe quiz
Spune-ne ce știi să gătești de la zero și îți spunem cât de bine te descurci în bucătărie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.